Sneeuw in Nederland? ensemble ecmwf 14 12

Breaking news: het ECMWF-model berekent voor komende vrijdagmiddag zeg maar rond de namiddag- en avondspits 15cm sneeuw in midden-Nederland. In het GFS model hebben we deze mogelijke sneeuw aan- en uit zien knipperen. Vanochtend was het in het GFS uit. We gaan het intensief volgen.

Hieronder nog de kaart van het dauwpunt in Nederland komende vrijdagmiddag:

Dauwpunt Nederland goed voor sneeuw 1612

Klik voor grotere kaart

Het is een klein gebied waar het dauwpunt onder nul komt. Het gaat dus ook om lokale sneeuwval. Maar las het gebeurt en ook nog eens in de spits dan praat je over een sneeuwchaos. In Nederland. Ik hou je op de hoogte!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.