Review Ruud van Well – Afgelopen zaterdag ben ik om 7:05 vertrokken van Rotterdam Airport en om 8:15 geland in Salzburg. Via obertauern.com kun je een transfer boeken voor 53 euro (retour) naar Obertauern (Habbersatter Reisen voert het uit). Dit is maximaal 1 uur wachten , maar ik had geluk: de taxi vertrok al na 20 minuten. Om 10:15 was ik al in m’n hotel “Das Seekarhaus” en kon het grote genieten beginnen.

DSC00144

Mede doordat er in omliggende gebieden weinig sneeuw ligt was het zaterdag erg druk met dagjesmensen. Ik kom hier al vele jaren maar heb het nog nooit zo druk gezien. Eigenlijk ligt er in Obertauern ook weinig sneeuw. Normaal ligt er in maart wel 3 meter. Gelukkig was het zondag al minder druk en maandag helemaal top, gewoon gezellig druk en hier en daar nog plaats vrij op de vele terrassen en berghutten die hier zijn.

DSC00138

Ik kom hier al jaren en ik raak er niet op uitgekeken. Met dit mooie weer gaan er al verschillende liften om iets na half 9 open en om 16:15 draaien ze nog, ik vind dat echt klasse. Ze hoeven pas om 9 uur open te gaan tenslotte. Ik stond vandaag al om 8:30 op de latten en om 15:45 vond ik het welletjes. Ruim 114 km afgelegd waarvan bijna 80 km skiënd, volgens de iski tracker van Obertauern.

DSC00125

De pistes liggen er prachtig bij , nergens zie je bruine plekken, wel zijn ze ’s morgens tot een uur of 10 hard/ijzig, daarna is het tot een uur of 1/half 2 goed tedoen. na 2en zie je ook dat het op de piste rustiger word en op de terrassen drukker. 100km piste is meer dan genoeg, nee geen kilometers lange afdalingen, maar wel een gevarieerd aanbod van pistes. De gemiddelde Nederlander skiet toch geen 6 kilometer achter elkaar naar beneden. De meeste liften zijn comfortabel en snel, er staan nog 2 wat oudere maar die hoef je eigenlijk niet te nemen als je het gebied wat beter kent.

DSC00134

Bij de Nederlanders is Obertauern niet echt bekend, terwijl het voor ons toch een ideaal skigebied is: er is altijd een skilift in de buurt, als je hier aankomt zet je je auto op de parking en die heb je pas weer nodig als je naar huis MOET . Het eten op de piste is grandioos geen grote vreetschuren zoals in Mayrhofen of Serfaus-Fiss maar nog gezellige hutten.

20140114_130206

Mijn favoriet voor de lunch is de Kringsalm, een klein nadeel er word maar op een deel van het terras bediend.

DSC00141

Voor lekker een bakkie tussen door de Achenrainhütte en als je wilt feesten naar de Hochalm daar is het vanaf een uur of 1 als stampvol met veel live muziek.

DSC00132

Ook de apreski en het uitgaan is goed geregeld, het concentreert zich rond om de Lürzeralm. Mooi geregeld is ook de taxi service , kost 9 euro pp binnen Obertauern. Vrienden van mij zijn vorig jaar voor het eerst mee geweest en dit jaar zijn we weer geweest en we hebben al gelijk weer geboekt voor volgend jaar !!! Veel mensen die ik hier spreek komen er al jaren dat zegt genoeg denk ik.

Nog ff de grootste voordelen van Obertauern:

  • sneeuwzeker
  • liften of de piste vrijwel altijd op loopafstand door de bruggen over de hoofd weg
  • uitdagende pistes voor ieder niveau zowel binnen als buiten de piste
  • geen wacht tijden bij de liften

DSC00123

Categorieën: Obertauern

Reviewer

Reviews zijn de smaakmakers van Wintersportweerman.nl. Iedereen kan zomer en winter een review in sturen van zijn of haar bestemming. Reviews worden altijd - soms licht bewerkt - geplaatst. Stuur ze in met een e-mail naar info@.

2 reacties

Gesloten voor reacties.