Sneeuwverwachting

Het blijft loeispannend wat er de komende 7 dagen gebeurt. Groot-Brittannië lijkt zich sowieso al op te kunnen maken voor een extreme weersomslag en ook onze noordelijke provincies houden zicht op sneeuw. Scandinavië zit heel dik in de winter en het doet me dan ook deugd te kunnen melden dat ik waarschijnlijk de 15e een skitripje naar de Fjorden zal maken.

De Alpen komen in meer of mindere mate in de kou. In de GFS00u is dat “in mindere mate”. Een buffertje van hogedruk op de Middellandse Zee blokkeert een beetje het vrije uitstromen van koude lucht naar het zuiden. Dat wil zeggen dat we niet meer die hele lage vorstgrens zien, maar dat gaat echt van run tot run nog weer sterk veranderen! Elke 6 uur kijken!   

Hieronder de nieuwste Bizz uploads….

[fbphotos id=383330265034518]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

8 reacties

Gesloten voor reacties.