Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Montafon, een droom zowel in de zomer als winter.

Is het nu echt eens gelukt samen de weergoden op de knieën te krijgen?

check ook eens

35 Reacties

 1. Crupa schreef:

  uiteindelijk lijkt Frankrijk, waar lang het meeste sneeuw voorspeld werd, er nu het minste te krijgen…

  Hopelijk toch een halve meter en niet te warm volgende week, zodat we binnen 7 dagen nog goed kunnen genieten van de verse sneeuw
  🙂

  • Roy schreef:

   Waar de meeste neerslag uiteindelijk valt is op dit moment slechts gissen. Kan morgen zo weer verspringen. Reken op een halve meter in Frankrijk daarboven is bonus! 🙂

 2. daniel schreef:

  Met alle, alle respect voor wat je doet op de site: al die veren in je kont steken kun je wat mij betreft beter over laten aan de bezoekers van de site 😉

 3. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Hajo, je stijl en inhoud in je berichten spreken voor zich!
  Het laatste deel vanaf de kampioensbeker doet een beetje afbreuk aan je sublieme stijl die zoveel lezers en vaste reageerders enorm weten te waarderen.

  • Hajo schreef:

   Ach er waren wat veel extreme sceptici de laatste weken….. ik wil alleen even aangeven dat deze site geen nonsens doet… het heeft wel degelijk zin de ensembles en de meteofiction van de hoofdruns scherp te volgen en soms kun je dus wel 2 a 3 weken vooruit iets zeggen. Als dat niet kon had deze hele site geen bestaansrecht en zouden we hier met puur zinloos tijdverdrijf bezig zijn. In feite is de kampioensbeker ook voor jullie: jullie stoppen er ook veel tijd in en denken ook heel veel mee…. en geloven dus ook dat het zin heeft! Ik zal de opening van die alinea in deze zin aanpassen 😉

   • Breunis (Nature Trail) schreef:

    Mooi gezegd, niets aan toe te voegen 😉

   • Crupa schreef:

    We duimen zeker mee voor je !
    Is het niet omdat we er zelf alle baat bij hebben dat je BV uitkomt, dan wel omdat we volgend jaar weer een gemotiveerd weerman willen 🙂

   • Mop schreef:

    Omdat het 1 keer klopt ? Je nieuwe tactiek is alle scenario’s benoemen en dan voortborduren op één mogelijkheid. Als het dan toch anders wordt, verwijs je naar eerdere berichten, dat je dat scenario al benoemd hebt. Want na je dumpvermelding ben je een hele andere kant op gegaan en helaas: ik haak af.
    Ik vind deze site een hoog “vind je mij goed, dan vind ik jou ook geweldig” gehalte en waarom je jezelf een goeroe en DE wintersportweerman van de Benelux noemt, is mij ook ontgaan.

    Veel plezier allemaal en een mooie zomer gewenst.

 4. Roy schreef:

  Hajo duimen hoeft niet meer je gaat hem gewoon glansrijk binnenhalen! Deze laatste BV is de allermooiste van het seizoen geworden. De meest spannende en met een geweldige positieve ontknoping van allemaal. Jammer genoeg wel een beetje laat in het seizoen maar wij zijn dolblij dat hij uitkomt! Nu nog hopen op een gave WSW app voor komend seizoen.. Keep up the good work!! 🙂

  • Hajo schreef:

   Jawel duimen moet nog wel. Er kan echt nog wel wat geks gebeuren. Zaterdag is nog 2 dagen weg en dat is een zeer warme dag… het kan met name voor oostelijk Oostenrijk nog mis gaan. Het gaat me niet eens om mijn BV. Ik hoop gewoon dat het daar ook weer eens mooi wit wordt. Zou sneu zijn als het op de Arlberg blijft steken. 😉

 5. Astrid boeren schreef:

  Ik vind het te gek van Hajo dat hij zijn echte ‘SLAM DUNK’ van een boude voorspelling even belicht. Super trots mag je er toch op zijn, en dat het afbraak doet aan zijn stijl? … kom op we weten toch hoe Hajo blogt.. recht voor de raap, heerlijk. Ik reageer niet vaak hoor maar wilde dit toch even kwijt.

 6. alberto schreef:

  Hoi! Op de wettercentrale Bolzano voor zuid tirol lees ik vanochtend de volgende verwachting, hoe kan dit gezien jouw voorspelling? ben benieuwd naar je reactie!
  Der Samstag verläuft wechselnd bewölkt. In der Früh hält sich über vielen Tälern Hochnebel und auch tagsüber ziehen Wolken durch. Gegen Abend sind örtliche Regenschauer möglich. Der Sonntag wird trüb und regnerisch. Es regnet und schneit anhaltend und zum Teil stark. Die Schneefallgrenze sinkt bis zum Abend auf 1000 bis 800 m. Am Montag bleibt es wechselhaft mit vielen Wolken und etwas Sonne. Es gehen nur mehr einzelne Regenschauer nieder. Am Dienstag folgt wahrscheinlich ein trockener Mix aus Sonne und Quellwolken.

 7. Arjan ( ischgl ) schreef:

  Is de kogel al definitief door de kerk of blijft het bij ” lijkt ” ?

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Wetterprognose für die Deutschschweiz, Nord- und Mittelbünden:
   Am Sonntag stark bewölkt und häufige, am zentralen und östlichen Alpennordhang anhaltende und ergiebige Niederschläge. Schneefallgrenze bei 400 bis 700 Metern. 3 bis 6 Grad.
   **
   Oostenrijk, voor de Steiermark:
   Sonntag
   Durchwegs trüb und verbreitet Regen, der über Stunden sehr ergiebig werden kann. Schneefall in der Obersteiermark bis auf 700m, und auch im Süden sinkt die Schneefallgrenze am Nachmittag von 1400 auf 700m. Dazu mäßiger Wind aus Nordwest bis Nord und maximal 0 bis 5, im Süden anfangs noch bis 10 und in 1500m minus 3 bis plus 1 Grad.

 8. Tim schreef:

  Beste Hajo, wat een goed nieuws dat de dump eindelijk een keer doorgaat aan de Noordkant! Wij gaan woensdag die kant op, maar weten nog niet welk gebied. We dachten aan Lermoos, dat is nu bijna helemaal groen want de top is slechts zo’n 2000 meter. Denk je dat deze dump genoeg is om alle dalafdalingen weer open te krijgen of is daar meer voor nodig dan één flinke dump? Ik kan me voorstellen dat sneeuw op zo’n drassige ondergrond geen lang leven heeft.

 9. Paul A Club 1989 schreef:

  En misschien moeten wij als fans de beker weer terug opdragen aan Hajo & De Weerpro’s.

  De boeiendste wintersport weersite van de EU!

 10. smetje55 schreef:

  De nieuwe GFS 12 die aan het binnensijpelen laat nu een nieuw front op woensdag verder doorschuiven waardoor een nieuwe dump op de kaarten staat. Heerlijke vooruitzichten voor de late wintersportgangers!

 11. Sjors schreef:

  We zullen het gaan zien hier in Trentino. Tot nu toe de laatste 6 dagen nog geen wolk gezien in Madonna. Ondanks de hitte is alles nog open en van een opmerkelijke kwaliteit. De Italiaanse weermannen voorzien toch wel redelijk slecht weer hier , met overlast tot gevolg. De sneeuwgrens wordt voorspeld op zo.n 1700 meter vanaf zaterdagavond. Wordt spannend opstaan zondag hier op 1550 m. Wordt vervolgd.

 12. Frederic schreef:

  Alpen voor lange periode onder invloed van koudeput? Daar ziet het iig momenteel naar uit.
  Goed zo, binnen 3 weken naar Königsleiten!

 13. Geert schreef:

  Nou ja, heb afgelopen winter deze site wel gevolgd, maar heel weinig gereageerd. Niet alleen omdat het een superhete winter was in deze kleine ijstijd en er dus niet zoveel emoties bij te pas kwamen, maar mede ook dankzij (zie reactie van mop), waar ik me bij aansluit.

 14. Daniel schreef:

  Fijne aanpassing Hajo, staat je netjes!

 15. Crupa schreef:

  Ben ik de enigste waar de ensembles blijven stil staan op 00 ?

 16. Eric schreef:

  Hajo…..ik en vloeken:)

  Ik laat me zaterdag volledig verrassen. Maar denk dat er nog steeds goed te skieen is. Wel zal het zicht minder worden. Ik ga ervan uit dat we zaterdag in skiwelt en kirchberg,kitzbuhel gewoon zonnig weer krijgen. Zondag wat opklaringen en zondag in de namiddag gaat het dumpen op de berg met een sneeuwgrens die in de nacht naar 800 meter gaat…..

  Of hoop ik dit.

  Stefan verwacht geen sneeuw:) maar heb de afspraak met hem dat als er meer valt dan 10 cm dat hij dan als tegenprestatie alles bij mijn kaveltje gaat wegscheppen….en uiteraard zal ik dit vastleggen:)

 17. sneeuwfanaat schreef:

  http://modeles.meteociel.fr/modeles/gens/runs/2014032012/graphe3_1000___11.974527610922756_47.4089068825911_.gif
  Volgens de 12 h run van het gfs gaat Stefan flink scheppen!!!De dump staat duidelijk op de kaart bij een snel dalende sneeuwgrens.Word een leuk filmpje Eric:)

 18. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Stefan kan alvast gaan rondkijken voor een Unimog met sneeuwschuiver:
  Sonntag

  Wettersturz mit ergiebigem Regen und Schneefall! Es regnet und schneit in ganz Tirol anhaltend und zum Teil sogar stark, die größten Niederschlagsmengen fallen tagsüber am Alpenhauptkamm und in Osttirol. Die Schneefallgrenze sinkt von Nordwesten her auf 1000 bis etwa 600m, also bis in viele Täler! Die Temperaturen kommen kaum noch über 1 bis 6 Grad hinaus. In 2000m kühlt es im Tagesverlauf auf minus 7 Grad ab.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.