Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Dumps gaan komen maar vooral “The big chill is on!”

check ook eens

39 Reacties

 1. Eric schreef:

  Hajo, je bericht is nog niet af maar ik zie d day voornamelijk nu even als doomsday. Nog steeds zijn de dalen groen. De verwachting mbt het aantal cm is naar beneden bijgesteld. Gisteren zag ik meer dan 50 staan als mm en dan 60/70 cm sneeuw en nu is dat behoorlijk bijgesteld.
  Ik blijf zeggen dat ik het eerst nog wil zien….ik ga het ook controleren en ben dan ook vrijdag weer in het brixental. De meting van het aantal cm zullen we nauwgezet doen. Mede eayonhoofd stefan is als het goed is ook aldaar…we zullen zien.

  Maar we blijven hoopvol voor de krokusgangers….

 2. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Hey, leuk deze nieuwe sneeuwkaarten. Op 30 januari 45 cm sneeuw erbij in Die Tauplitz.
  Op 30 januari meer dan 50 cm sneeuw erbij in Les Portes du Soleil.
  Sauerland 25 cm sneeuw erbij, misschien meer.
  Zillertal 35 cm sneeuw erbij, ga zo maar door….

 3. Hans schreef:

  Ernstig ongeluk net op/naast piste…..
  http://vorarlberg.orf.at/news/stories/2626970/

  • Kees (mod) schreef:

   Gevallen door een kleine oneffenheid. Geen teken van leven meer en gereanimeerd door de Pistenrettung. Dat is een geluk bij een ongeluk.

 4. Jelte schreef:

  Zaterdag naar Valfrejus, ziet er goed uit …. http://nl.snow-forecast.com/resorts/Valfrejus/6day/mid

 5. Michel Schuring schreef:

  Ik volg nu al enkele weken deze site en moet zeggen dat jullie het winterweerbericht op een hele leuke manier brengen. Top!!!! Het leest als een roman. Ga aankomende week in serfaus de ( hopelijk ) vers gevallen sneeuw te checken.

  • Hajo schreef:

   Die lijst ik in! Dat is namelijk precies mijn ambitie… Waaromn een roman schrijven (dat wil namelijk iedereen) als je dagelijks kunt bloggen over weer en wintersport? Qua aantal woorden is het na 8 jaar al een oeuvre waar Ludlum trots op zou zijn! LOL

  • Robin schreef:

   Leuk om jouw enthousiaste reactie te lezen, ik ben het helemaal met je eens!
   En een hartelijk welkom op deze site, enneh; kun je ons op de hoogte houden van de sneeuwhoogte en het weer in Serfaus?

 6. Arnoud schreef:

  @Hajo, leuk dat je mijn foto’s uit Ehrwald plaatst! Deze heb ik inderdaad vandaag gemaakt in Ehrwald en wat een contrast tussen een paar 100 meter hoger of lager, in het dorp is het nog steeds niet best en is het nog niet wit geweest. De sneeuwgrens ligt echt precies 150 meter hoger. Ik heb nog een foto van een dag eerder waar je deze grens ook ziet. Zodra het wit is op de Sonnenhang (als dat nog voor zondag gebeurd), zal ik deze foto uploaden. Ik wacht morgen en vrijdag af en hoop zaterdag een witte foto te kunnen sturen vanuit het dorp. Morgen kijken hoe de pistes in Berwang erbij liggen.

 7. Henkie schreef:

  Het begint toch wel weer flink spannend te worden voor Oostenrijk. Stonden de ensembles twee dagen terug nog vol met neerslag lijnen, nu zie je per update de lijn vlakker worden. We zullen het echt van dit weekend moeten gaan hebben. Hoop dat de neerslag zo dik blijft als nu voorspelt (20-30 cm in het dal en 40-60cm op de pistes) maar een beetje vrees ik toch wel dat we uiteindelijk blij moeten gaan zijn met 5 cm in het dal en 15 cm op de pistes.

  Of zie ik het nu echt te pessimistisch in?

  • Kees (mod) schreef:

   Hahaha, die mensen zouden ons voor gek verklaren als ze wisten dat wij hier zowat de winter over onszelf af proberen te roepen. 😀

 8. Huisman schreef:

  Sommige lui kenne ok skiejuh op gras nau. Dus ut maakt niet uut ot er wel of niet van dat witte spul komt! Lang leve de LOL

 9. Patrick schreef:

  Volg het ook niet echt goed . Je schrijft
  ” Oostenrijk is zeker niet spekkoper! Sterker nog: Het ensemblegemiddelde is tamelijk bedroevend qua neerslag. Maar we zitten er nu al zo dicht op ”
  Moeten we dan meer geloof hechten aan de hoofdrun ?
  Er zal natuurlijk ook in Oostenrijk eindelijk sneeuw vallen maar heb toch alweer het vermoeden dat het allemaal wat minder zal zijn dan Frankrijk, Italie of Slovenie .
  Nu ja alles is beter dan hetgeen we tot nu toe gehad hebben natuurlijk, maar toch hoop ik op een goede halve meter over de hele Oostenrijkse Noordkant Zillertal inbegrepen want dat is de plaats waar ik naartoe ga vanaf 2 Februari . Duimen maar .

 10. Bas schreef:

  Erwin? Waar ben je? Het zou toch winter worden?:)

 11. JeroenTH (Mill) schreef:

  He Hajo, allereerst weer een dijk van een bericht. Er viel me een ding op. Boven de alinia die begint met: en de lage landen, sneeuw, sneeuwer , sneeuwst. Staat de grafiek van het noordpool temps uit de kleine ijstijd pagina. Of zie ik het verkeerd 😉

 12. Ronaldo schreef:

  Winterstorm Janus trekt inmiddels de oceaan op. Wat achterblijft is een wit landschap. Met een beetje knutselen een mooie satelliet-pic bewerkt van Noordoost USA. De ergste kou komt er nu aan.

  • Ronaldo schreef:

   Dit is de pluim voor NYC. Vrijdag wordt het koudst en daarna maandag nogmaals. Maar dat is verre van zeker. Kijk eens naar de spreiding op die korte termijn. Onwaarschijnlijk. Daarna komen er mildere temps. Kansen op winter in EU???

 13. Eric schreef:

  De orf site gelooft er weer in maar geeft ook een waarschuwing af voor de komende jaren inzake natuursneeuw!!!

  http://orf.at/stories/2215113/2215139/

 14. Joost schreef:

  Weermannen, net op Spaans weerbericht. Mega dump komende 4 dagen in de gehele Pyreneeen. meer dan 100cm sneeuw en na het weekend aanhoudende sneeuwkansen met wellicht voor volgend weekend weer een grote dump… Weet dat het geen partnergebied is, maar dit lijkt me toch het vermelden waard voor de genen die opzoek zijn naar verse sneeuw en de site bezoeken! 🙂

 15. Webcambeelden uit noordoost Duitsland : http://www.wzforum.de/forum2/read.php?8,2806189

  PS ze zijn zo gelukkig als een kind in een snoepwinkel op het WZ forum vanwege de eerste sneeuwval. 🙂

 16. Bastian schreef:

  @ Hajo

  Ik geniet oprecht van je weerberichten, super ontspannend om te lezen. Ik geniet tevens van de berichten van de andere leden van het ‘wintersportweerman’ team, op dit moment in het speciaal van de Belg (@Frederic ). Ik sluit mij aan bij de woorden van JeroenTH (Mill), alleen noem ik het liever een thriller, ipv een roman. Dit is zeer positief bedoeld, ik hou namelijk van thrillers. Ik lees op dit moment een zeer goeie van Michael Connelly, maar ik moet toegeven dat ik de laatste dagen voor het slapen gaan de voorkeur geef aan je website (Boek blijft al een paar dagen dicht). 🙂 keep up the good work !!! Positieve feedback moet ook kunnen toch ? 😉

  Voor mij helaas geen wintersport dit jaar. Maar ik wil als het mogelijk is toch dit jaar nog even de Wintersport Arena Sauerland meepakken in een weekend. Iemand tips? Ik heb een aantal jaren geleden geskied in het dorpje Neuastenberg. Is dit ( mede door de nieuwe stoeltjeslift) de creme de la creme van het Sauerland (dankzij de zwarte pistes) of moet ik het nog eens elders proberen?

  • Bastian schreef:

   Correctie: Ik sluit mij bij iemand anders aan als JeroenTH uit Mill, sterker nog ik vind dit een flapdrol (grapje 😀 ). Ik wilde me aansluiten bij: Michel Schuring, hij had het over een roman. Om onbekende redenen (ook voor mijzelf) heb ik echter de verkeerde naam gekopieerd.

 17. Sven schreef:

  Als ik het goed zie hebben de sneeuwkanonnen de hele nacht en nogsteeds kunnen produceren in winterberg. Biedt daarmee een mooie ondergrond voor de te verwachten natuursneeuw. Ik zelf probeer volgende week een keer die kant op te gaan, heb er vertrouwen in!

 18. Daniel schreef:

  Toch is de site van Ischgl bijvoorbeeld een stuk minder enthousiast.
  Ik lees deze site al heel lang, maar dit jaar is het helaas vooral de toon die het een stuk minder aangenaam maakt. Voelt elke keer alsof we worden blij gemaakt met een dode mus. Ik wil net zo graag als iedereen hier een flinke dump, maar echt enthousiast kan ik nu weer niet worden van de kaarten. De tekst geeft veel enthousiasme, maar 35cm over een volle week is feitelijk nog niet veel meer dan een opfrissertje.
  Ik weet dat de bedoeling echt heel goed is, maar enthousiasme heeft net iets te vaak de overhand tov realisme waardoor de verwachting vaak te hoog ligt.

  WEATHER IN ISCHGL – FORECAST

  The extensions of unsettled conditions approaching from the Atlantic will reach a strong cold high-pressure area over North-East Europe. Weak extensions of these unsettled conditions will reach the Alpine regions time and time again and result in rather changeable weather conditions. The high pressure area will bring cold continental air masses and result in rather wintry weather conditions. Larger amounts of new snow are not expected on the north side of the Alps. Already on Friday morning, the snowfalls forecast for the night will abate and in the afternoon some dispersed clouds are forecast. Saturday will bring us a short period of high-pressure with longer sunny spells. Towards Sunday morning, the next disturbance will spread across our regions bringing some snowfalls. Small amounts of snow are expected on Monday too. The temperatures will remain wintry cold.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.