Hajo en ik hadden vandaag een ski/team dag met een mooie safari tot op de pistes van de Super G in Kitzbühel. Terug met de trein, was best een ideale combi eigenlijk. Geen zorgen dat je optijd terug moet, gewoon doorgaan zolang je wilt. We sloten af met een klein etentje waar het personeel niet echt was ingesteld op de drukte, vandaar daarom een korte update vanavond. Morgen weer lekker 2 uitgebreide ochtendberichten, 1 voor de Alpen, 1 voor de Lage Landen. Nu alweer zin in!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wintersportweerman (@wintersportweerman) on

Niet alleen wij genoten vandaag, ook de rest van het team had prima toeven, zie hier een mooie plaat uit Kleinwalsertal. Cescia beschrijft haar belevenissen in deze toffe blog! Ps. Volg ons natuurlijk op Instagram!

Topnieuws komt er vanavond van Jesper die in Val Gardena zit. Verse sneeuw! Maar wacht maar, je kan je borst nat maken komend weekend 😉 Zo even kijken of die potentiele dump er nog zo mooi op staat.

Marcel deed bericht uit PdS, Chatel. Het sneeuwt daar nog de hele nacht door. Ze hebben daar in het dorp een mooie webcam die ik morgen zeker moet raadplegen. Tenzij Marcel ons voorziet van nog meer beelden morgenvroeg. Hier op de Penningberg begint het nu ook net met licht sneeuwen, geen regen gelukkig! Morgen misschien weer even poederen.

Maar morgen dus eerst uitgebreide kaartenanalyse. Nu checken of onze mooie verwachtingen van vanmorgen nog op de kaarten staan. Eerst de LL sneeuwchaos van woensdag, hij staat er nog heel prima op in het GFS. Hier niet eens meer een klassiek laagje maar een uitgesmeerd front wat gewoon een en al sneeuw is. 10cm gewoon weer mogelijk

EC wat minder intens maar dat is geen verrassing. Modellen blijven tot op de dag van de sneeuwval op en neer stuiteren. Stefan gaf een inzichtje in de waarde van de weerberichten op z’n paalwoning in zee, daar ziet hij nu vooral onzekere waardes voorbij komen. Het is ontzettend dynamisch.

In het eerste gedeelte van de drietrapsraket voor de Franse alpen zitten we nu, en zo lijkt brengt deze nog meer sneeuw dan aanvankelijk verwacht. De 30e het 2e dumpje om daarna op 1 februari pas echt helemaal los te gaan!

Speciale aandacht voor de zuidkantdump waar we al een tijdje over schrijven. Check!

Afsluitend de pluim voor De Bilt die toch verrassend goed is, kans op ijsdagen, veel sneeuw en een doorzettende winter. Nee we zijn voorlopig nog niet klaar hier 😉 Morgen wat context over de komende extreme kou in de VS en natuurlijk 2 bomvolle ochtendberichten. Smash die F5 morgen!

 


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

27 reacties

Gesloten voor reacties.