Sneeuwhoogte Zwitserland Leglerhuette 2212

Leglerhütte vanmiddag

Het is ongelofelijk wat er gebeurt: het sneeuw en sneeuwt maar door! Kijk maar op de Europese buienradar. Zwitserland en Oostenrijk krijgen de volle laag. In dat eerste land zien we nu ook echt wel regen tot op 1000m, maar in Oostenrijk sneeuwt het zelfs daar. Het peil bij de Leglerhütte in de buurt van Elm in Zwitserland op 2273m staat spoedig op 2m.

En dat is nog niks! Kijk maar hieronder

Sneeuwhoogte zwitserland 2212

Klik voor grotere kaart

Die 675cm in het oosten is een foutje natuurlijk maar de 410cm in Wallis is gewoon een feit! Dat zijn waarden die je normaal verwacht voor begin maart! En de sneeuw van vandaag staat hier nog niet bij! Morgenvroeg snel weer kijken (hierr).

Hinterglemm 2212

Klik voor grotere plaat

Hoe mooi om het in Hinterglemm op 1000m nog te zien sneeuwen bij een temperatuur van -0,1°C. Deel in de reacties en op de Facebook wall wat jij hier en daar tegen komt!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

12 reacties

Gesloten voor reacties.