Sneeuwhoogte Zwitserland Leglerhuette 2212

Leglerhütte vanmiddag

Het is ongelofelijk wat er gebeurt: het sneeuw en sneeuwt maar door! Kijk maar op de Europese buienradar. Zwitserland en Oostenrijk krijgen de volle laag. In dat eerste land zien we nu ook echt wel regen tot op 1000m, maar in Oostenrijk sneeuwt het zelfs daar. Het peil bij de Leglerhütte in de buurt van Elm in Zwitserland op 2273m staat spoedig op 2m.

En dat is nog niks! Kijk maar hieronder

Sneeuwhoogte zwitserland 2212

Klik voor grotere kaart

Die 675cm in het oosten is een foutje natuurlijk maar de 410cm in Wallis is gewoon een feit! Dat zijn waarden die je normaal verwacht voor begin maart! En de sneeuw van vandaag staat hier nog niet bij! Morgenvroeg snel weer kijken (hierr).

Hinterglemm 2212

Klik voor grotere plaat

Hoe mooi om het in Hinterglemm op 1000m nog te zien sneeuwen bij een temperatuur van -0,1°C. Deel in de reacties en op de Facebook wall wat jij hier en daar tegen komt!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

12 reacties

Gesloten voor reacties.