Région Dents du Midi
Lees verder >

Wintersport tegen het decor van de Dents du Midi. Met de mogelijkheid een grote ronde te skiën over de Franse grens. Maar de Zwitserse kant is toch het charmantst!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Sneeuwzeker en toch veel ook onder de boomgrens. Heel knus dus. Grote variatie aan accommodatie van luxe hotel tot betaalbaar pension.

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Betoverend mooi!

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen. Met de kids of met jouw vrienden! Pret voor iedereen!

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Sneeuwzeker en minder filegevoelig.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Die Tauplitz
Lees verder >

Die Tauplitz één van de gezelligste en betaalbaarste plekken om te gaan wintersporten! De ideale gezinsvakantie beleef je hier!

Waar je na het skiën nog op stap kan met de Lama's! Een heerlijke belevenis voor jong en oud!

Dump oostelijke zuidkant maakt alles waar wat we beloofd hebben

check ook eens

67 Reacties

 1. Filzmooser schreef:

  Tja ach …………..haat regen op me wintersport….maar als het maandag 20 cm verse sneeuw oplevert…

 2. Nils schreef:

  Frankrijk dus helemaal droog komend weekend?? Vraagje uit eigenbelang natuurlijk.

  • Roy schreef:

   Er staat wel wat sneeuw op (zowel in de hoofdrun als in de ensembles) vrijdag en maandag voor de Haute Savoie. Geen grote hoeveelheden denk ik.

   • Nils schreef:

    Volgens gfs 06 komt er maandag een leuk bakje droge sneeuw daar! Helaas de rest vd week een komen en gaan van storingen met soms hoge sneeuwgrenzen. Hoe zie jij dat @Hajo en andere experts?

 3. Derso schreef:

  Waarom toch altijd je gelijk willen halen?
  Alles waar wat we beloofden… Al was het niet zo, boeien?

  Verder gefeliciteerd voor de zuid-oost kant! Eindelijk!

  moderatie: kritiek geven kan perfect @Derso, maar beter is om meteen een alternatieve titel voor te stellen. Dan ben je pas echt constructief bezig. Houd hier aub rekening mee, anders wordt je reactie volgende keer verwijderd

  • Stefan Kaptein schreef:

   Precies…zucht.

   moderatie: kritiek geven kan perfect @Stefan, maar beter is om meteen een alternatieve titel voor te stellen. Dan ben je pas echt constructief bezig. Houd hier aub rekening mee, anders wordt je reactie volgende keer verwijderd

   • Filzmooser schreef:

    Koren op Stefan zijn molen……maar snap het soms wel….

    moderatie: off topic reactie

    • Hanjo vd Berg schreef:

     En waarom snap je dat dan wel? Heeft Stefan dan een soort van recht om elke keer kritiek te mogen leveren. En waarom idd wel altijd kritiek leveren maar een compliment kan er bijna nooit af!

     reactie gemodereerd: duidelijke overtreding criterium nr4 en bijna ook hoofdregel nr1. Houd het netjes aub

     • Stefan Kaptein schreef:

      Ik houd ook van jou Hanjo.

      reactie gemodereerd: duidelijke overtreding criterium nr4 en hoofdregel nr1. Houd het netjes aub

  • Ewald schreef:

   @derso
   Naar aanleiding van jouw reactie heb ik bovenstaand weerbericht nog 2 keer doorgelezen…. En nog begrijp ik hem niet!

   Ik ben met je eens dat men zich soms zelf een schouderklopje geeft maar als zelfs dit weerbericht al dit soort commentaar oplevert ben ik even de weg kwijt.

   Op welke stuk tekst baseer jij je reactie?

   moderatie: off topic reactie

   • Derso schreef:

    De titel.

    Wil er ook geen discussie mee uitlokken overigens 😉

    moderatie: off topic reactie

    • Ewald schreef:

     OK. Duidelijk.
     Maar waarom zo reageren op de titel als je er geen discussie mee uit wil lokken.
     Dan heeft de reactie in mijn ogen nog minder toegevoegde waarde dan ik al eerder vond.

     Van mijn kant discussie gesloten.

     moderatie: off topic reactie

     • Derso schreef:

      De vraag was gericht aan Hajo en eerder opbouwend bedoel, als in nergens voor nodig! Was al bevestigd!

      Maar inderdaad hoor, case closed 😉

      moderatie: off topic reactie

   • LR109 schreef:

    Denk dat Derso op de titel doelt -;)
    Al lijkt dit m.i. meer op een toetsing van de voorspellingen dan het willen gelijk halen, wellicht had beloofd beter voorspeld kunnen zijn maar een kniesoor die hier op let!

    moderatie: off topic reactie

  • Arjan Ischgl schreef:

   Ik zou er moeite mee hebben als hayo het alleen bij uitgekomen verwachtingen doet. Lees het stuk over de lage landen wedstrijd nog eens door, daar geeft hij ook zijn fouten toe en zo zijn er meer voorbeelden. Natuurlijk wil je wel een discussie uitlokken, dat is juist het mooie hier. Het wordt in ieder geval nooit saai.

   moderatie: off topic reactie

 4. Ingrid schreef:

  Ook op de Turracher Hohe sneeuwt het lekker door. Volgende week zitten wij er weer 🙂 http://www.bergfex.at/turracherhoehe/webcams/c367/

 5. Conny schreef:

  Ik kan me voorstellen dat er af en toe een schouderklopje aan jezelf uitgedeeld wordt als (gewaagde ) voorspellingen uitkomen. Als ze niet uitkomen zijn er genoeg reageerders die daarop wijzen, maar die vergeten een complimentje te maken als het wel uitkomt.

  moderatie: off topic reactie

  • eric schreef:

   Schouderklopjes deel je nooit zelf uit toch…..

   Laatst had je ook een presidentskandidaat in amerika…please klap….of zoiets 🙂

   moderatie: off topic deel van de reactie

   Laten we hopen dat de regen wordt beperkt tot paar mm of niks en volgende week weer kouder en wellicht sneeuw. Wordt vast een mooie week….

   • Hajo schreef:

    Grappig dat je het noemt. Ik schrijf momenteel een boek over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. verschijnt in maart. Pers ik er nog ff uit. Ik moet je wel teleurstellen met je insinuatie. Wintersportweerman.nl heeft zo veel waanzinnig positieve respons dat het allerlaatste wat we nodig hebben is om om applaus te vragen. Er zijn maar weinig blogs met zo’n levendige community. Het verzoek om applaus is hoogstens voor de reageerders zelf. Die zijn klasse. En dat is alleen het topje van de ijsberg van de duizenden die deze website dagelijks volgen. Bespaar je je fanmail. We krijgen genoeg. 😀

    moderatie: off topic reactie

    • Eric schreef:

     Lachwekkend….wie schrijft er altijd…zoals voorspeld op…en dan een datum noemen…kan meer voorbeelden opnoemen….en dat weet je best….

     Geniet in stilte als iets uitkomt… De reactie overlaten aan reageerders en niet zelf al de loftrompet blazen

     De moderator komt vast met offtopic maar reageer gewoon op jouw antwoord daar is niets mis mee…

     moderatie: off topic reactie

  • Stefan Kaptein schreef:

   Conny, als voorspellingen niet uitkomen dan zal je mij niet horen hoor. Maar als je hier verkondigt dat we van dump na dump gaan en dat dat zeker is, en dan komt het niet uit……

   reactie gemodereerd: je punt is duidelijk Stefan 100x dezelfde reactie posten is niet constructief. Deze site is geen chatbox. Wil je toch in contact komen met reageerder X, stuur dan een mail naar info@ en dan doen we bij die andere reageerder een verzoek.

   • Hajo schreef:

    We gaan sowieso van dump naar dump. Net zoals we van Elfstedentocht naar Elfstedentocht gaan. En van begrafenis tot begrafenis tot we zelf aan de beurt zijn. Logica is een schone wetenschap.

 6. Vincent schreef:

  Dit noem je nog eens een Temperatursturz! Op 1500 van +5 op zondag naar -8 op maandag. En lekkere sneeuwval erbij. Gaat een mooie week worden! (Prikpunt Montafon)

  • Ronaldo schreef:

   Tegenwoordig vind ik de Wetterzentrale pluim erg onoverzichtelijk met die zwarte achtergrond. Ik kijk nu liever op die van Meteociel.
   En kijk eens naar de hoofdrun. Die heeft een ander uitgangspunt door een vertraagde timing. De lay out is die van de 00h run. De ensemble leden zijn de berekeningen van de 06h run en de hoofdrun is die van 00h run.
   Wel bijzonder dat ze dat bij Wetterzentrale nu nog steeds niet door hebben na al die maanden.

 7. Ronaldo schreef:

  Dit is de pluim met de juiste hoofdrun.
  Neemt natuurlijk niet weg dat Vincent helemaal gelijk heeft met die “temperatur sturz” 🙂 Ziet er erg goed uit deze pluim. En de onzekerheid na maandag 22-02 is indrukwekkend. Het ens gemiddelde blijft de gehele periode zo goed als onder nul op 1500 meter. Helaas houdt “het weer” zich niet aan gemiddelden.

 8. Frank schreef:

  @Stefan, jammer had je anders ingeschat. Ik weet niet waar jij dump op dump voorspellingen hebt gelezen en dan nog blijven het voorspellingen en boude voorspellingen. Deze voorspellingen zijn mede gebaseerd op wisfull thinking. Kunnen uitkomen maar ok niet. Jij komt hier al lang en zou dit mijns inziens ook moeten weten. Daarnaast laat zich deze winter de zich sowieso al lastig voorspellen. Het geen stabiele winter winter dit jaar. En dan nog wordt het voor mij en wellicht anderen vervelend om telkens dezelfde reacties van jou te lezen.

  reactie (klein beetje) gemodereerd. Verder was die off-topic

 9. nils schreef:

  @hajo en andere weermannen,
  Ik stelde hierboven een vraag over het wintersportweer en liet mijn lichtje schijnen over gfs 06. Dit uiteraard met eigenbelang 😉
  Jammer dat het verder gevuld wordt met gezemel tussen “volwassen” mannen en niet met mooie weersdiscussies over de komende misschien zeer sneeuwijke week.

 10. Frederic schreef:

  De helft van de reacties hier vandaag was rijp voor moderatie en sommigen zelfs voor de prullenbak. Don’t waste your and my energy please, want anders ga ik er met de grovere borstel door en wordt zal de del-knop intensiever gebruikt worden. Vermijd dat we tussenbeide moeten komen en blijf on-topic. In dit geval dus weer- en wintersportgerelateerd. Dankjulliewel 🙂

 11. Frederic schreef:

  GFS12 blijft sowieso op het WC spoor, met dus zeer regelmatig neerslag in de Alpen. Gelukkig met nooit al te hoge sneeuwgrens (blijft over het algemeen onder de 1500m).
  Uiteraard krijgen de NO-Alpen bij zo’n situatie telkens de minste neerslag. Sorry guys!
  Interessant zijn de ontwikkelingen tegen de maandwisseling aan. Al een paar keer terug gekomen: een depressie die voorlangs de LL richting Corsica duikt. Mogelijk dikke zuidkantdump dan, maar bij lichte koerswijziging kan die ook een fullhit voor de NO-Alpen worden.

  • nils schreef:

   GFS 12 blijft inderdaad in het sneeuwrijke spoor in de westalpen. Van do op vrijdag en vrijdag overdag lijkt er in de haute Savoie toch wel 10 cm te gaan vallen met een heerlijke lage sneeuwgrens. La chapelle waar wij zaterdag aankomen ligt op slechts 1000 meter. In uren is daar deze winter veel meer regen dan sneeuw gevallen maar het zit er nog wit uit. Onze kleine 4 jarige skier heeft alleen maar zon gezien op wintersport en verheugd zich enorm op een bak sneeuw. Volgens mij staat dat toch echt voor maandag op het programma daar! Weer met een mooie sneeuwgrens volgens mij!
   Ik zit al helemaal te stuiteren op mijn stoel hier thuis… verse pow!!!!

 12. Filzmooser schreef:

  Nou dat is dan lekker, in mijn beleving zit ik echt in de NO alpen…..

 13. Hanjo Vd Berg schreef:

  Okay mensen sorry. Hierbij een off topic reactie 😉 na alle positieve berichten van mijn zijde de laatste tijd liet ik mij even gaan. Sorry daarvoor… En dat geldt nog meer naar Stefan en Eric. Want misschien zouden we elkaar juist wel erg mogen in real life…. Soms liggen passies wel dichtbij elkaar maar de wijze van omgaan met onzekerheden en teleurstellingen net even anders. Ik zal proberen weer met alle positiviteit te reageren en me niet verlagen tot “onvolwassen” gezemel 😉

 14. Dennis o schreef:

  Vraag sauerland. Zullen veel mensen benieuwd naar zijn. Het is duidelijk dat misschien zaterdag maar zeker zondag een bak warm water gaat vallen.
  Gaat er dan maandag weer voldoende sneeuw vallen. Zijn de wintersportmogelijkheden dan weer optimaal. En hoe verloopt de verdere week.

 15. qlubtempo schreef:

  Ik vind dat gemodereer erg storend en onnodig. Jullie waren het er toch over eens dat deze site dat niet nodig had.
  Of heb ik iets van een aankondiging hierover gemist?

 16. Marco schreef:

  Speciaal voor de Sauerland gangers. Deze kregen we vandaag door van Wendy die daar op dit moment zit op de Altastenberg.
  Ziet er goed uit toch?

 17. Roland Bodegraven schreef:

  Even off topic….. Wordt er nu niet een beetje over gemodereerd? Als het nodig is prima hoor.

  Top dag vandaag in Wald am Arlberg. Wolkenzee in het dal, maar op de berg een mooi zonnetje. Top sneeuw, kon niet beter.

 18. Mhilberts schreef:

  Tatatatata, dit Ziet eruit als cold blower pow op de 22e!
  Bring it on!

 19. Geert schreef:

  Goeienavond aan allen. Bij deze laat ik jullie weten dat jullie me niet meer zullen weerzien op deze site. Tot groot jolijt van velen…want het gros verguisde me hier! Was het omdat ik rechttoe rechtaan was? Was het omdat ik graag prikkelde en bepaalde mannen scherp wou houden? Was het omdat ik durfde tegen de stroom in te gaan? Was het omdat ik kritisch en toegegeven…niet altijd even genuanceerd uit de hoek kwam? Was het omdat ik bepaalde uiteenzettingen durfde in twijfel te trekken? Ik werd daar ook soms terecht op gewezen door de weermannen van dienst. Maar ik ben een man van dialoog en ik stel feedback zeer op prijs. Maar dat je hier dan door sommigen als een echte zeikerd wordt uitgescholden of als een Belg met een grote bek wordt afgeschilderd en als iemand die zichzelf heel interessant vindt. Om maar 1 naam te noemen stond @Bas hier met stip op nummer 1. Die mensen worden dan helemaal niet gewezen op hun reacties…reacties die vervlochten waren van de schuttingtaal….gewoon er los over, eenvoudigweg onder de gordel. Ik heb daar maar 1 verklaring voor…en dat is omdat deze mensen nooit kritisch uit de hoek kwamen tegen de gevestigde waarden hier, maar wel carte blanche kregen om anderen uit te kafferen. Ik vind dit een eenzijdige subjectieve filtering van al dan niet terecht wijzen op de huisregels. Kijk er de reacties maar even op na de voorbije dagen. Ikzelf heb nooit meegedaan aan die vuilbekkerij of zo op de man gespeeld. Daar kan je me niet van beschuldigen. Ik ben ook een mens en dit pik ik gewoon niet. Ik kan me dan evengoed plat op de savanne leggen en wachten op de gieren. Ik mis hier bijvoorbeeld ook de talrijke posts van @Gerda. Zij is mss niet de grootste weerkenner, maar ze is zo verbonden met het weer, de natuur, de beleving ervan, het leven en dat vertaalde zich mooi in haar reacties. Die neutraliteit ook van haar… kunnen velen een voorbeeld aan nemen. Ook zij is hier met bepaalde redenen minder frequent aanwezig. Ik vind dit wel jammer want zo elimineer je de diversiteit wat een site mooi, spannend en kleurrijk zou moeten maken. Ik ben ook gepassioneerd door het weer en de natuur, maar ben niet van plan dit te delen op een site waar dagelijks gekibbeld en gescholden wordt. Maar ben wel van plan dit nog heel lang te beleven en te delen. Veel succes nog met de site, want er zitten ook heel mooie dingen in.

  • Frederic schreef:

   ??? Jammer @Geert. Zoals je kan zien wordt er vanaf dit bericht wel degelijk op alles wat tegen de regels is gemodereerd, dus gescheld gaat er hier nooit meer worden gedaan. Moest je je nog bedenken, steeds welkom hier.

  • Wessel schreef:

   Jammer Geert, voor mij ben je echt een held 😉

  • nils schreef:

   Het gaat je in ieder geval wel aan het hart Geert anders had je er niet zo’n betoog van gemaakt! Jammer! Discussies en verschillende benaderingen zijn juist leuk om te lezen. We moeten alleen elkaar niet aanspreken (afzeiken) op “fouten”. Deze site is juist populair geworden door alle verschillende mensen met verschillende visies. Het is geen concurentiestrijd waarbij gelijk gehaald moet worden.
   Geef het nog een kans man!

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Geert IK zal je missen!!!

 20. Marco schreef:

  [img]https://www.wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2016/02/IMG-20160217-WA0013.jpg[/img]

  [img]https://www.wintersportweerman.nl/wp-content/uploads/2016/02/IMG-20160217-WA0010.jpg[/img]

  Hier nog 2 pics van vandaag te Sauerland

 21. Stefan Kaptein schreef:

  Net het RTL weerbericht gezien en er viel mij iets op. In nagenoeg heel Europa, van noord naar zuid en van oost naar west is geen winter meer te bekennen. Temperaturen van -2 graden overdag in het hoge noorden van Finland. Ik vind het bijna schokkend dat de natuur laat zien dat de winter gewoon niet aanwezig is in de Europese contreien. How bizar. Des te de
  verbaaster ben ik over het feit dat we nog zo goed uit de voeten kunnen in de berg gebieden. Neem Sauerland, toch klasse dat ze dit seizoen wat zo rampzalig begon gewoon wekelijks geopend zijn. Als we het met deze “winter” al redden, hoe gaat het dan worden als die kleine ijstijd echt op gang mocht komen. Zou ik dan ooit roepen; genoeg sneeuw……er ligt genoeg sneeuw. Nee, dat zal ik nooit roepen. Zegt nooit nooit hoor ik jullie al roepen……

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   :):) Als die kleine ijstijd er is ga jij smeken om regen Stefan hhahahah

   • Stefan Kaptein schreef:

    Dan moet er echt wat gebeuren wil je mij om regen zien of horen smeken. Dan moet ik toch minimaal een week in de Sahara zandbak zonder drinken rondzwerven. Dan kan ik mij voorstellen dat ik om regen zal smeken.

  • Frederic schreef:

   Klopt @Stefan. Gelukkig zijn de Noorse Bergen er nog waar de temps ’s nachts tegen de -20°C aan schuren.

   • Stefan Kaptein schreef:

    Dat is zo Frederic. Maar in een winter heb ik nog niet zo vaak zulke hoge temperaturen overdag gezien op zo’n grote schaal. Natuurlijk zijn er altijd wel golfbewegingen in temperatuur. Maar dat gaat vaak van -20 overdag naar -5 overdag en dan vask voor korte duur. Het is nu juist andersom. Kontinue te warm en zo af en toe ren uitschieter naar beneden. Ik ben benieuwd wat nu al drie jaar lang deze WC in stand houd. Is dat de straalstroom die ons dwars zit of is het wat anders. Er moet toch een verklaring zijn voor dit stramien waar we al drie jaar in zitten. Wie het weet mag…nee moet het zeggen. Benbgewoon klaar met die WC.

    • Frederic schreef:

     goeie vraag @Stefan. We zijn natuurlijk wel erg verwend geweest van winter 2008-2009 tot 2012-2013.
     Ik herinner me ook nog wel dat zo’n situaties in de winters ervoor ook voorkwamen. Warmte tot voorbij Moskou geblazen, en dat wekenlang

  • Dennis o schreef:

   Toch was sauerland heel slecht dit seizoen. Welgetelt was er in januari 1 goede week daarna snel slechter. Deze week is de tweede topweek maar met komend regenweekend voor de boeg ben ik bezorgt over de week erna.

  • Michel schreef:

   Dat van die temperatuur en de “winter” viel mij gisteren ook al op. Goed wat nachtvorst en wat kou over Frankrijk en Spanje, maar verder erg flauwtjes allemaal en dat voor half februari.

   Het is en blijft een vreemde Europese winter. Ik kijk stiekem al uit naar volgende winter.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.