Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Dump na dump in maart komt steeds dichterbij

check ook eens

37 Reacties

 1. Rob schreef:

  Thanks Jorne! Vrijdag je laatste weerbericht vanuit Hopfgarten?
  We gaan je ochtend en avondberichten missen.

  Is er een kans dat de sneeuw na het weekend tot in de dalen van Montafon valt? Over een kleine 3 weken gaan we die kant op.

 2. Harm schreef:

  Ja ja ja ja ja! Zuidkant dump klinkt briljant! Nog 2,5 week..

 3. H.s schreef:

  Jorne, zoals de runs er ni bij staan gaat het dus wel meevallen volgende week of interpreteer ik dit verkeerd?

 4. Jaco schreef:

  Goede morgen Jorne,
  Laat dump na dump maar komen, 23 maart naar Königsleiten voor mijn jaarlijkse weekje alleen skiën in maart. Vroeger vaker Frankrijk, nu bewust wat oostelijker.
  Maar eerst waterskiën met Carnaval hier in het zuiden. Alvast bedankt voor je lekker leesbare weerberichten en een goede terugreis.

 5. Skiwi schreef:

  Vanaf nu 5 weken lang noordwestkantdumps afwisselen met zuidkantdumps, dat zou voor mij ideaal zijn! 😉 Zermatt zelf pakt het meeste mee van de NW stroming, terwijl de andere kant van het skigebied rond Breuil-Cervinia meer meepakt van een Z/ZO stroming.

  Nee, ff serieus nu: ‘t is k*t met peren voor de carnavalgangers in de lagere gebieden en ik voel met jullie mee (eerste keer in 5 jaar dat ik niet in de carnavalsweek ga skiën), maar die weersomslag komt nu eigenlijk nog net op tijd om het seizoenseinde te verzekeren: nog 2 weken warm zou veel schade aan de pistes toebrengen en de sneeuw die na half maart valt dooit (zeker op sneeuwvrije hellingen) bijna meteen weer weg

 6. Noudmaster schreef:

  Betekent het feit dat Noord-Amerika telkens zou koud is niet dat Europa ook nog een strenge winter kan pakken als de wind eindelijk een keer langere tijd goed staat?

  • Hjs schreef:

   Tuurlijk, ik verwacht gewoon nog een elfstedentocht binnen 10 jaar, echt strenge winters hebben wel eens 30/40cm ijs gegeven. 15 cm komt heus nig wel een keer.
   Tis wel weer opmerkelijk dat deze site zo weinig aandacht heeft voor de huidige Hitte, niet warmte, deze drie dagen zijn echt hitte.
   Als ergens ter wereld een beetje kou te vinden is wordt dat meteen gemeld, maar knallende records aan de voordeur…..
   Deze situatie in de zomer geeft 40 plus in de lage landen. Bijzonder mooi weer, zon, droog, geen wind, forse afkoeling na zonsondergang allemaal bijzonder. 🙂

   • ThijsB schreef:

    Tja, het is natuurlijk een ‘winter’sport website. Maar ben het met je eens. Zodra het ergens kouder dan normaal is in de wereld, worden de klimaatsceptici hier wakker om iedereen die er anders over denkt de oren te wassen. Volgens mij zitten ze te veel achter hun computer te zoeken naar deze kou waardoor ze niet buiten komen en deze hitte missen… Iets met ziende blind zijn.

    • Michel schreef:

     Misschien wel goed als tegenwicht van de rest van de media dat hier koude records worden genoemd, anders zou je na deze week in Nederland echt denken dat het klimaat wel heel snel opwarmd.
     Maar als de media ook iets meer aandacht zou geven aan de extreem koude winter van Amerika zou iedereen weten dat weer nog geen klimaat is. Als er 100 jaar goede meetgegevens zijn, dan zou statistisch 1 op de 100 dagen een nieuw dagwarmterecord worden verbroken en ook 1 op de 100 dagen een nieuw dagkoude record.

     • Spyfromthesky schreef:

      Het is al voor velen jaren niet alleen Nederland, maar vele Europese landen. Het gebied en daardoor het probleem in dus eigenlijk groter.

      Er staat mij bij dat Hajo een belofte had gedaan om apart over de afkoeling te schrijven. Ik heb niets meer gezien in 2018 en ik denk dat het in 2019 ook angstig stil zal zijn.

      Opvallend is dat Hajo telkens in zijn bericht moet terugvallen op ergens een enkele koude omgeving.

      Ik wil in zulke gevallen een analyse in de context hebben van duur x kou. En dat is een teken dat we gewoon in een warmere fase zitten in het klimaat. Ik ga niet mee met de discussie van CO2.

      Spyfromthesky (Arnold)

     • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

      @Wim

    • Wim schreef:

     Reageer eigenlijk nooit in de gepolariseerde discussie, omdat het geen zin heeft. Nu doe ik toch maar een poging….

     Hopelijk worden de klimaatsceptici hier wakker….
     De oren te wassen…..

     Jammer van je punt. Dat drammerige taaltje is de oorzaak dat we geen steek verder komen in onze omgang met het klimaat. Je punt voorbij dus. Je moet je beseffen dat heet grootste deel van de mens de hakken in de sloot zet zodra ze iets opgelegd wordt op deze manier. Je helpt onze aarde er niet mee, terwijl dat terecht gesteld wél nodig is. Al helemaal voor de wintersporters!

     Wat denk je dat er gebeurt zodra er ergens een warmte record sneuvelt? Is het écht de moeite waard dat telkens te koppelen aan ons immense klimaatprobleem? Of zou het misschien weleens goed zijn er gewoon van te genieten?

     Je bent dus lomp gesteld een mede veroorzaker van het klimaatprobleem door zo te reageren. We hebben daarnaast al een Gerrit Hiemstra, één is meer dan genoeg. Doe eens lief 😉 Dat is de enige manier.

     • ThijsB schreef:

      Ik probeer het, maar het blijf moeilijk. Het is ook lastig. Als je warmterecords koppelt aan de klimaatproblematiek ben je een drammer en zou je niets bereiken. Maar helpt niets zeggen dan wel? Als bij zoveel problemen is het niet benoemen van problemen bijna het probleem geworden… Laat ik het zo zeggen; ik hoop dat de mensen die niet geloven in (te) snelle klimaatopwarming door menselijk handelen, in ieder geval inzien dat schone energie e.d. in ieder geval enorme milieu-, natuur- en gezondheidsvoordelen op kan leveren. Maargoed, laten we nu maar eens duimen voor een paar mooie dumps in maart, dan kan het wintersport seizoen lekker lang duren.

     • Breunis (Nature Trail) schreef:

      Het klimaat reguleert zichzelf. CO2 is niet de oorzaak van globale opwarming. Voor het noordelijk halfrond vermoedelijk een afkoelende fase tussen 2020 en 2030.

      Op het gebied van klimaat heeft Valentina Zharkova baanbrekend onderzoek gedaan.
      https://tallbloke.wordpress.com/2018/11/05/valentina-zharkova-incorporates-planetary-theory-into-solar-activity-model/

     • wim schreef:

      @ThijsB

      Ik dacht ook altijd zo en keek ook veel naar de ander, maar focus me tegenwoordig alleen nog maar op mezelf en hoe ik ermee omga in de hoop dat een ander dat ook zal doen. Drijfveren zijn inderdaad gezondheid, harmonie met de natuur en innovatie algemeen. Allemaal positieve drijfveren, voelt goed. Bang zijn voelde niet goed, het wringt. Je kunt namelijk wel eindeloos discussiëren en aantonen, maar wat bereik je er uiteindelijk mee? Je gelijk? Nou mooi, daar hebben we wat aan hoor 😉

      Het probleem is dat er gewoon zoveel invalshoeken en inzichten zijn en gaan komen. Ook qua energie. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat kolen in de ban gingen voor gas, want gas was de schone toekomst. Inmiddels gaan we volle bak van het gas om aan de wind te gaan, waarbij dat natuurlijk een symbolische overgang is naar een uiterst inefficiënte manier van energiewinning, idem zon. Over 20 jaar vergruizen we onszelf dat we ooit dachten dat wind en zon een goed alternatief was. etc. etc.

      Vandaag is mooi en laten we dat doorzetten 🙂 Idem wat betreft die dumps, ik teken!

      Kom nu wel erg zweverig over, maar t werkt voor mij haha!

     • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

      Rare reactie op Spy.Beetje fatsoen aub

    • Breunis (Nature Trail) schreef:

     Ja, het is buitengewoon. We hebben in de Lage Landen tijdelijk, 4 dagen lang, een woestijnklimaat. Na 18:20 uur een gigantische afkoeling. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Dit is Yang.

     In maart wordt het klimaat Yin: regen, sneeuw en maritiem polaire lucht. Voor hoe lang? Tot het klimaat weer Yang wordt. Die afwisseling tussen Yin en Yang noemen we “weer”.

   • Dennis schreef:

    Eens. Benoemde al. Skiën in sauerland met 20 graden. Ongekend bijzonder

  • petervdl schreef:

   Het is hier eerder ook al een aantal keren genoemd. Ik vind het ook nog steeds logisch dat kou in Noord/Oost-Amerika depressies veroorzaakt op de Atlantische Oceaan en bij ons een warme ZW-er geeft. Stroming is van West naar Oost. Koude lucht over een warme Oceaan.
   Ik heb het idee dat de VS al een aantal jaren koudere winters heeft dan normaal. klopt dat?
   Maw. ze pikken de kou van ons af die steeds in de modellen staat. 😉

 7. Mark schreef:

  Aanvullend op de foto van Chatel, ik ben er afgelopen weekend geweest en verbaasde me hoe goed de pistes waren tot laat in de middag. Eigenlijk perfecte condities om te skiën, een enkele piste op een zuidhelling was vanaf 12u pap, maar de helling over naar de andere kant was een wereld van verschil. Aangezien de ligging van de pistes rondom Chatel grotendeels ‘goed’ liggen ten opzichte van de zon was 90% zeer goed te skiën. De webcam staat natuurlijk wel op de noord helling gericht, de helling waar de webcam op staat is mooi bruin/groen.

 8. Ralf schreef:

  Jorne, hoe zit het met de sneeuwgrens volgende week in het oosten van Oostenrijk. Ons skigebied ligt tussen 1200 en 2000 ( Hinterstoder). Maar het dorp en de piste naar het dorp ligt op 650 m.

 9. Michel schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551269509.jpeg[/img]
  Wanneer is de meetlat weer weg?

 10. nils schreef:

  Chatel lijkt op die webcam op en top winter jorne. Pure noordcam. Wij hier in la Chapelle naast chatel kijken vanaf het balkon schitterend tegen een witte winterweer. Maar kijk niet aan de achterkant naar de zuidhelling…
  Vandaag ging het snel achteruit op de pistes. Zelf steile noorhellingen klaar om 13 uur. Jammer want als het eenmaal slushy is geweest dan vriest het ijzig op….
  Denk dat de luchtvochtigheid hoger was vandaag en veel meer wind. Dat zal het smeltproces hebben versneld.
  Ben echt toe aan poeder vrijdag. Ook al is het maar vanaf 1500 meter

 11. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551286774.jpeg[/img]
  Net terug, wat een top dag! De laatste pistecontroleur had wederom moeite het terras schoon te vegen!

 12. Hans schreef:

  Als ik iedereen zo hoor en de prachtige foto’s voorbij zie komen heeft (bijna) iedereen het naar de zin. Ikke ook! Op tijd opstaan en op tijd op de piste. Vandaag alweer een schitterende dag. Net als gisteren vanaf ca. 13.00 uur de pure zuidhellingen slushi en bulten, verder de rest over het algemeen ook nog steeds “griffig”. Zowaar na ca. 14.30 uur een koude opstekende wind boven 2.000 m. Om 15.30 uur toch maar gestopt om nogmaals op terras in de zon te GENIETEN!

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551287128.jpeg[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551287334.jpeg[/img]

  …..het was warm en dorstig weer dus onderstaand biertje ging er toen wel in 😉

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1551287839.jpeg[/img]

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Geniet ervan Hans!!! Mooie plaatjes

   • Hans schreef:

    Maak je maar geen zorgen Ron want dat doen we zeker! Wat een blauwe lucht, wat een temperatuur. Verschil met vorig jaar ca. 25 – 30 gr. …… nou dan is het voor mij gemakkelijk kiezen want wat is het toch héérlijk op het terras 😉

  • Mark (Breda schreef:

   Hans…..Dankzij die fraaie berichten van je toch nog maar een last minute geboekt. We zouden niet gaan maar het is te aantrekkelijk om niet te gaan.
   Over 1,5 week 5 dagen naar Alta Badia!!!!! Dat grenst aan Val Gardena en dus lekker GENIETEN daar.

   Ligt er nog sneeuw in de dorpen?

   • Hans schreef:

    Noordkant sowieso, zuidhelling smelt nu snel weg maar in de dorpen is er nog steeds het wintersportgevoel. Maar sneeuw in dorp, dat is alleen voor het plaatje toch? Nu is het wel extreem warm. Ensemble ziet er goed uit na het weekend. Sneeuwkans neemt dan toe. Niet dat het echt nodig is want de pistes zijn nog steeds uitstekend! Wat ik al schreef, het is nu extreem warm en dan is het niet verwonderlijk dat er in de middag bulten ontstaan met name op de zuidhellingen. Goede keus Mark maar dat hoef ik jou niet te zeggen 😉

 13. joke,riederalp schreef:

  https://www.ad.nl/buitenland/nederlands-meisje-6-in-skilift-raakte-bewusteloos-door-extreme-pijn~ad43909a/
  Je zou toch denken dat zo’n meisje moet brullen van de pijn!
  Weer een goeie les….Blijf alert!

  • nils schreef:

   Ik heb het liftpersoneel hier in chatel nog nooit zo behulpzaam gezien als deze week… Het is wel prettig!! Zeker als ons net 7 jarige ventje ook meegaat op les.

 14. Jeroen schreef:

  Komt er nog een avondupdate of is er niets te melden? Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig…

 15. Pfoew… wat was het warm vandaag am Arlberg, terrasjes leken wel vol te zitten met dezelfde zonnebaders die ik in september aan de Franse zuidkust zie.
  Maar het was wel aangenaam skiën en hogerop houdt de sneeuw zich opvallend goed ondanks de vele uren uitbundige zonneschijn. Thermometers gaven +7°C aan op 1929m hoogte dus valt het allemaal best mee. Enkel de zuid hellingen beginnen het lastig te hebben onder de brandende zon en hier en daar zag ik al bruine vlekken en boomstronken vanonder de sneeuwlaag piepen.
  Gelukkig is er een dik pak sneeuw gevallen eerder op het seizoen of het was allemaal allang drama geweest. Morgen opnieuw richting Warth en dan vrijdag alweer onze laatste vakantiedag.

  PS een dagje niet skiën en een rustpauze inlassen is een absolute aanrader!!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.