kanunertal
De regen die het Oktoberfest verziekt valt op de gletsjers als sneeuw. Hierboven Kaunertal in Tirol. Nog wat plaatjes voor we op de kaarten gaan kijken.

kleinfleiskees1908

IJs op het glas van de fotowebcam

wallackhaus

Hier de Grossglocknerhochalpenstrasse mooi in de regen

torbole1909

Torbole aan Gardameer vanochtend – om 7 uur verschijnen al de eerste surfers

misser2
Beide modellen zijn het vanochtend exact eens! Een scenario waar we in de winter echt stevig van zouden balen. Het front valt minder noordwerst in. Het Azorenhoog duwt een flinke knie over de Alpen. Resultaat: alle regen en kou schuift naar de Balkan en de Zwarte Zee regio met zoals je rechts ziet zelfs wat sneeuw in Georgië
misser
Het Europese model doet precies hetzelfde. Ook hier een complete misser van de Alpen. De sisser van gisteren wordt dus een complete misser.
gfswind
Ondertussen moeten we wel de wind in de gaten houden. Want kijk eens wat er allemaal gebrouwen wordt op de oceaan!
wind
Het Europese model geeft ons volgende week al stormachtig weer en dat zou best een heel tijdje kunnen aanhouden. We gaan het volgen en komen zeker ruim op tijd met een stormwaarschuwing.

kirovsneeuw1

Sneeuw in Kirov in Rusland

De toegift vanochtend: sneeuw in Kirov wat een 1500km oostelijk van Moskou ligt op 150m NAP. Het was toch wel vooral hagel wat er viel maar even zat er ook sneeuw tussen.

*** Weerbericht mede mogelijk gemaakt door Renault Captur en Renault Kadjar ***

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.