Soms zeg ik om te lachen al eens tegen mijn vrouw: “geluk moet je afdwingen”. Maar dat we zoveel geluk zouden hebben? Dit gaat echt voorbij mijn stoutste dromen. Nu al ligt er een dikke 20 cm verse sneeuw. En het blijft nog steeds sneeuwen. Vandaag, en ook nog deels morgen.

heerlijke skidag

Gisteren begon nochtans als een perfecte dag. Stralende zon, en perfect geprepareerde pistes. Met de eerste lift omhoog dus.

veel wind

Maar op de toppen stond toen al best veel wind. Om 11 uur begonnen de eerste liften boven al te sluiten.

eerste wolken in de verte

En zagen we vanuit de verte de eerste wolken naderen.

eerste natte sneeuw

Om 16 uur is het begonnen. Eerst nog regen met natte sneeuw erbij.

eerste droge sneeuw

Een paar uur later intensiverend en overgaand in droge sneeuw.

landschap kleurt stilaan wit

Niet veel later was het zo sterk afgekoeld dat de sneeuw bleef liggen. En pas tegen middernacht ook op de straten. Tsja, overdag was het nog +10°C geweest.

landschap helemaal wit

Zo zag het er dan deze morgen uit. Vette accumulatie!

dikke 20 cm 1

Nu al sowieso een dikke 20 cm. 

dikke 20 cm

De klassieke balustradefoto’s. Maar oh zo lekker.

sneeuwruimer

Toen ik me begon af te vragen of we de sneeuwkettingen zouden moeten aanleggen, kwam net een sneeuwruimer voorbij. Niet dus.

oefenpiste

En ik vraag me ook af of de skilessen voor de kids door gaan gaan vandaag. Aan sneeuw ontbreekt het vandaag in ieder geval niet. De oefenpiste in het midden van het dorp is in ieder geval weer helemaal wit geworden! 

oefenpiste 1

Hoe het ook zei, aan sneeuw ontbreekt het niet, zelfs als het vanaf vrijdag weer superzacht wordt. Eindelijk winterweer aan de Noordkant. En dat in de laatste week dat het gebied open is. Zouden ze dat toch niet verlengen?


Frederic

Frederic (38 jaar) is de Belg van dienst. Fervent wintersportliefhebber en al sinds zijn kindertijd gebeten door de weermicrobe (de sneeuwrijke winters van de jaren '80 zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen), die hem nooit meer heeft losgelaten.

21 reacties

Gesloten voor reacties.