Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Dump in de Franse Alpen gevolgd door nieuwe schaatskansjes!

check ook eens

24 Reacties

 1. Jorne schreef:

  De sneeuwberichten uit de Lage Landen graag onder het SNOWcast bericht houden 🙂

 2. Chris schreef:

  We vertrekken vrijdagmorgen naar het Zillertal. Moeten we dit weekend veel regen verwachten door de föhn of zal dit meevallen?

 3. Hanjo Vd Berg schreef:

  Beetje realistischer mag imho wel mbt sneeuwval NL. ‘Na 3 dagen sneeuwval ..’ eerst nog maar eens zien of een groot deel van NL niet naast de pot piest en als het dan do/vrij direct regen wordt hebben we vooral een paar koude herfstdagen gehad. Heb graag winter maar niet elk sneeuwvlokje maakt direct een geslaagd wintergevoel ..

 4. Ivo schreef:

  Ik heb een vraag voor Jorne. Ik woon in Spanje tegenwoordig en wil een dag of 5 I Andorra gaan skiën, heb 1 zoon van 8. Waar kan ik heb beste gaan skiën? Alvast bedankt voor de moeite. Harte groet ivo

 5. maarten schreef:

  GFS6 is lekker bezig. Scandihoog en op 210 komt de echte kou deze kant op.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Gfs 06 is top in de middellange termijn

   • Ab schreef:

    Lijkt wel of de depressies op midden lange termijn steeds zwakker ogen vanuit het westen en hogedruk steeds sterker wordt ten NO van de LL vanaf 4/5 en 6 februari en daardoor de depressies tegenhoud en zelfs onderdoor moeten duiken. Valt mij op de laatste runs.
    Ook vanmorgen bij de EC run zag je zoiets zonder nog koud weertype maar mss een trendje komende runs.

  • Hans schreef:

   Ah zie het ook hier nu pas. Heb al e.e.a. geplaatst bij Snowcasting….

 6. Marcel H schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548845853.jpeg[/img]
  Ondertussen sneeuw sneeuw sneeuw in Châtel!

 7. Marcel H schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548845952.jpeg[/img]

 8. Oelie schreef:

  @jorne, bedankt voor je reactie gisteren in het vragenuur… Heb je al een idee hoe laat donderdagavond de sneeuw erin komt op route richting Zuid Duitsland??

 9. Hans schreef:

  Poedersuikertje Pl. Gralba als voorbereiding op het grotere werk vrijdag en zaterdag

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/01/1548851621.jpeg[/img]

 10. Skiwi schreef:

  hmmmmm…GFS12 ensemblegemiddelde lijkt vrijdag en zaterdag toch voor een serieuze sloot regen te gaan tot boven 1500m…

  Prikpunt omgeving Serfaus: http://www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_display.php?x=&y=&lat=47&lon=10.6&runpara=0&type=0&ext=1

  Hoofdrun is dan nog het meest positieve…

  • vanDam schreef:

   Tot nu toe is het helemaal super, op dit moment sneeuwt het weer licht in Fiss. Ben banger voor de harde wind op vrijdag dan voor vloeibare neerslag.

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Hoe het bij jou iedere keer zo matig kan uitkomen… vorig jaar ook dikke regen. Ik baal met je mee. Voorspellingen tot op heden waren goed voor die omgeving. Hopelijk is de neerslag in het ensemble een ‘grid’ dingetje ( dwz, berekening gastvoorstelling blokken van 10-20km in het vierkant, hopelijk rekent het gfs daar de neerslag van de andere kant van de hoofdkam in het ensemble)

   • Skiwi schreef:

    Goh ja, ‘t zal nu wellicht nie zo dramatisch zijn als vorig jaar, toen regen tot 2000m (was ook al maart) en dat 2 van de 3 dagen…
    Nu zal boven 1500 à 1600 meter nagenoeg alles als sneeuw vallen, wat voor Serfaus voldoende is voor 80% van de pistes.

    Tja, je hoopt altijd op een halve meter vers voor je aankomt en dan alle dagen kaiserwetter, nu zal ‘t wellicht een dagje föhn, dagje sneeuw en dagje zon worden, zo slecht is dat nu ook niet

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Arlbergregio logt de eerste neerslagpiek de 0 graden rond 1500 mtr. Kan me niet voorstellen dat SFL dit hoger gaat zijn. Dat zou regen beteken onder 13-1400 mtr. Maar gevolgd door sterk dalende sneeuwgrens als stroming omkeert

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.