In Obertauern is er net als overal aan de noordkant van de Alpen white-out momenteel. In de diepere dalen valt de wind mee. Hogerop stormt het tot 100km/u. Het goede nieuws voor de mensen die nu op wintersport zijn is dat het vrijdag al opklaart. Het slechte en goede nieuws is verder dat het vandaag ook wel eens regent op hoogtes tussen 500 en 1000m. Dan heb je daarboven nog een zone met natte sneeuw. Veel vocht in de lucht, dat helpt het lawinegevaar de komende dagen snel te verminderen.

Obertauern uitgezoomd
Wallackhaus Grossglockner Hochalpenstrasse

Webcams loeren is moeilijk vandaag. Natte sneeuw op de lens. Storm. Je ziet niks. Dus kijken we morgen als het breekt. Kijken we vandaag nog ff naar Turkije….

En waar ligt dit dorp Yukarıyongalı?

Goed elke dag weer een lesje aardrijkskunde. Weet iedereen waar Texas ligt? Gaan we daar kijken …

Texas op weg naar temperaturen ruim 20 graden onder normaal. En daarmee krijgen ze morgen ….

… een herhaling van de helaas dodelijke sneeuwstorm van vorige winter. Ze zijn het natuurlijk niet gewend.

Op electroverse.net wordt uitgelegd hoe het gaat samenvallen met de aankomst van een zonnestorm op aarde. Die is er eigenlijk vandaag al. En bepaalt dus mede ook de grote sneeuwval in de Alpen misschien.

PS Kijk af en toe naar Ottawa. Ik zet daar elke dag wat nieuwe zaken in het live blog. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat vanaf 7 februari Wenen wordt platgelegd.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Hajo · 2 februari 2022 op 10:58

Hamburg opnieuw onder water!! https://www.wetteronline.de/wetterticker/bed033d5-e0a5-4694-ba20-744f89cab060

Gesloten voor reacties.