In Obertauern is er net als overal aan de noordkant van de Alpen white-out momenteel. In de diepere dalen valt de wind mee. Hogerop stormt het tot 100km/u. Het goede nieuws voor de mensen die nu op wintersport zijn is dat het vrijdag al opklaart. Het slechte en goede nieuws is verder dat het vandaag ook wel eens regent op hoogtes tussen 500 en 1000m. Dan heb je daarboven nog een zone met natte sneeuw. Veel vocht in de lucht, dat helpt het lawinegevaar de komende dagen snel te verminderen.

Obertauern uitgezoomd
Wallackhaus Grossglockner Hochalpenstrasse

Webcams loeren is moeilijk vandaag. Natte sneeuw op de lens. Storm. Je ziet niks. Dus kijken we morgen als het breekt. Kijken we vandaag nog ff naar Turkije….

En waar ligt dit dorp Yukarıyongalı?

Goed elke dag weer een lesje aardrijkskunde. Weet iedereen waar Texas ligt? Gaan we daar kijken …

Texas op weg naar temperaturen ruim 20 graden onder normaal. En daarmee krijgen ze morgen ….

… een herhaling van de helaas dodelijke sneeuwstorm van vorige winter. Ze zijn het natuurlijk niet gewend.

Op electroverse.net wordt uitgelegd hoe het gaat samenvallen met de aankomst van een zonnestorm op aarde. Die is er eigenlijk vandaag al. En bepaalt dus mede ook de grote sneeuwval in de Alpen misschien.

PS Kijk af en toe naar Ottawa. Ik zet daar elke dag wat nieuwe zaken in het live blog. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat vanaf 7 februari Wenen wordt platgelegd.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Hajo · 2 februari 2022 op 10:58

Hamburg opnieuw onder water!! https://www.wetteronline.de/wetterticker/bed033d5-e0a5-4694-ba20-744f89cab060

Gesloten voor reacties.