Natuurlijk is Les Menuires mooi wit geworden. Maar een ware dump is het niet. Laten we zeggen 15cm.

Aan de Italiaanse kant had het skigebiedje Pila met een video op Facebook een powder day beloofd…. of dat een grap was weet ik niet maar het ziet er skibaar uit!

La Thuile zo mooi vandaag. Liften draaien niet natuurlijk.

En de net geopende bergpassen zoals de kleine St. Bernard weer op en top winters.

De A1 maar dan in Duitsland richting Hannover op moederdag (meer foto’s op Wetteronline) en ook in Hessen was het bar met complete modderstromen. Zie de video van Wetteronline.nl.

We zijn nog steeds op weg naar een Scandihoog. Het Amerikaanse model komt nog een keer met sneeuw voor de Alpen zo tegen eind mei. Dat wachten we maar eens even af. Eerst nog even de sneeuw in Oostenrijk morgen. Misschien neem ik een kijkje op het Kitzsteinhorn waar 40cm gaat vallen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.