De Duitse Bild Zeitung kopt alweer dat er een “Horrorwinter” aankomt te beginnen eind november

De Duitse meteoroloog Dominik Jung van DonnerWetter.de claimt in dit heerlijk vage seizoensweerbericht dat er een stevige winter aankomt die 6 tot 8 weken zal aanhouden. Eind november zou het moeten beginnen, maar zeker weet Jung dat niet. De grafiek hierboven toont de verwachting van DonnerWetter.

De Bildzeitung is er als de kippen bij om met overdrijving een “horrorwinter” aan te kondigen die al over 4 weken begint.   Het engelstalige Duitse klimaatblog Notrickzone.com pikt het op en toont wel enkele reacties die hout snijden. Op basis van een bepaalde weergave van de ENSO (La Ninja en El Ninjo) zouden we inderdaad eind november een forse temperatuurdip kunnen beleven.

Hier hebben we gezien dat ook voor eind oktober al eens forse kou op de kaarten stond. Die is weer geannuleerd. Het blijft wat mij betreft allemaal koffiedikkijken. Maar duimen mag altijd.


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

9 reacties

Gesloten voor reacties.