De Duitse Bild Zeitung kopt alweer dat er een “Horrorwinter” aankomt te beginnen eind november

De Duitse meteoroloog Dominik Jung van DonnerWetter.de claimt in dit heerlijk vage seizoensweerbericht dat er een stevige winter aankomt die 6 tot 8 weken zal aanhouden. Eind november zou het moeten beginnen, maar zeker weet Jung dat niet. De grafiek hierboven toont de verwachting van DonnerWetter.

De Bildzeitung is er als de kippen bij om met overdrijving een “horrorwinter” aan te kondigen die al over 4 weken begint.   Het engelstalige Duitse klimaatblog Notrickzone.com pikt het op en toont wel enkele reacties die hout snijden. Op basis van een bepaalde weergave van de ENSO (La Ninja en El Ninjo) zouden we inderdaad eind november een forse temperatuurdip kunnen beleven.

Hier hebben we gezien dat ook voor eind oktober al eens forse kou op de kaarten stond. Die is weer geannuleerd. Het blijft wat mij betreft allemaal koffiedikkijken. Maar duimen mag altijd.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.