De Duitse Bild Zeitung kopt alweer dat er een “Horrorwinter” aankomt te beginnen eind november

De Duitse meteoroloog Dominik Jung van DonnerWetter.de claimt in dit heerlijk vage seizoensweerbericht dat er een stevige winter aankomt die 6 tot 8 weken zal aanhouden. Eind november zou het moeten beginnen, maar zeker weet Jung dat niet. De grafiek hierboven toont de verwachting van DonnerWetter.

De Bildzeitung is er als de kippen bij om met overdrijving een “horrorwinter” aan te kondigen die al over 4 weken begint.   Het engelstalige Duitse klimaatblog Notrickzone.com pikt het op en toont wel enkele reacties die hout snijden. Op basis van een bepaalde weergave van de ENSO (La Ninja en El Ninjo) zouden we inderdaad eind november een forse temperatuurdip kunnen beleven.

Hier hebben we gezien dat ook voor eind oktober al eens forse kou op de kaarten stond. Die is weer geannuleerd. Het blijft wat mij betreft allemaal koffiedikkijken. Maar duimen mag altijd.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.