Anderhalve meter poeder in Zwitserland

Voor ons wintersporters kan de vlag uit: de start van het seizoen kon niet sneeuwrijker. Op de webcam van de Leglerhütte hierboven: hoppa een halve meter erbij. Onderaan dit bericht zie je dat er in Zwitserland vanochtend al bijna overal 70% meer sneeuw lag dan gebruikelijk voor de tijd van het jaar. Met de sneeuw van vandaag erbij zitten we dan morgen makkelijk op 200%!

Mis de kaart en onderstaande cams niet

Rondje Zwitserland
[fbphotos id=313625728671639]

Nu 170% van normaal

Percentage ten opzichte van langjarig gemiddelde

Klik voor grotere kaart

Say no more! Klik  je helemaal suf op de site van het Zwitserse Sneeuwonderzoeksbureau. Prachtige kaarten en ook automatische en handmatige sneeuwmetingen hierrr.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

9 reacties

Gesloten voor reacties.