Anderhalve meter poeder in Zwitserland

Voor ons wintersporters kan de vlag uit: de start van het seizoen kon niet sneeuwrijker. Op de webcam van de Leglerhütte hierboven: hoppa een halve meter erbij. Onderaan dit bericht zie je dat er in Zwitserland vanochtend al bijna overal 70% meer sneeuw lag dan gebruikelijk voor de tijd van het jaar. Met de sneeuw van vandaag erbij zitten we dan morgen makkelijk op 200%!

Mis de kaart en onderstaande cams niet

Rondje Zwitserland
[fbphotos id=313625728671639]

Nu 170% van normaal

Percentage ten opzichte van langjarig gemiddelde

Klik voor grotere kaart

Say no more! Klik  je helemaal suf op de site van het Zwitserse Sneeuwonderzoeksbureau. Prachtige kaarten en ook automatische en handmatige sneeuwmetingen hierrr.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

9 reacties

Gesloten voor reacties.