Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Droomrun van het Europese weermodel met schaatspotentie

check ook eens

47 Reacties

 1. Petra schreef:

  Nu op ned 2. “Wat een weer”. Voor sommige mensen kromme tenen denk ik… maar wel interessante punten.

 2. Mark (Breda) schreef:

  Niet gezien maar zo te lezen niet de moeite van het kijken waard.

  Ik druk liever nogmaals oo de F5 knop van deze site.

 3. Hans schreef:

  Ik heb gekeken………… en raad nu eens wat ik ECHT van Sinterklaas wil?
  Laat maar komen die sneeuw in de Alpen en (winter) in NL ………

 4. Hajo schreef:

  Ik moet helaas zeggen dat de bandbreedte problemen nu tijdelijk zodanig zijn dat de upload pas op 36% zit! 🙁 .

  • Frederic schreef:

   zit je door je datavolume heen?

  • Phil schreef:

   Wellicht proberen om een hotspot via je telefoon te maken en hem via die weg te uploaden?

  • Eric | schreef:

   Hajo, ik geef je nog een tip. Neem een Mifi. Ik zit ook vaak in het gebied waar jij zit of is het andersom….. nooit last van internet en altijd 4g

   Ga naar worgl koop een Mifi voor 54,95…ga vervolgens naar DREI die zit in M4 in worgl. Ik heb prepaid internet. Voor 30 dagen onbeperkt internet daar betaal je 23 euro voor wellicht jij iets meer omdat je een nieuw kaartje nodig hebt. 4G en geen problemen met internet weer. Ik laad wel video’s op van 1 GB en dat gaat allemaal snel.

   En…allemaal aftrekbaar van de belasting. Ik zeg doen. PS je kunt er nog maximaal 8 – 10 apparaten op aansluiten.

 5. Richard schreef:

  We wachten geduldig

 6. Spyfromthesky schreef:

  Ik zou ook wel willen voor een droomrun. Helaas zie ik onvoldoende mogelijkheden. Alleen een scandihoog met hoge druk bij zuidwest Spanje, of bij Italië, middellandse zee lijkt mij nog geen ideaal beeld.

  We nemen de bak water deze week maar voor lief. Maar 14 graden vandaag erbij. Oef, wat is dat afzien voor 3 december 2018

  Spyfromthesky (Arnold)

 7. Jorne schreef:

  ontwikkeling in GFS 18 is weer een stuk gunstiger tov zn voorganger, goeie kaart op 180 uur vooruit!
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-0-180-(1).png[/img]

  • Jorne schreef:

   En snel opgevolgd door de 192 kaart waar een afgezonderd laagje richting Europa kruipt. Mocht deze boven de Middellandse Zee terecht komen gaan we van winterrun naar een superwinterrun! Dat zou de oostelijke stroming alleen maar versterken. Komt ie te noordelijk uit kan het sneeuw voor Nederland betekenen maar waarschijnlijk ook einde van het wintertje in deze run. Tja speculeren of een mogelijke voorspelling, hoe gek moet je zijn?
   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-0-192-(1).png[/img]

  • Jorne schreef:

   Wat een bizarre run. Langdurig scandihoog maar geen aanvoer van extreem koude lucht, Nederland dagenlang onder gemiddeld, uiteindelijk overgang naar wat fohn voor de Noordalpen maar bijna 4 dagen opeenvolgende sneeuwval voor de Benelux als daar een front tot stilstand komt, eindigend in een soort niemandsland…
   Wat een mond vol, kans dat dit uitkomt? 0,000000000001%

 8. Jorne schreef:

  hahahah snel slapen, 10 tot 20cm sneeuw over Nederland, droom verder GFS 😉
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/snod_18121706_18120318.gif[/img]

 9. Frans schreef:

  Ik hoop voor de alpen dat de sneeuw echt gaat vallen nu vanaf zaterdag! Laten we collectief duimen dat we niet op donderdag 13 december de EC pluim die hierboven staat erbij pakken en concluderen dat het warmste lijntje is uitgekomen.

 10. Asten (Harmelen) schreef:

  GFS 00.00 hoofdrun:
  Gewoon wéér een mooie run met vanaf komend weekend behoorlijke sneeuwval noordelijke Alpen daarna kou en in de week voor de kerstvakantie weer/nog steeds hogedrukblokkade oceaan met vanuit het noorden/noordwesten weer een bak kou met sneeuwval voor de Alpen. Geleidelijk ook kansen voor een witte kerst in de LL als dit patroon zich herhaald ??

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Zoals het er nu uitziet komt de kou er van vrijdag op zaterdag vrij snel in dus daalt de sneeuwvalgrens in een rap tempo. Zeker boven de 1.000 meter overgrote deel van de neerslag als sneeuw en dat is goed nieuws voor de skigebieden. Zaterdag overdag tijdelijk wat droger en vervolgens nieuwe sneeuwval vanuit het west/noordwesten..
   Ziet er allemaal goed uit zeker ook omdat de winter in de Alpen een blijvertje lijkt met regelmatig sneeuwmomenten…

  • Maarten schreef:

   Gem en de andere modellen doen niet mee asten. Vies zuidwesten wind op 192 bij gsm. Ensemble gfs ook matig. Laten we ons maar focussen op de sneeuw in de Alpen.

 11. joke,riederalp schreef:

  Vroeg op! Hier de natte kledder vannacht overgegaan in sneeuw.Nu min 1 graden en nog weinig wind. Vandaag even de zon pakken in Domodossola en boodschappen doen.

 12. Henrik schreef:

  Hmmm, GFS is een bak slechter dan gisteravond, ensemble laat nauwelijks nog winterse opties zien. GEM doet niet mee vanochtend en Icon ook niet. Benieuwd waar EC mee komt zo

 13. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Fantastisch hoe het hier altijd heen en weer flippert tussen wel winterkansen, geen winterkansen. Ene bericht hosanna, soms zefde minuut nog volledig weggebrand. Conclusie: je kunt er helemaal niets mee, maar wel leuk om te volgen

 14. Richard schreef:

  Voor de ll zou ik wachten met de winter tot januari al gaat er niks boven een witte kerst.
  Nu vooral sneeuw in de Alpen die zijn met vergelijking tot twee dagen gelden niet best om te aanschouwen. Nog 17 dagen tot de eerste kerstweek zet hem op.

 15. Qlubtempo Raoul schreef:

  Sneeuw staat er toch gewoon weer mooi op voor de Alpen met sneeuw op de 8ste en tot in de laagste dalen op 10/11 dec.

 16. Maarten schreef:

  Ec gaat nog goed. Maar eerlijk gezegd krijg ik een dejavu. We herkennen dit van vorige winters waarbij ec halsstarrig bleef volhouden en uiteindelijk toch moest passen op zeer korte termijn. Teveel amplitude in de berekening op mt/lt. Laten we hopen dat ec het dit keer goed ziet.

 17. Henrik schreef:

  EC is idd vergelijkbaar met gisteravond met mooie blokkade op 168h die ook mooi noordelijk komt. Vergelijkbaar met het gemiddelde van GFS. Eerst maar eens zien dat die blokkade goed in de steigers wordt gezet en daar zijn EC en GFS het samen eens. Dat is redelijk bepalend voor het vervolg. Als de blokkade er is zien we wel weer verder. Nu binnen 168h dus komt steeds meer in betrouwbare termijn.

 18. Hajo schreef:

  Nou was de video eindelijk geupload na middernacht…. embed ik ook nog eens het verkeerde item van Facebook. Onhandig. Sorry. Donderdag hier nieuw modem…… met dubbele brandbreedte en ik hoop nog beter dan dat.

 19. Snowman schreef:

  Het sneeuwt als een gek in Vorarlberg momenteel. In het dal regen maar op dit beeld zware sneeuwval op 1830 meter.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/sneeuw.jpg[/img]

 20. Henrik schreef:

  Ik word toch niet heel enthousiast van de nieuwe pluim. Enorme spreiding vanaf 11 december met groot aantal leden dat gaat voor voortzetting van het huidige zachte weer met temperaturen tot 10 graden. Gemiddeld is de pluim ook opgewarmd tov gisteravond.

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Capture2.JPG[/img]

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Capture-10.JPG[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.