We hebben een droomrun van het Europese model vanavond en die heb ik zo in videoanalyse in dit artikel. Even geen live-uitzending vanavond op Facebook. Ik ben bezig de setup en bandbreedte beter te krijgen hier thuis. Donderdagavond kan dat gefixed zijn en dan heb ik misschien nog één uitzending thuis op de Penningberg voor ik dan vrijdagavond live vanuit Les Menuires hoop te berichten over de aankomst van de sneeuw daar.

Maar dus evengoed de vlag uit voor de Lage Landen vanavond. Wat een run zeg! Tuurlijk… een koude uitbijter…. met weinig kans van exact zo slagen. Maar gerust gaat ook de hele pluim nog om en gaan we echt die kant op. Kijk eens op de kaart bovenaan voor 12 december. Wat je daar ziet is lake effect snow aa nde Britse oostkust! Dat kan decimeters sneeuw opleveren daar!

Hier de videoanalyse die ongenadig lamng heeft staan uploaden!

Categorieën: Avondupdate

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

47 reacties

Gesloten voor reacties.