Net gesloten en toch weer briljante sneeuw. Ik zeg er eerlijk bij dat het bij de sneeuwval een paar graden dooit daar op 1800m in het dal nu. De kou zit echt in het noorden net over de Lage Landen heen.

Gave serie doorkijkjes met de sneeuw op basis van de hoge resolutie beelden van de foto-webcam.

Op 15 april besloot het gebied nog eens 10 dagen open te blijven met twee liften: Grünwaldkopf & Seekareckbahn. Vrijwel geen skigebied in Oostenrijk is zo lang open geweest als Obertauern. Logisch want dit gebied is echt een geheimtip voor locals en die hebben deze winter echt volop geskied.

In Obertauern ski je altijd tot eind april / begin mei dus en normaal dan met het hele gebied open. Hierboven de laatste dag van het seizoen van 2019.

Met op maandag 29 april 2019 de opruimwerkzaamheden die vandaag zijn afgelast vanwege de sneeuwval! Een god moment om te genieten van de toffe amateurvideo’s die laatste dagen nog zijn gedraaid.

Ook nog even deze schitterende promovideo …

En …

… afsluitend het snowkiten. Dat mag niet ontbreken want die kunnen gewoon nog door met alle sneeuw op de Tauernpas, die de scheiding vormt tussen het noorden en zuiden van het Salzburgerland!

 

Categorieën: Obertauern

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

1 reactie

Carl · 26 april 2021 op 23:06

Top gebied, al enkele keren geweest

Gesloten voor reacties.