Net gesloten en toch weer briljante sneeuw. Ik zeg er eerlijk bij dat het bij de sneeuwval een paar graden dooit daar op 1800m in het dal nu. De kou zit echt in het noorden net over de Lage Landen heen.

Gave serie doorkijkjes met de sneeuw op basis van de hoge resolutie beelden van de foto-webcam.

Op 15 april besloot het gebied nog eens 10 dagen open te blijven met twee liften: Grünwaldkopf & Seekareckbahn. Vrijwel geen skigebied in Oostenrijk is zo lang open geweest als Obertauern. Logisch want dit gebied is echt een geheimtip voor locals en die hebben deze winter echt volop geskied.

In Obertauern ski je altijd tot eind april / begin mei dus en normaal dan met het hele gebied open. Hierboven de laatste dag van het seizoen van 2019.

Met op maandag 29 april 2019 de opruimwerkzaamheden die vandaag zijn afgelast vanwege de sneeuwval! Een god moment om te genieten van de toffe amateurvideo’s die laatste dagen nog zijn gedraaid.

Ook nog even deze schitterende promovideo …

En …

… afsluitend het snowkiten. Dat mag niet ontbreken want die kunnen gewoon nog door met alle sneeuw op de Tauernpas, die de scheiding vormt tussen het noorden en zuiden van het Salzburgerland!

 

Categorieën: Obertauern

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Carl · 26 april 2021 op 23:06

Top gebied, al enkele keren geweest

Gesloten voor reacties.