Net gesloten en toch weer briljante sneeuw. Ik zeg er eerlijk bij dat het bij de sneeuwval een paar graden dooit daar op 1800m in het dal nu. De kou zit echt in het noorden net over de Lage Landen heen.

Gave serie doorkijkjes met de sneeuw op basis van de hoge resolutie beelden van de foto-webcam.

Op 15 april besloot het gebied nog eens 10 dagen open te blijven met twee liften: Grünwaldkopf & Seekareckbahn. Vrijwel geen skigebied in Oostenrijk is zo lang open geweest als Obertauern. Logisch want dit gebied is echt een geheimtip voor locals en die hebben deze winter echt volop geskied.

In Obertauern ski je altijd tot eind april / begin mei dus en normaal dan met het hele gebied open. Hierboven de laatste dag van het seizoen van 2019.

Met op maandag 29 april 2019 de opruimwerkzaamheden die vandaag zijn afgelast vanwege de sneeuwval! Een god moment om te genieten van de toffe amateurvideo’s die laatste dagen nog zijn gedraaid.

Ook nog even deze schitterende promovideo …

En …

… afsluitend het snowkiten. Dat mag niet ontbreken want die kunnen gewoon nog door met alle sneeuw op de Tauernpas, die de scheiding vormt tussen het noorden en zuiden van het Salzburgerland!

 

Categorieën: Obertauern

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Carl · 26 april 2021 op 23:06

Top gebied, al enkele keren geweest

Gesloten voor reacties.