Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Kleinwalsertal
Lees verder >

Kijk al uit naar skiën

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

Droomdagen skigebieden rond hele Alpen en Alpen blijven goed

check ook eens

20 Reacties

 1. Artus Missorten schreef:

  Ik vrees dat de afkoeling nog van de Aarde nog niet voor de komende zomer zal zijn. Zullen we een zomer krijgen als Australië en Zuid-Amerika nu ondervinden, waar warmterecords gebroken zijn ? Hopelijk niet !

  Voor de Alpen ziet het er toch niet al te best uit. Het gaat zacht worden en er zijn maar weinig modellen die een winterbraak voorspellen voor de komende weken. Voor mij best, als het maar eind februari helemaal los gaat en het ondertussen niet regent;

 2. Stefan Kaptein schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549314745.jpeg[/img]
  We zijn weer thuis,en wat een omstandigheden. Vandaag sneeuw ruimen en dan komende drie dagen knallen bij droom condities.

 3. Leon schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549316911.jpeg[/img] En zo wil je het graag hebben. Wat een mooie omgeving is Filzmoos toch.

 4. Bart (Amsterdam) schreef:

  Volgens mij geeft de zeeijs grafiek aan dat er op dit moment uitzonderlijk weinig zee-ijs is, toch?

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Bart
   Qua oppervlakte (deze grafiek) zitten ‘we’ tegen het ‘absolute’ minimum van de moderne meetreeks aan. Qua volume is na het ‘minimum’ in 2012 een vrij stabiele situatie ontstaan en is er strikt gezien weer een kleine toename zichtbaar:

   https://www.wintergek.nl/actueel/zeeijs

   In die zin kan ik wel meegaan in de conclusie van Hajo.
   Het zal de ‘arme kinderen’ die graag spijbelen om te protesteren tegen de natuurlijke (!) afsmelt van de ijskappen in ieder geval goed doen maar ik vrees dat dit feitje niet gelezen zal worden.

   In feite is er uitgaande van de theorie van de klimaatalarmisten belachelijk veel ijs maar dat is weer een heel andere discussie..

 5. Aart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549319400.jpeg[/img]

  Wie kan de tekst ontcijferen?

 6. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfsoh is antiwinter voor de ll vanmorgen.steeds weer dat eurohoog op de kaarten.

 7. Sandra schreef:

  Het wordt dus vanaf aankomende vrijdag ook in de alpen wisselvallig als ik de kaarten een beetje lees, beetje sneeuw, zon en wolken, en vanaf dinsdag gaat de hoge druk zich opbouwen voor een mooie afsluiting van de week?

 8. Jeroen schreef:

  ‘Een derde van ijskappen Himalaya smelt zeker af’ – https://nos.nl/l/2270565

 9. Michel schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549349240.jpeg[/img]
  Gisteren droomcondities in Gargellen montafon, helaas in de middag weer naar huis, margedagen van de kinderen zaten er weer op.
  Gelukkig een droom einde met heerlijke verse poeder en lekker weer!

 10. Martijn sonnenberg schreef:

  terugkerend probleem deze winter is dat de mooie drukopbouw op de oceaan geen vervolg krijgt omdat er geen hoog in het noorden is waar verbinding mee gezocht en gemaakt kan worden. De polaire vortex/lage drukgebieden zitten ons wat dat betreft in de weg. dit is nu namelijk wederom het geval, zowel gfs, als EC als GEM als Ukmo komen met een min of meer prima hoog op de oceaan, wat vervolgend verpieterd omdat er geen maatje is…

 11. Jan Bos schreef:

  Wat verwacht je voor het Zwarte Woud tijdens de laatste vakantieweek? Er is nu voldoende sneeuw, maar op de middellange termijn oplopende temperaturen. Maar daarna?

 12. Frank schreef:

  @hajo, de grafiek laat toch een dalende temp. trend zien sinds 2017. Of zie ik dat verkeerd?

  • Gerard schreef:

   Frank, dat zie je goed maar Hajo had (denk ik) na de piek een door La Ninja veroorzaakte dip verwacht zoals in 1999. Na de El Ninjo in 2017 is echter nogmaals een soort mini El Ninjo ontstaan afgelopen najaar. Die is gelukkig inmiddels al flink afgezwakt tot bijna helemaal neutraal maar de temperaturen ijlen nog een half jaartje na vandaar dat januari weer een tikkie omhoog gaat.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.