Een cadeautje was het vandaag! De liften draaien nog. Het seizoen is eigenlijk voorbij. En dan toch nog ineens zo’n droomdag in de Alpen. Waarop ik weer eens een mooie tandemvlucht kon maken met een dikke Duutser. Nee hoor… een hele aardige kerel van 67 die er steeds maar op hamerde dat ik moest “Dutzen”…. “je en jij” zeggen. Wat uiteindelijk ook lukte. Tot ik beneden na de landing weer U zei en de vrouw van de man zei: “Nu hebben jullie zo’n avontuur beleefd samen en zeggen jullie nog steeds u?”

Voor deze vlucht vanaf de Hohe Salve vloog ik solo vanaf het Marchbachjoch in Niederau in de Wildschönau. Met Föhn was er rugwind op de startplaats en zaten er tientallen piloten te wachten. Parawaiting heet dat. Als local kon ik wat sneller weg om uiteindelijk bij het kruisje midden tussen de koeien te landen. Je moet er niet aan denken dat je er één raakt maar gelukkig kun je aardig sturen met een paraglider. Bij A staat op dat moment mijn mooie Renault Kadjar. B is het overheerlijke Restaurant Glennies van mijn vrienden Esther en Arthur. Heerlijke Iced Coffee gehad. Bij C Hotel Austria waar ik enkele weken al in de keuken sta als hulpkok. Leuk om te doen. Echt de hele riedel klassieke Oostenrijkse gerechten. Maar nu laatste week en dan kijken we weer verder…. en natuurlijk naar Koning Winter….

Oostenrijkse noordkant

OK we registreren een avontuurlijke blauwe controlerun. En de sneeuw in de nacht op 3 oktober die onder de 1500m moet kunnen komen. medio oktober kan het dan echt al een beetje winters worden. De lage percentages sneeuwkans aan het einde komen door de grote spreiding in het ensemble. Met die controlerun en de nog koudere lijntjes heb je zeker sneeuw.

Val Gardena – zuidkant

Aan de zuidkant een vergelijkbaar beeld.

Franse Alpen

En oioioi wat een regen aan de Franse kant zeg!! Met woensdag wel al sneeuwkansen en aan het einde in de meteofiction.

De Lage Landen hebben het bar momenteel. Er waren meerdere tornado’s in het noorden van Duitsland. Hier bij Wetteronline nog meer video’s ervan. Ook zo iets in Nederland gehad?

M’n dochter kwam vandaag terug van een verregend kamp op Terschelling. Dinsdag gaat het nog een keer los in het noorden. De Alpen dus een dag later aan de beurt. En dan toch weer even een aantal droge dagen. Tegen die tijd zijn we terug met een nieuw weerbericht! Kijk hier en hier naar de bittere kou in Amerika momenteel! Zou het met de klimaattop te maken hebben?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.