Hoe mooi is het in de Alpen momenteel? Vandaag had ik absoluut op toerski’s moeten staan en de komende ochtenden ook nog wel. Maar het mag niet. Dan maar een stukkie hardlopen zo in deze droomcondities.

En vanaf morgen is het ook weer aangenaam warm! Man man man…. eeuwig zonde. Bakken geld had ik kunnen verdienen met paragliding. Om ff het maandje tussenseizoen te overbruggen en dan in juni weer door te knallen. En nu overweeg ik terug naar Nederland te gaan om minstens 3 maanden als klusser aan de bak te gaan via werkspot. Zat werk zie ik…. en ik zit niet graag thuis te niksen.

Zondag de 5e ben ik zeker nog in Oostenrijk. Die dag misschien stiekem een stukkie fietsen. Heb wat onderdelen besteld en moet nog half dagje werken aan mijn twee bikes.

Als ik al naar Nederland ga zal ik in heerkijk weer aankomen. Yummie! Warmer is beter! Vraag het eens aan de boeren in heel Europa die nu hun oogsten hebben verloren. Door een zeer hevige koudeuitbraak.

Vandaag maar even niet naar de meteofiction kijken. De eerste 7 dagen zijn al te mooi om te zien…

Wel kunnen we naar vulkanisme kijken. Op kamtsjatska was een uitbraak weer onlangs. Sheveluch heet dat ding daar geloof ik. En nu is het weer raak in Indonesië. Je zult er maar wonen. Wat een “vuurwerkramp” is dat in je achtertuin!

https://www.youtube.com/watch?v=0Fz1O_byL4s

Wat een geweld…. mooi moment om nog eens George Carlin’s “Save the planet” erbij te halen….

Fijne dag allemaal!

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.