Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Droomcondities houden aan, kou en sneeuw nog steeds op de loer

check ook eens

17 Reacties

 1. Hanjo Vd Berg schreef:

  Laat die opfrisser iets meer opschuiven naar het westen aub. Oostelijk en midden Oostenrijk hebben meer dan voldoende sneeuw (gehad).

  • Martijn sonnenberg schreef:

   ik heb toch liever die koude bel over de alpen. Is voor het vasthouden van het vervolg namelijk beter, het blokkeert het wegzakken van het hoog. Maar ach, op de cams zagen de pistes er top uit, dus wie weet

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Hanjo
   Alle pisten hebben onder deze omstandigheden af en toe een opfrisser nodig… zuidhellingen gaan echt hard zeker offpiste waar de pistenbully’s de sneeuw niet hebben geplet en er geen kunstsneeuw is bijgespoten..
   Verder natuurlijk fantastisch weer. Stiekem hoop ik over 2 weken wéér op een mooie dump want wij staan pas weer vanaf 1 maart op de lange latten.
   Iedereen die binnenkort gaat:
   Geniet en realiseer je dat je iets gaat doen wat slechts een zeer klein van de wereldbevolking zich kan veroorloven !

 2. Dennis schreef:

  Misschien een gekke vraag. Telkens word gezegt dat de pistes het in het sauerland zwaar gaan krijgen en in Oostenrijk blijven ze halleluja. Hoe kan dat? De pistes in het sauerland zijn bijna 80 cm aangestampte kunstsneeuw. Minstens zoniet dikker dan in de Alpen en de Temps zijn ook gelijk. Dauwpunt ook laag uiteraard

 3. Marja schreef:

  Een eventuele opfrisser volgende week ook in de dalen (800 meter) in de vorm van sneeuw of is de sneeuw grens hoger?

 4. Snap niet dat het zo hard gaat met de smelt maar ik vermoed dat het enkel voor gebieden geldt die onder 1000m liggen? Of is het ginds nou echt zo warm dat de hogergelegen pistes het ook zwaar te verduren krijgen?

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Halverwege februari heeft de zon gewoon al behoorlijk wat kracht. Zelfs als men overdag min 5 oo 1500 meter verwacht dooit/verdampt er op en zonnige dag aardig wat laat staan als het plus 5 tot plus 10 wordt… dan wordt je echt niet vrolijk als je als wintersportplaats veel pisten op het zuiden hebt en als dat dan ook nog onder de 1.000 meter is…
   Maar eerst maar eens zien wat voor weer het echt gaat worden…

 5. nils schreef:

  Dooddoener van de dag: de soep wordt waarschijnlijk weer niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend…
  Maar serieus, iedere 6 uur zijn er alweer veranderingen, laat staan wat er in 5 dagen nog kan veranderen

 6. Jeroen schreef:

  Wij gaan over 3 weken naar Fiss. Zie de bui al hangen als het nu 2 weken schitterend weer is dat het dan minder weer is in die week. Nog even vraag. Op AccuWeather staan de weersverwachtingen voor de komende weken gemeld. Ik neem aan dat het gebaseerd is op het gemiddelde weer van de afgelopen jaren in die maanden? Zover ik kunnen ze zeker niet inschatten lijkt mij.

  • nils schreef:

   zie mijn reactie hierboven…

  • Roy schreef:

   Jawel je kunt oneindig doorrekenen. De betrouwbaarheid neemt natuurlijk steeds verder en ook flink af. Het is niet gebaseerd op statistieken uit het verleden. Ik neem aan dat Accuweather het CFS model hanteert. Deze rekent zelfs tot 3 maanden vooruit. Maar je kunt je, als je voor kou en sneeuw duimt beter vasthouden aan wat Nils zegt. “Volgende week kan morgen alweer anders zijn!” 😉

 7. Steven schreef:

  De lichtstreep is een landend vliegtuig. Niet?

 8. Asten (Harmelen) schreef:

  https://opendata.munisense.net/portal/vitens-water/group/6/provincie-gelderland

  https://frieschdagblad.nl/2019/1/16/regen-doet-het-grondwaterpeil-geleidelijk-goed

  http://grondwater.webscada.nl/woerden/

  Ik had de laatste weken een paar linkjes aangemaakt om aan te geven dat het met de grondwaterstand de goede kant uit gaat. Im mijn regio is het zelfs te nat.. 😉

  En nu lees ik op NOS teletekst dat er nog heel wat moet gebeuren en men het ergste vreest bij nog zo’n droge zomer.
  Lijkt me logisch dat het niet best zou zijn als er nog zo’n droge zomer zou volgen maar vraag me af hoe de berichtgeving was in de extreem droge zomers van vroeger …
  Dat dit vooral speelt bij zandgronden is ook duidelijk. Hoe men dat wil fixen mocht zich weer zo’n situatie voordoen zonder de klimaatjoker te spelen vraag ik me af.

  Ik heb overigens gezocht naar een kaartje waar e.e.a landelijk is weergegeven… die heb ik helaas niet kunnen vinden….. iemand ??

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.