ResizedImage600400-3T_tilisunasee

Toegegeven, ik had liever ook in Montafon verbleven op dit moment,want na de hitte komt hier gewoon de regen en om jullie vrolijk te maken gedurende deze druilige dagen heb ik hier een post met prachtbeelden vanuit Montafon.
Het meerendeel van de foto’s komen van Jacomien Heeres, die je kan volgen op twitter onder de nickname @klostertalfan. Daarnaast zijn er ook heerlijke plaatjes van Brigitte Breugom.

In mijn vorige post (een prachtige zomer in Montafon), had ik het al over de talrijke opties die een zomervakantie in Montafon te bieden heeft. En deze foto’s gaan je enkel en alleen nog meer overtuigen om je boeltje te pakken en te vertrekken richting deze prachtige streek.

De indrukwekkende uitzichten
Onderstaande foto van Brigitte Breugom is het bewijs dat zowel in de zomer als in de winter de bergen garant staan voor een prachtuitzicht. Dit uitzicht over schruns is gewoon indrukwekkend. Je waant jezelf al in de wolken door gewoon even te kijken naar deze foto.

IMG_2731

Hier komt één van de prachtfoto’s die Jacomien Heeres met ons deelde, dit is de Riedkopf. Jacomien keert steeds naar Montafon voor lange wandelingen in de natuur. En elke keer krijgen we topbeelden als resultaat. De Riedkopf bevindt zich op 2552 meter hoogte in Gargellen. Hier kan je ook genieten van het uitzicht op de Sulzfluh, de Drei Türme en de bergen van de Silvretta. Indien je je ook aan de bewandeling van de Riedkopf wil wagen smeer dan alvast maar je benen in. Deze wandeling van 10 kilometer is voor gevorderden en je zal hier al snel 4,5 uur over doen.

IMG_2738

Deze foto is genomen van de Plasseggen naar de Plasseggenpas. Deze pas bevindt zich op een hoogte van 2354 meter in Gargellen. Deze Plassenpas bevindt zich letterlijk op de grens met Zwitserland.

IMG_2737

Hieronder nog een foto van voor de St Antönier Joch richting de Riedkopf. Wil je ook de St. Antönier Joch ontdekken, waag je dan aan de “Smugglerpfad”route. Deze route brengt je over 8,5 kilometer langs de smokkelroute van de 19de eeuw.

IMG_2716

Genieten van de natuur

In de zomer ontwaakt de natuur in Montafon, de sneeuwwitte landschappen maken plaats voor een kleurrijk bloementapijt. De bergen worden bewoont door koeien, marmotten,schapen die het wandelen alleen maar aangenamer maken. Wil je compleet tot rust komen, dan is Montafon de plaats bij uitstek.
IMG_2730

De combinatie van de bergen en de bloemen doen je alleen al dagdromen. Van orchideeën, anemonen tot alpenrozen, gewoon in de wilde natuur. Leer je kinderen op spelenderwijze de natuur te ontdekken tijdens de “Golmi”wandeling. Over een 1,5 kilometer lange wandelingen beleven ze de natuur dankzij Golmi de marmot.IMG_2729

Overnachten in de bergen, het staat gegarandeerd aan beelden die op je netvlies blijven. Jacomien bivakeert hier op 2304 meter tijdens een steile afdaling richting Partnunstafel.

IMG_2739

De aanwezigheid van het water
Vergeet uitstapjes naar de zee, een overbevolkte dijk, massa’s toeristen, wil je genieten van de aanwezigheid van water trek dan naar de Lünersee. De Lünersee, een natuurlijk stuwmeer, ligt in een natuurreservaat op een hoogte van 1979 meter en is het startpunt voor vele berg- en klimtoeren.
Image-1

De Lünersee is één van de populairste bestemmingen voor uitstapjes, mede door de prachtige kleur en de omliggende bergen. Wandelen kan hier zowel op een rustig niveau met de hele familie, maar er zijn ook meer uitdagende routes richting de Kirchlispitzen. Aan de Lünersee kan je ook deelnemen aan de Via Ferrata en je vindt een klimparcours.

Image-1

Hier volgt nog een plaatje van het steenmannetje dat zich aan de Bielerhöhe bevindt. De Bielerhöhe ligt op het hoogste punt van de Silvretta- Hochalpenstrasse. Die laatste is één van de mooiste panorama-wegen in de Alpen en enkel geopend in de zomermaanden. In de winter kan je wandelen met sneeuwschoenen in de Bielerhöhe, in de zomer geniet je van het uitzicht over de Silvrettasee.

IMG_2709

En heb je zelf al zin gekregen om richting Montafon te vertrekken? Stuur ons dan zeker enkele plaatjes!

 

 

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!