Sinds vanavond heb ik op mijn per regio op hoogte  gesorteerde webcamoverzicht ook Beieren. En daar struikelde ik meteen over deze adembenemende plaat van het Schloβ Neuschwanstein. Daarmee wil ik dan ook dit avondbericht met een rondje weermodellen openen.

Weeranalyse
Om te beginnen wil ik aangeven dat mijn vanochtend opgenomen Bizztravel wintersportweervideo nog volledig zijn waarde heeft behouden qua visie op de langere termijn. Had je hem nog niet gezien kun je nu hierrrr kijken.

In de GFS12u valt me op dat de Oostenrijkse gebieden bijvoorbeeld in het Salzburgerland, Oberösterreich en Stiermarken vrijdag toch aardig wat meepikken. Dan zie ik na de sneeuwval zondag de luchtdruk in de Alpen zo snel herstellen dat het Genua-laag maandag gaat tegenvallen zodat de sneeuwval aan de zuidkant ook minder is dan vanochtend berekend.

Herhaling van zetten
Maandag en dinsdag lijken dus schitterende wintersportdagen te worden. Verder wil ik ook vanavond eigenlijk niet kijken. Het kan daarna eigenlijk een beetje alle kanten op. Op dit moment zou ik mijn geld zetten op een herhaling van zetten met een volgende golf sneeuw naar de Alpen. Maar andere scenario’s zacht en koud voor de LL zijn ook denkbaar! Zo nog even de 15-daagse pluim opvissen om nog even naar de sneeuwval in Nederland komende zondag te kijken en dan was het dat wel voor vanavond.

Geniet afsluitend van avondcams die ik heb verzameld en vele ingestuurde foto’s…

Webcam verzameling
[fbphotos id=353198971380981]

Anja Verstegen van Herberge Ascharina bij het kleine Zwitserse bergdorpje St. Antönien op een half uur rijden van Kosters-Davos bericht nog: “Toch weer zoveel sneeuw gevallen dat het dorp weer afgesloten is. Kinderen weer vrij van school!” Hieronder haar foto’s van de dag:

Herberge Ascharina
[fbphotos id=353201091380769]

Caroline van Ansitz Felsenheim in Lermoos heeft deze op de hotel facebook gezet:

Ansitz Felsenheim
[fbphotos id=10150540275032301]

En afsluitend natuurlijk ook nog even de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads

[fbphotos id=352799734754238]

Tja, die plaat van Robert Brant Visser uit Alpe d’Huez is… Wahnsinn!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

28 reacties

Gesloten voor reacties.