Sinds vanavond heb ik op mijn per regio op hoogte  gesorteerde webcamoverzicht ook Beieren. En daar struikelde ik meteen over deze adembenemende plaat van het Schloβ Neuschwanstein. Daarmee wil ik dan ook dit avondbericht met een rondje weermodellen openen.

Weeranalyse
Om te beginnen wil ik aangeven dat mijn vanochtend opgenomen Bizztravel wintersportweervideo nog volledig zijn waarde heeft behouden qua visie op de langere termijn. Had je hem nog niet gezien kun je nu hierrrr kijken.

In de GFS12u valt me op dat de Oostenrijkse gebieden bijvoorbeeld in het Salzburgerland, Oberösterreich en Stiermarken vrijdag toch aardig wat meepikken. Dan zie ik na de sneeuwval zondag de luchtdruk in de Alpen zo snel herstellen dat het Genua-laag maandag gaat tegenvallen zodat de sneeuwval aan de zuidkant ook minder is dan vanochtend berekend.

Herhaling van zetten
Maandag en dinsdag lijken dus schitterende wintersportdagen te worden. Verder wil ik ook vanavond eigenlijk niet kijken. Het kan daarna eigenlijk een beetje alle kanten op. Op dit moment zou ik mijn geld zetten op een herhaling van zetten met een volgende golf sneeuw naar de Alpen. Maar andere scenario’s zacht en koud voor de LL zijn ook denkbaar! Zo nog even de 15-daagse pluim opvissen om nog even naar de sneeuwval in Nederland komende zondag te kijken en dan was het dat wel voor vanavond.

Geniet afsluitend van avondcams die ik heb verzameld en vele ingestuurde foto’s…

Webcam verzameling
[fbphotos id=353198971380981]

Anja Verstegen van Herberge Ascharina bij het kleine Zwitserse bergdorpje St. Antönien op een half uur rijden van Kosters-Davos bericht nog: “Toch weer zoveel sneeuw gevallen dat het dorp weer afgesloten is. Kinderen weer vrij van school!” Hieronder haar foto’s van de dag:

Herberge Ascharina
[fbphotos id=353201091380769]

Caroline van Ansitz Felsenheim in Lermoos heeft deze op de hotel facebook gezet:

Ansitz Felsenheim
[fbphotos id=10150540275032301]

En afsluitend natuurlijk ook nog even de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads

[fbphotos id=352799734754238]

Tja, die plaat van Robert Brant Visser uit Alpe d’Huez is… Wahnsinn!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

28 reacties

Gesloten voor reacties.