Hierboven een berghut even boven Champoussin vandaag uit een stoeltjeslift gekiekt (zie groot). “Alpistan” is een nieuw woord om uit te drukken dat de Alpen juist geen “verwegistan” zijn. De vraag “wat doe je nog hier” is actueler dan ooit als je ziet dat je voor minder dan 100 euro een week onder de pannen bent inclusief skipas. Ik heb het alleen uit de Portes du Soleil ervaren vandaag. Zonhellingen onder 1500m eind van de middag slush maar schaduwhellingen tot aan het gaatje perfect. Zoals de dalafdaling naar Morgins. Ik was op de kop af 20 jaar geleden voor skileraar in Morgins (93/94) en skiede er nu weer voor het eerst in 19 jaar. Een onwerkelijk gevoel. Didier Defago was destijds pas 22 en werd pas in 1998 fullprof. De rest is history (Olympisch goud op de afdaling in Vancouver). Tegenwoordig zie ik investeert hij ook in nieuwe skiliften en is de nieuwe dalafdaling naar Morgins naar hem genoemd. 

markserfaus2703

Gaan we over de weg 487km naar het oosten komen we in Serfaus. Mark stuurt deze kiek ge-upload met de Sneeuwhoogte App van Bizztravel. Nu ja dan weet je het wel: de hele Alpen zijn een droom.

ensOost2703_12

Hier het ensemble van de GFS06u voor Oostenrijk. We gaan het redden met de zon in de trip van 1-4 april naar de Zillertal Arena (zie meteo of alle cams) waarop het ook echt aangenaam warm en zonnig gaat worden. Het zonneterras van het Edelweisshaus is fenomenaal. Wil je nog mee? Vul hierrr in.

httpv://www.youtube.com/watch?v=b2dam2LjUV0

Van dit werk zeg maar. En ik ga deze keer ook echt mijn zwemshort meenemen naar de Königsleiten en zal eindelijk eens zelf het goede voorbeeld geven. Je ziet ook in het ensemble en dat zien we in alle runs van alle modellen dat de overgang van het zonnige warme weer met oostenwind naar iets nieuws best heftig zou kunnen verlopen met veel regen en sneeuw. Er zijn aanwijzingen voor een nieuwe Kältesturz maar daar pinnen we ons nog niet op vast.

httpv://www.youtube.com/watch?v=EmeZ23aOQHw

Toegift: net opgeduikeld uit de oude doos… de Hahnenkamm in 1981! In de reacties zal Fréderic later vanavond mogelijk nog wat dieper in gaan op de modellen….


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

15 reacties

Gesloten voor reacties.