Komende winter moet het weer storm lopen met foto’s van jullie waar jullie maar zitten via Whatsapp. Zodat ik of een collega ze kunnen opvissen om de weerberichten ermee te larderen of om dagelijkse Facebook albums te maken. Alleen bijzondere foto’s en updates natuurlijk. Of je doet de groeten aan je moeder. Dat mag ook. Hierboven in elk geval het nieuwe nummer van Wintersportweerman. Zet het meteen in je telefoon en oefen eens “droog”!

Met droog oefenen bedoel ik dan: stuur eens wat kiekjes van de huidige droogte in de Lage Landen! het hielp me om het Whatsapp logo erin te kunnen plaatsen. Hierboven de pluim van het Europese model. Tja! Ik was afgelopen weekeinde in Holland en heb genoten van overheerlijke strandavonden. Niet te filmen.

En we zijn nu echt minimaal een kleine poging aan het doen 1976 bij te benen. We gaan het zien…. Geldt de Postma doctrine die zegt dat eenmal gevestigd winterweer zichzelf in stand houdt ook voor de laaglandwoestijn? Als de woestijn er eenmaal is, breidt hij zichzelf uit als een olievlek? Niet hier naar de Alpen hoor… het blijft van tijd tot tijd regenen en alles is heerlijk groen. Ben vandaag weer terug gearriveerd in Hajo’s Hut!

Waar het ook een woestijn is is op de zon…. niets wil er groeien. Nog niet het kleinste zonnevlekje en dat cumulatief al 3 maanden totaal in 2018. Op Solarham.net staat bij de dagelijkse samenvatting kortweg: The Visible Disk is currently spotless. En dat blijft nog wel een jaartje zo. Goed voor een elfstedentocht? We gaan het meemaken want…. iedere nieuwe dag is een dag dichter bij de volgende elfstedentocht.

PS In Noord-Zweden wil de sneeuw van afgelopen winter maar niet smelten….

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

41 reacties

Gesloten voor reacties.