Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

zell am see kaprun
Lees verder >

Fiets hier langs de meest indrukwekkende wegen.

Dronken weermodellen zetten de tochtdeur naar de winter heel eventjes op een kier

check ook eens

15 Reacties

 1. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Mooi bericht Ronaldo!
  EC 12 uur berekent nu tot 31 oktober 35–55 cm sneeuw in de Oost-Alpen. Verrassingen rond 5 en 6 november zijn zeker niet uitgesloten.
  We gaan het zien…

 2. Spyfromthesky schreef:

  Kijk, als het hoog bij Engeland iets op gaat bollen of iets naar rechts opschuift en dit herhaalt zich mogelijk nog een keer, dan is het in de marge op korte termijn al koffiedik kijken.

  Daarom schreef ik al een paar dagen geleden dat ik voor de L.L. niet zoveel neerslag verwacht. Want ja, mijn horloge uitgerust met leuke extra’s die laat een trend zien van alleen maar een hogere druk. Best wel hoog als ik het zo mag zeggen.

  Maar ja, ook het KNMI geeft nog steeds in het weekend best veel regenkansen. Nee, ik kan de computermodellen niet dronken noemen. Ik denk dat deze weersituaties al qua kleine verandering, de uitkomst verder erg kan beïnvloeden.

  Maar daarom niet minder interessant. Het is geen teflon of zo iets dat hier wel eens ter sprake komt. Hebben we ook nog niet gehad. Dus voor de L.L. maar een keer hopen dat we na 5 november eens onder de dubbele cijfers duiken.

  Hoewel het sneeuwdek in Rusland zich wel blijft ontwikkelen, wordt het daarentegen op de langere termijn naar verwachting eerder wat zachter dan kouder.

  Ik zie nog geen speldenprik van een winter. De maand oktober geheel nachtvorstvrij en wanneer zal de eerste nachtvorst in L.L. vallen?

  Spyfromthesky (Arnold).

 3. Martijn sonnenberg schreef:

  en niet vergeten, voor de lage landen zitten we voortdurend rond tot net boven het langjarig gemiddelde op 850 hPA en in de alpen er op tot net onder (zelfs bij de ‘warme golf’ in het ensemble!). niets ongewoons dus. Locals en ervaren lezers weten dat de ‘echte’ sneeuw pas vanaf op zijn vroegst half november (en dat is dus al echt vroeg!) komt en meestal pas in de laaste week/weken van november. En vergeet niet, dat is vroeg zat! Joke schrijft terecht onder een eerder bericht dat de gebieden ook nog volop in voorbereiding zijn met het plaatsen van paaltjes, onderhoud aan liften, uittesten sneeuwkanonnen etc. Die zitten helemaal niet te wachten op sneeuw die in de weg ligt en het werk bemoeilijkt als ze toch nog niet open gaan

 4. Jan van soest schreef:

  Statistisch gezien: hoe vaak komt een wat langere voorspellingsteemijn eigenlijk uit?
  Mijn gevoel zegt in de winter bijna niet en dollen de modellen met ons winterliefhebbers!
  Elke keer toveren zij de mooiste voorspellingen uit de hoed maar deze blijken een weekje later bijna niks meer waard.
  En weer heb ik mij dit keer laten beetnemen. Volgende mooie voorspelling maar met veel korrels zout nemen! Of eerst zien dan geloven!

  • Jeroen schreef:

   Ik ga er de laatste jaren maar vanuit dat het niks word. Dan valt het altijd mee

   • Stefan Kaptein schreef:

    Zo sta ik er ook in, bij mij is het glas altijd half leeg en kan dus altijd vol raken. Als je standaard van een vol glas uit gaat dan kom je in de winter vaak bedrogen uit (zie de afgelopen vier winters).

    • Roy schreef:

     Je kan ook uitgaan van een halfvol glas! Vol goede moed starten. Als je zonder goede moed een wedstrijd begint verlies je hem bij voorbaat al. We gaan deze winter in vol goede moed! 🙂 Let the games begin!

    • Joost schreef:

     Het glas is half vol of half leeg. Jouw glas is altijd tot de rand gevuld met azijnpis.
     Laat die sleurhut een keer in de stalling staan en sla een winter over. Dan hoeven we dat gejank ook niet meer te lezen.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.