Vandaag heb ik het genoegen gehad om als “daybreak” een dagje Obertauern te doen. Op het ogenblik vertoef ik in het pittoreske familiedorpje FilzmoosObertauern ligt op een steenworp afstand. Slecht 35 autominuten vanaf Filzmoos en je bent in een van de meest geweldige skigebieden van Salzburgerland. Mag ik zeggen van Oostenrijk, ja dat mag ik zeggen. Kijk maar eens naar dit geweldige piste overzicht. Wellicht niet het grootste, of met de meeste kilometers, maar wel mega sneeuwzeker en voor ieder wat wils. 

Mag ik jullie even voorstellen: links mijn zoon van 12, in het midden mijn vrouw, de leeftijd laten we in het midden  :-D, en rechts mijn vader van 74. Dus…voor elk wat wils. De Tauernrunde is zowel linksom (met de klok mee) als rechtsom te skiën. En dat hebben wij vandaag gedaan.

 En hoe blauw wil je het hebben. Vandaag was echt geweldig. Kaiserwetter. Iets onder nul en sneeuw om te zoenen. Tja wat wil je. Het dal ligt op 1738 meter. Niks pap, niks natte bulten. Gewoon gladde pistes vandaag. Een droom.

Blauw, blauwer, blauwst.

De lucht was vandaag net zo blauw als deze BMW. Net als Wintersportweerman is BMW ook een partner van Obertauern.  En ook dit jaar is de BMW weer te winnen bij het Gamsleiten Criterium.

 

Bakkie doen (of lunch) bij het Krings Alm Restaurant.

En lunchen (of bakkie doen) op de Hochalm van Wolfgang Perner. Wolfgang is een bronzen medaille winnaar op de olympische spelen van Salt Lake City.

 Geweldige vergezichten zoals hier. Links de aanbeden Bischhofsmütze en rechts de Dachstein Gruppe. Deze twee berggroepen beheersen ook het beeld van het dorpje waar ik verblijf.

En ook aan de kinderen wordt gedacht. Tevens zijn er diverse skischolen, vette après ski (ik was helaas al weg) en prachtige sportwinkels. Binnenkort kom ik met een uitgebreid verslag over Obertauern. Voor nu droom ik nog even verder over de dag van vandaag. En geloof me, deze droom is geen bedrog maar een heerlijke herinnering in mijn gedachten van een droomgebied, met droom omstandigheden. 


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

12 reacties

Gesloten voor reacties.