Tja: heet, heter, heetst. En waar moet je verder ober schrijven op zo’n zondagavond? Ik keek wat rond en stuitte al snel op de vier dodelijke slachtoffers aan onze kust. Zeer droevig. En wat was dat met die man zonder vaste woon- of verblijfplaats? In Oostenrijk een ongeluk op een zomerrodelbaan, een motorrijder zwaargewond in het Zillertal en een dodelijke val vanaf een bergtop hier vlakbij in het Stubaital! Maar Max!

Ik ben absoluut Formule 1 fan. Het is zelfs het enige computerspel op snake en pacman na, dat ik ooit leuk heb gevonden. Uren heb ik geracet om het van rookie tot pro te schoppen. Dat is jaren geleden maar nu ervaar ik een beetje hetzelfde hier met paragliden. En met trots kan ik met jullie delen dat ik na een week vliegen echt ben opgenomen in de pilotenkliek hier…. in het begin keek men nog wat meewarig naar der fliegende Holländer, maar dat is toch wel omgeslagen in respect als je dagenlang keurig uur voor uur 7, 8 of wel 9 vluchten met passagier maakt op een dag en toch steeds met goede start en landing. Tja vandaag een vrouw: “Niet gaan zitten bij de start OK?”. Wat doet ze? Na 1 stap gaat ze zitten. Ik koppel alles weer los en leg alles weer netjes neer. Klaar voor de start…. ik zeg haar: “Nu echt door rennen OK?” Wat doet ze? Na 2 stappen gaat ze zitten…. een collega is zo vriendelijk het scherm even weer netjes neer te leggen en we gaan voor een derde poging. Ik: “Stel je voor  daar beneden bij die bloemen ligt een pot met 10.000 euro. OK en jij gaat voor die pot OK?” Wat doet ze? Na 4 stappen gaat ze zitten. Maar dat was net genoeg om ook in de lucht te komen. Tja… geen vlucht is hetzelfde…. noch qua passagier noch qua condities.

Anyway: deze video is smullen. Wat een sport. In mijn volgende leven wordt ik coureur. Rallye of Formule 1 laat ik aan onze lieve Heer over. Hoe ontzetten bijzonder voor ons koude kikkerlandje om een Max Verstappen te hebben voortgebracht. Met zo’n vader! Of juist met zo’n vader…. beetje rustigere genen van mams erbij voor het beste resultaat. Genetica is fascinerend. Zoals die jonge herdershonden die nog nooit een schaap of schaapskudde hebben gezien. En dan ineens instinctief weten wat te doen. Ik had zo iets altijd met bergen en snelheid in de bergen. Ski, mountainbike, trailrunning en nu dus ook professioneel vliegen. Mijn 25 procent Zwitserse genen spreken, denk ik vaak… maar dat met die liefde voor snelheid en actie? Mmmm. Toch nog eens met mijn moeder praten…. LOL.

Categorieën: Sport

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.