Het is niet de peperdure bolide geworden, maar wellicht de duurste prijs na die bizarre hoofdprijs. Bij mijn derde deelname aan het knotsgekke intussen alweer twaalfde Gamsleiten Kriterium in Obertauern is het eindelijk wat geworden: een werkelijk peperdure elektrische tweewieler. Daar ben ik erg blij mee maar nog blijer ben ik dat het gelukt is in korte tijd een ontzettend leuk groepje mensen op de been te brengen!

Hajo, Laura, Yvette, Dirk, Vincent

’s Ochtends vertrok de groep van Wintersportweerman met startnummers al aan richting wedstrijdterrein bij het dalstation van de Gamsleiten 2 lift. Die ging niet in bedrijf zodat voor de derde keer dat ik meedoe aan het event deze loeisteile piste niet bedwongen hoefde te worden voordat…

Het graaffestijn in volle hevigheid losbarstte! Video volgt!

WSWM deelnemer en winnaar van muts van Poederbaas Dirk met het felbegeerde startnummer 69 met tuinschepje aan het hakken in de keiharde toplaag.

Midden tijdens de twee à drie uur waarin gegraven kon worden vanochtend was er een speciale prijs voor een random gekozen deelnemer – Christoph Holzinger – die met een helicopter naar 6km hoogte werd gebracht om vanaf daar tandem te skydiven. Hierboven zie je hem na terugkomst bij het eventterrein na landing in het dal…

Wij hebben als groep nog lekker gelunched en de Tauernrunde geskied maar toen moesten we toch echt opschieten om nog net op tijd bij de prijsverdeling te zijn. We hadden namelijk nog kans want 6 van de 33 ingegraven schatkisten was nog niet gevinden bij sluiting. Die worden dan verloot!

Ik was zo druk met filmen en fotograferen als partner van Obertauern dat ik niet doorhad dat mijn nummer 332 werd opgeroepen. Een groepslid riep ineens: “Hajo dat is jouw nummer!” Ik dus het podium op en … ik kon het niet bevatten…. ik won een peperdure e-MTB. Vooral te benutten door gasten op de Penningberg zodat samen fietsen een leuke optie wordt. Zelf wil ik ervaring opdoen wat het betekent elektrisch ondersteund te mountainbiken. En ik kan de fiets gebruiken en sneller en makkelijker routes uit te dokteren en te proberen.

Maar goed: iedereen was gekomen voor de peperdure bolide op vier wielen. En die ging naar de Sloveense Klara Novoselc. Die was door het dolle heen en haar vriend keek ook niet ongelukkig. Spoedig volgt nog een sprankelende video van deze enerverende dag.

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Gesloten voor reacties.