DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

3 ochtendhoofdruns van 3 modellen alledrie meest winters wat we gezien hebben

check ook eens

23 Reacties

 1. Jelte schreef:

  Zou echt fijn zijn eventjes schaatsen uit het vet te halen 🙂
  We blijven duimen Hajo ….

 2. Kees (mod) schreef:

  En dan kan het toch nog hard gaan. Klinkt gek misschien maar ik ben erg benieuwd naar de runs van volgende week want zelf wil ik natuurlijk ook het ijs op. 😀 Misschien ook wat aandacht voor de neerslagprognoses noordkant Alpen in het bericht van Wijnand?! 😉

 3. Pascal (Harelbeke) schreef:

  Mijn nieuw gekregen schaatsen ga, ik dit weekend eens test, als was het maar op de ijsbaan in zoetermeer. Ben benieuwd hoe ze aanvoelen. Wel nog veel werk voor de boek om mijn schaatskunsten bij te sturen en dan vooral het stoppen.

  • Pascal (Harelbeke) schreef:

   Mijn nieuw gekregen schaatsen ga ik dit weekend eens testen op de ijsbaan in Zoetermeer. Ben benieuwd hoe ze aanvoelen. Wel nog veel werk voor de boeg om mijn schaatskunsten bij te sturen en dan vooral het stoppen.

 4. Hajo schreef:


  De GFS-pluim is ook mooi winters! Hoofdrun weliswaar helemaal onderaan maar gemiddelde ook al aardig koud en er zijn ook nog avontuurlijk lijntjes.

 5. Peter schreef:

  Haja, hoe zit het met de sneeuwverwachting voor de LL?

  • Peter schreef:

   Hajo uiteraard 🙂

  • Hajo schreef:

   Zie grafiek die ik net geplaatst heb…je ziet een sneeuwpiek (zwarte lijn) bij de vorstinval en 3 pieken van dooi-invallen waarvan de eerste nog wordt afgeslagen. Wie dan leeft wie dan zorgt. Veel te ver weg nog. Eerst moet de kou zich installeren. Op de Europese pluim kijken we opnieuw. Nog niet binnen.

 6. Henk zwolle zuid schreef:

  Juist Hajo. Boot uit het water, zodat de caravan straks weer op het ijs kan. 😉 Ziet er goed uit!

 7. Michel_J68 schreef:

  Hopelijk geen sneeuw in LL. Misschien leuk voor het gezicht maar dramatisch voor de ijskwaliteit. Sneeuw heeft, ook al is het wit, al aardig wat git zwarte Roet in het eten, IJS, gegooid de afgelopen jaren. Dus -10 in LL en strak blauwe luchten.

  Voor de Alpen hoop ik natuurlijk op een dumpje of 3 de komende weken want de krokus is niet ver meer. @Wijnand doe je best.

  • Eric schreef:

   Michel ik denk dat de sneeuw die komt (als die komt in LL) welkom is. De temp vh water is eigenlijk nog veel te hoog. Water moet afkoelen wil het ijs ook daadwerkelijk gaan aangroeien…dus laat die sneeuw maar komen……

  • Nou, bedankt dat jij ook aan anderen denkt hoor want als fotografe zou ik héél graag een mooi wit sneeuwtapijt zien in België. Schaatsen doe ik niet en kan het zelfs niet dus kom maar o met de sneeuw. Kan ik eindelijk nog eens mooie winterse plaatjes schieten. 🙂

 8. Eric schreef:

  Gelukkig wordt het nu kouder en in de alpen kunnen we weer de sneeuwkanonnen aangooien. Voorspelling natuursneeuw blijft nog enorm achter.

  Onderstaand wat bergfex vindt van Zell am See

  http://www.bergfex.at/schmittenhoehe-zellamsee/wetter/

 9. sneeuwfanaat schreef:

  Wat een droomochtend voor de winterliefhebbers in de ll met fantastische ontendruns.
  httpvh://www.youtube.com/watch?v=Fdb1olVEbOg
  @Hajo ,Ik denk dat dit de eend word die jij bedoeld :):)

 10. Frederic schreef:

  Toch nog even de sneeuwkaart voor aanstaande maandag

  ‘s Middags delen van België nog in de regen. ‘s Avonds overal overgaand in sneeuw

 11. Sven schreef:

  Heb zelf even geen tijd om te kijken, hoe is is de gfs 06?

 12. Mijn fles bubbels staat alvast te koelen dus wanneer het straks kouder gaat worden drink ik een glaasje. Mijn fototoestel ligt ook reeds binnen handbereik en de batterijen zijn opgeladen dus kom maar op met vriesweer en sneeuwval. Ik sta allang te popelen om mooie witte landschappen te fotograferen. 🙂
  En zoals de kaarten er nu bijliggen komt het helemaal goed, denk ik. Straks maar eens kijken hoe de ganzen in het lokale natuurgebied zich gedragen. 😉

 13. Ab schreef:

  Hier nog een weerbericht van Hajo op 21dec met toen een aantal reageerders oa ikzelf die een BV uitbrachten voor mogelijke winterweer of niet https://www.wintersportweerman.nl/2013/12/21/33255/stormdepressie-mogelijk-930hpa-kerstdump/

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.