Nou Nederland, geen paniek, de winter is gearriveerd hier in Oostenrijk, en hoe! Na een prima rit van een kleine tien uur zijn we aan het eind van de middag gearriveerd op onze bestemming voor de komende paar dagen: Obertauern! Eerste indruk: WINTER! We zijn zojuist na het eten een klein rondje door het dorp gaan lopen. Nadruk ligt hierbij op klein, want na een uurtje waren onze handen zowat aan onze camera’s vastgevroren. 

Obertauern - Dag 1-5

Mario, de manager van Obertauern, vertelde ons vanmiddag dat het al zo’n 24 uur aan een stuk licht tot matig had gesneeuwd. Hij was zelfs verbaasd dat we onderweg geen problemen hadden gehad, deze ochtend nog was het verkeer richting het dorp nogal ontregeld geweest toen de sneeuwval tijdelijk fors intensiveerde. Totale accumulatie tot nu toe: zo’n 20cm. En op het moment van schrijven sneeuwt het nog altijd lichtjes door. 

Obertauern day 1 web-1

Grappig is wel hoe nuchter ze hier onder de sneeuwval zijn. ”Die 50 centimeter die we hier in totaal verwachten dit weekend is echt peanuts”. Hier in Obertauern kijken ze pas een heel klein beetje op als er in een etmaal meer dan een meter valt. Mario: ”Afgelopen zes weken waren voor ons eigenlijk prachtig. We hadden bijna elke dag mooi zonnig weer en de sneeuw is constant prima geweest. Ik heb nog nooit zoveel positieve reacties van bezoekers gehad, niemand is deze omstandigheden hier gewend in januari, dit was best wel eens lekker eigenlijk. Maar het is goed dat het nu weer kouder is en sneeuwt, iedereen begon al in een soort lente-mood te komen, en daar is het gewoon echt nog wat te vroeg voor”

Wij kunnen het alleen maar met Mario eens zijn. Als echte laagland-winterfreaks gaan we hier puur genieten de komende dagen, dat staat vast!

 


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

6 reacties

Gesloten voor reacties.