Downhill met de scooter

Net zoals onze andere partnergebieden is Champéry in Zwitserland een pareltje tijdens de zomermaanden. Je kan hier allerlei leuke activiteiten ontdekken die jouw vakantie top maken. Eentje die bij mij in het oog sprong was deze “trott en stock”, of de Downhill Scooter.  Ontdek de pistes eens op een andere manier.

Downhill met de scooter

Zoals je wel kan zien heeft deze scooter geen zadel, je staat dus de ganse rit recht, in tegenstelling tot bij een mountainbike zijn er ook geen pedalen. Deze activiteit is toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar (mits begeleiding van een volwassene). Kinderen vanaf 5 jaar mogen bij op de scooter van een volwassene. Er zijn 20 volwassen scooters en 6 juniorscooters ter beschikking, reservatie kan dus wel nodig zijn indien je dit met een grote groep wil doen. De scooters zijn uitgerust met dikke banden, schijfremmen en shockdempers. Iets wat absoluut noodzakelijk is op het parcours. Dit parcours is 10 kilometer lang en je daalt een 1000 meter, je gaat doorheen de bossen en over de “pistes”.

Downhill op de scooter

Je kan natuurlijk ook altijd gewoon klassiek mountainbiken in Champéry, maar dit lijkt me wel eens leuk om te doen. Je krijgt de nodige bescherming aan, zoals een helm, elleboog- en kniebeschermers. Volgens mij ziet het er ook makkelijker uit dan dat het effectief is. Ik kan me inbeelden dat de eerste kilometers toch een beetje gek aanvoelen. Ik weet niet of iemand van de lezers al ervaring heeft met de trott en stock? Aangezien ik het nog nooit heb gedaan, ben ik natuurlijk niet op de hoogte van de moeilijkheidsgraad.

Bezoek je Champéry, dan kan je via de scooters de mooie bergweides ontdekken en je bent ook een ervaring rijker. Prijskaartje van deze activiteit,  60CFH of zo’n 52 euro voor een hele dag. Ga je voor 2 uur dan komt het op 30 CFH, of 26 euro. Deze prijzen gelden voor volwassenen, meer informatie vind je  hier of hier!

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

7 reacties

Gesloten voor reacties.