Oef dit doet pijn, we willen het eigenlijk niet zien. Bah bah bah, Vorarlberg is wel echt een van de grootste verliezers dit weekend, net zoals zij vaak de winnaar zijn als er sneeuw valt. Laat vooral weten hoe het ter plekke is en laat het je vakantie niet verpesten 🙂

In de Franse Alpen hebben ze inmiddels het ergste gehad, gelukkig maar! Nu alleen nog vrezen voor de pure noordkant.

Op 1650 meter bij m’n oude thuis hebben ze het overleefd. In St. Francois Longchamp is het nog wit naast de pistes en is zelfs de sneeuw op de daken niet weg gespoeld! Inmiddels breekt de zon er steeds meer door.

Wat noordelijker in het Grand Massif bij Morillon op 1100m (!) lijken de pistes ook nog prima en ligt er ook naast de pistes nog een dun laagje sneeuw. Hier gaan ze later dit weekend nog wat meer regen krijgen maar de schade valt mij eerlijkgezegd mee. Het blijft afwachten!

Afwachten wanneer de regen over gaat in sneeuw, en of de lagere dorpen uberhaupt nog sneeuw krijgen. Het Europese model slaat maandagochtend om naar sneeuw!

En deze uit het Amerikaanse model is toch heerlijk. Gaat 2019 het dan doen voor ons? Laat in de reacties vooral weten hoe het in de Alpen is en wat ik vanavond beslist in de uitgebreide avondupdate moet meenemen!


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

59 reacties

Gesloten voor reacties.