Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Obertauern
Lees verder >

Wandel doorheen de prachtige natuur!

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Doorstaat Oostenrijk de regen net zo goed als de Franse Alpen?

check ook eens

59 Reacties

 1. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Dank voor je update Jorne! Benieuwd wat de maandag doet!Als er gewoon 10 tot 15 cm sneeuw valt tot in de lagere dalen is iedereen deze regenellende weer vergeten.Vanaf 1ste kerstdag sowieso KAISERWETTER voor de alpen

 2. Jeroen schreef:

  Vrienden van me zitten in inzell zuid Duitsland nu, 700m laag, in de buurt liggende ruhpolding ligt er nog sneeuw op de daken, maar de regen doet geen goed. Gelukkig ook hier de verwachting dat maandag nacht alles omslaat en rap tot in het dal weer pittig gaat sneeuwen.
  [IMG]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/5571_2018-12-22_1515_7cf2a1bf5afd27b0.jpg[/IMG]

 3. Hans schreef:

  Dank Jorne; graag ook even Val Gardena meenemen dan 🙂

  • nils schreef:

   Hans! Ik kom net van de piste hoor. Nilsroos is een andere Nils. Hier in La Rosière heeft het tot 2100meter afwisselend geregend en gesneeuwd. Er ligt heel veel sneeuw. Boven de 2100 poederig eronder griffig overgaand in slushy. Zeker niet slecht!!
   Als er niet veel regen meer gaat vallen dan moet het hier ondanks de hoge temperatuur a.s. week goed genoeg blijven.

 4. Marcel www.weerstationluyksgestel.nl schreef:

  Sneu voor de mensen die nu de alpen inkomen en veel regen zien. Spannender is het om met zware sneeuwval vanaf half Duitsland naar de Alpen toe te rijden, mooiste natuurlijk met die strak blauwe lucht de alpen binnen komen.

  Hopelijk valt het allemaal mee. kreeg net zelf een melding voor 43 cm in Gargellen ipv regen. Spannend annend spannend.

  fijn weekend

  Marcel Pijpers
  http://www.weerstationluyksgestel.nl

 5. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec blijft toch echt veel beter voor oostenrijk dan gfs!maandag morgen al sneeuw in de Alpen volgens ec .Laten we duimen voor dit scenario.Daarna word het sowieso geweldig in de Alpen .Kaiserwetter

  • Richard schreef:

   Vanavond rijden wij naar Leogang ik zal morgen ochtend laten weten hoe het eruit ziet.
   En zal proberen een aantal foto door te zetten.

   • Martin schreef:

    Wij zijn vanmorgen in een winters Leogang aangekomen. Vanmiddag dikke regen in het dal, waardoor er flink wat sneeuw is weggedooid.
    Morgen kijken wat de schade boven is….

 6. Robbert schreef:

  In Wengen op 1300 meter regent het. Op 2000 meter soort van ijs/mini vlokjes sneeuw. Op weg naar het dorp slaat dit halverwege om. Genoeg sneeuw op de pistes en er buiten en het dorp is ook nog wit (wel nat)

 7. Henrik schreef:

  Hier in Bad Gastein regent het nu behoorlijk bij 2 graden. Hoop dat EC het juist heeft en dat de sneeuwgrens maandag snel daalt.

 8. Joalie schreef:

  Hi Jorne, als je vanavond zou kunnen kijken naar de overgang komende maandag en dan met name voor de lagere gebieden. Ik ga zelf maandag naar Winterberg en ben benieuwd of ik nog wat sneeuw ga zien tijdens de afkoeling, of dat de neerslag dan al weg is. Verder de verwachtingen voor de 2e kerstvakantie week, kan vlg mij alle kanten op als ik de diverse weersites zo bekijk. En last but not least: SSW en split, daar is in de reacties van het vorige bericht al eea over geschreven. Zo dat is een heel wensenlijstje, maar vragen staat vrij toch? ☃️⛷

 9. Cor schreef:

  Geweldige kaarten voor begin januari, als dit uitkomt hebben we in de lage landen dagenlang sneeuw. Ik ga vast duimen het lijkt mij fantastisch en hierna gelijk een vorstperiode. Moet lukken lijkt mij, het is dan behoorlijk afgekoeld.

 10. Maaike schreef:

  Vanmorgen vanaf ons ‘onderweghotel’ in Siegsdorf naar Saalbach gereden in de mist. Een paar km voor Saalbach klaarde het heerlijk op. Wij hebben heerlijk geskied tot 15.00 uur, toen begon het hard te waaien en te regenen. Morgenochtend zijn de verwachtingen het minst slecht, dus morgen vroeg op de skies tot dat het te slecht word en daarna Kolonisten van Catan In het appartement. Fijne dagen allemaal! [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/D597CD37-C124-470A-9E8B-FA1E0644DD95.jpeg[/img]

 11. Asten (Harmelen) schreef:

  Begin van de middag aangekomen in Hoch Krimml. Af en toe een vlokje bij plus twee. Nu gestage sneeuwval bij net iets boven nul (balkonthermometer).

 12. Filzmooser schreef:

  Filzmoos met zon en plus 3 graden binnengereden rond een uur of 11.
  Uurtje later regen…….Orf is erg positief over de maandag met sneeuw en lage sneeuwgrens van 400 m…..

 13. Nathalie schreef:

  Zojuist aangekomen in Westendorf ….. dikke druppels . Nog wel sneeuw links en rechts op de daken en straten . Maar toch een droevige blik . De locals zeggen echter wel dat vanaf zondag avond koudere lucht en sneeuw tot in het dal verwacht wordt !
  Morgen eerst maar s ff de pistes inspecteren ….

 14. Remko schreef:

  @Jorne. Er blijven veel Laaglanders thuis. Kerst krijgt een kouder scenario voorgeschoteld. Beetje vorst en vorst aan de grond door inversie. Dus krabben en witte grasvelden? Wel graag enig realisme tav lange termijn. Split en de gevolgen. Ik zie nu al weer een juichstemming ontstaan

 15. Robin schreef:

  Als die laatste Gfs run toch eens uit zou komen!

 16. Hardy schreef:

  Vanochtend om 9.30 warth binnen gereden vorarlberg. Eerst ijsregen bij +3 erg veel wind bijna alles dicht. Na 12.00 alleen regen en nog eens regen.
  Nu 17.00 nog steeds regen en +2. Kan vanaf nu alleen maar beter.
  Gewoon lekker genieten.

 17. Michael schreef:

  Wat hoop ik voor iedereen die nu in de alpen zitten dat de voor maandag voorspelde sneeuw er ook echt komt! En dat we vanaf dinsdag alleen maar jaloers makende plaatjes hier zullen zien.
  Verder ben ik benieuwd wat de kaarten de aankomende gaan laten zien. De eerste lichtpuntjes zijn een feit zullen we maar zeggen. Op naar de winter!

 18. MarcoZ schreef:

  Lofer geskied met 2 graden plus. Weinig regen, sneeuw redelijk. Skieen prima Heel veel wind in de middag uiteindelijk gingen de bovenste liften dicht.

 19. Harold schreef:

  Gosau (Dachstein-West) vandaag +2 graden, vanochtend veel regen, smiddags af en toe een bui, soms met wat lichte hagel. Sneeuw condities van berg tot dal prima. Nat en zwaar maar zo lang als iedereen in z’n appartement zit is het voor ons lekker rustig en toch knallen.

 20. Wessel schreef:

  Regen tot 1800m vandaag in St. Anton, rond 11h ging het grootste gedeelte van het gebied ook dicht wegens de wind. Eind van de middag leek de sneeuwgrens iets gedaald (15/1600m) te zijn, daarbij is het ook harder gaan regenen. Pistes zijn zacht maar heerlijk te skiën, het was dan ook erg rustig! Morgen hopelijk boven 1500m verse sneeuw, en die komt er maandag sowieso wel :).

 21. Hans schreef:

  GFS12z loopt nu op 324h. Niet slecht maar wel minder dan de 06 run.

  • Hans schreef:

   Met nu op 336h geen blokkade en ook GEEN polaire noordelijke stroming……. Ook de evt. split is er (even) weg.
   Vergeten deze run………moet nog heel wat aan gesleuteld worden……. ik ga aan de dis.
   Fijne avond allemaal!

 22. Stefan Kaptein schreef:

  Vanacht om 02:00 uur vertrokken uit Avenhorn. Eerste 700 km ging goed en schoot lekker op ondanks de af en toe zware regen. Vanaf Nürnberg leek het wel of er een blik Duitsers werd open getrokken met dito ongevallen en files tot gevolg. Temperaturen liepen op tot 12 graden in de plus en de regen was ook prominent aanwezig. Vanaf München 50 km file gereden tot afslag Rozenheim waar het gross van de mede weggebruikers richting Salzburg doorreden in de file. Vanaf Rozenheim richting Innsbrück ging de temperatuur rap omlaag om uiteindelijk op 3 graden uit te komen in het Inntal. Eindelijk rond 12:30 uur in Brixen im Thale aangekomen. Sneeuwlaag in het dal is redelijk aangetast door de dooi en regen en de molshopen komen door de sneeuw heen. De zuidkant van het Brixental ziet er gehavend uit. Het dooit flink en op de camping ben ik blij met mijn aangelegde dakgoot langs de “voortent” om het lekwater op te vangen. Ik hoop toch echt dat we maandag toch nog sneeuw krijgen. Mensen gesproken die vandaag geskied hebben, maar er is te skiën, maar om nu te zeggen jahoeeeee. Ook boven wordt de sneeuwlaag al rap dunner op diverse plekken dus verse sneeuw zou heel welkom zijn na dit dramatische water ballet. Conclusie: er ligt sneeuw, kwaliteit is matig, dikte matig, ansichtkaartje cijfer: 3 dikke onvoldoende.

 23. KoenK schreef:

  In Ehrwald de hele middag regen gehad in het dorp (1000 m). Nu nog ongeveer 2 graden en het wordt droger. De sneeuw in het dorp ligt er nog wel!!

 24. Ron schreef:

  Eigenlijk gewoon heel lekker kunnen skiën in Montafon Gallenkirch!
  Pas tegen einde dag mist, sneeuw tot ongeveer middelstation en bijna niemand op pistes! Nu onder wel regen, graag kijken naarwanneer sneeuwgrens gaat dalen maandag!

 25. petervdl schreef:

  Positief bericht bij WePowder voor maandag: https://wepowder.com/nl/forum/topic/262229. Hopen dat het uitkomt. Woensdag 2e kerstdag richting St Anton.

 26. Weerwolf schreef:

  Dat het actuele weer een hoofdrol speelt op deze site is evident. Gezien de discussie in de maatschappij over het klimaat en de onlangs gepresenteerde klimaatvoorstellen, mis ik de mening van de lezers. Hoe denken we over die voorstellen? Heeft Hajo ook een mening?

  • Hans schreef:

   Lijkt me logisch, een grote poppenkast en enkel in lijn met verdiensten. Het liefst nog zodanig dat we met onze gezondheid dienen te betalen.

  • Marcelvdh66 schreef:

   Is dit een grapje?

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Het is tuig. Een warmtepomp ? Niet iedereen heeft ruimte voor een grondpomp en de overige versies zijn volstrekt onvoldoende om onze huizen te verwarmen.
   Bovendien zal ik op zolder een kamer moeten opofferen.. kost aan verkoopwaarde € 30.000.
   We hebben toch een fantastische EU ? Waarom in de ons omringende landen dan wel inzetten op gas ? Werk samen aan een alternatief en kap onder het mom van het milieu de energienota te laten ontploffen..
   En onze kilometers met de auto beprijzen.. Gebeurd al lang en zit in de brandstofprijs. Ze weten prima dat werkend Nederland blijft dokken. Wat moet je anders ?,OV is en blijft klote in veel gebieden. Gewone man betaald…

   Ik kan het goed betalen hoor… daar gaat het niet om. Maar de ‘gewone man’ krijgt langzamerhsnd schijt aan de overheid. En dat is verontrustend..

   Grappig… typ dit terwijl buiten de sneeuw blijft dwarrelen.. temp inmiddels onder nul. Morgen lekker de piste afraggen.. schijt aan de overheid 😉

   • Robert schreef:

    In dubio lig ik in een mooi hotel in Saalbach deze reacties te lezen. Ook op sociale media is de klimaathype volop aanwezig. Of je bent voor of je bent tegen, lijkt het…is er dan geen middenweg? En nee, ik ben niet aan het polderen! Veel woorden, weinig wol van beide kampen. Zelf lever ik lucht/lucht warmtepompen, omdat er vraag naar is. Ook hier zie ik de problematiek, met name geluid. Lucht/lucht is redelijk betaalbaar, lucht/water wordt al een ander kostenplaatje. En dan nog steeds dat geluid. Ook dat is op te lossen maar is duur en kost ruimte op dak/tuin. Niet voor iedereen weggelegd dus. Overheid roept veel, maar totaal geen research/expertise!!! Lijkt wel of Brussel Nederland als proefkonijn gebruikt, omdat er hier schijnbaar genoeg geld is om deze zaken te laten testen. Infra in Nederland is helaas niet geschikt voor massale elektrische warmtepompen, laat staan warmtepompen obv grondboringen….moet je in Groningen mee aankomen! En dan het verbod dat ze in Brussel gaan aanvragen om vanaf 2030 geen diesel/benzine auto’s meer te mogen verkopen, alleen in Nederland!!! Is dit echt een voorstel van onze regering??? Bwoah zo kan ik nog wel ff doorgaan. Maar let wel! Ik ben niet voor, maar ook niet tegen, als het goed inderbouwd is kan ik pas een kant kiezen….eigenlijk zonde van mijn tijd dit relaas 😉

 27. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec blijft consistent wat betrefd sneeuwval in Oostenrijk vanaf maandag na alle regen ellende.Witte kerstavond lijkt mijn

 28. Mark (Breda) schreef:

  Begin 2019 mag de winter erin knallen. Horrorspits op dinsdag 8 januari bijvoorbeeld. 1600km file en treinverkeer plat. Kom maar door met 30cm sneeuw in de LL.

 29. Jan van Soest schreef:

  Kals OstTirol:
  Mooi wit, pistes prima. Lichte dooi overdag. Zonnig vandaag

 30. Arianne Hoek schreef:

  Vanmiddag aangekomen in Präbichl (Steiermark), hut op 1300m hoogte. Nauwelijks dooi gehad hier, en vanaf 17u begon het te sneeuwen. Sneeuwt nog steeds en flink ook! Ligt al een mooie verse laag op de 50cm die er al lag. En gaat de komende nacht en dagen door, tm maandag. Eenvoudigweg genieten dit, morgen vroeg de verse poeder in op mn snowboard!

 31. Robert schreef:

  Vanmiddag aangekomen in Saalbach sneeuw tot in dal, maar wel nat. Boven vandaag gesneeuwd. We zien wel wat er van komt. Vandaag lekker Apres-reisje gedaan bij Burgi’s en gezwommen. Daarna heerlijk gegeten. Morgen naar boven met onze vrienden en hopelijk droog. Dan maandag duimen voor Neuschnee en dan 4 dagen Kaiserwetter! Iedereen zijn eigen beeld van de situatie, maar ik geniet! Heb hele jaar keihard mijn best gedaan en laat me niet door een paar regendruppels mijn plezier/ontspanning vergallen, het is zoals het is

 32. Henrik schreef:

  Ben echt benieuwd hoeveel sneeuw in de dalen gaat vallen maandag. Zwaartepunt van de neerslag ligt in de nacht naar maandag en maandagochtend. In de middag afnemend tot buien. In mm valt dan niet veel meer. Hopen dus dat de kou er in de ochtend in komt en in de dalen ook nog een mooi laagje kan vallen.

 33. Tjeerd schreef:

  Vanmiddag aangekomen in Lermoos. Wederom een drama op de B179 richting Fernpass zoals altijd. Een beetje regen bij 2 graden. Volgens de eigenaar van het appartement morgenavond al sneeuw vanaf 1000 meter. Daarna Kaiserwetter

 34. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Vanmiddag om kwart over drie uit Akersloot vertrokken en om half vier aangekomen in Heerhugowaard. De A9 was goed begaanbaar. Weinig slippartijen gezien. Sneeuwkettingen in de kofferbak kunnen houden. Forse regenbuien gehad onderweg, nog steeds af en toe een bui. Volgens de locals in Heerhugowaard morgenavond regen vanaf twee meter, wellicht zelfs tot zeeniveau. Daarna kans op verdere voortzetting van het scheissewetter.

 35. LINEKE schreef:

  Vandaag heerlijk geskied in Katschberg. De sneeuw was goed. Morgen komt er verse sneeuw.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.