webcam_willingen2202

Avondskiën Willingen, Sauerland

In de weermodellen is niet veel veranderd vanavond behalve dan een spectaculair meteofiction uiteinde van het GFS model vanaf 5 maart. Nee, we krijgen nog één koudegolfje met 10 tot 15 cm sneeuw in Oostenrijk op zondag, maandag en dinsdag en dan gaan we…. bikiniskiën of voorjaarsskiën (zie artikel).

Sauerland problematisch
Voor de Alpen is het geen probleem om een zachte periode tot begin maart te overbruggen. Er ligt zo veel sneeuw en op hogere pistes kan altijd wel kunstsneeuw worden geblazen ’s nachts. En mocht het in jouw skidorp op 600meter en jouw pistes tussen 600 en 1500m echt te bar zijn dan wijk je gewoon een uurtje rijden uit naar een gletsjer. Problematischer is het bijvoorbeeld voor het Sauerland waar nu volgens de officiële getallen 50cm in het dal ligt en 90cm op de berg.

Ensemble Winterberg Sauerland

Ensemble Winterberg

Vijftig centimeter in het dal ligt en 90cm op de berg dat zijn schitterende getallen voor het Sauerland. Maar ja als je dan dit voor je kiezen krijgt houdt het een beetje op! De nachten te warm voor kunstsneeuwproductie. En overdag echt bikiniweer! De carnavalsweek is er nog veel bewolking. De krokus lijkt echt superzonnig te worden. Dan heb je in elk geval ’s ochtends weer harde psites door de uitstraling. ja die komende 10 dagen komen we wel door, maar dan?

Laten we er het beste van hopen.

Beter zijn de perspectieven voor de meer zuidelijke middelgebergten puur omdat de sneeuwhoogtes hoger zijn. JacquelineP vroeg specifiek naar het Beierse Woud en Leo gaat met zijn kids naar Harrachov in Tsjechië:

  • Bayerisch Eisenstein: dal 70cm berg 220cm
  • Harrachov: dal 100cm berg 160cm

Geloof me: met de regels/tips mbt voorjaarskiën (bikiniski) in het achterhoofd kom je die krokus op deze plaatsen prima door! En tja, hoe weten we dat straks zekerder dan wanneer jullie er zelf over gaan berichten in de reacties! 😉

Hieronder weer de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag…

[fbphotos id=358337954200416]

Mooi sneeuwrandje in Mayrhofen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

3 reacties

Gesloten voor reacties.