[fbphotos id=355332841167594]

Even snel een kort weerbericht tussendoor. Vanaf morgenmiddag tot in de nacht sneeuwt net weer aan de noordkant van de Alpen. Prachtig nieuws is dat het in de nacht op maandag ook aan de zuidkant wat intensiveert en dat de geliefde Dolomieten in Zuid-Tirol een mooi laagje verse sneeuw tegemoet kunnen zien. Zie de rechter kaart hierboven.

Tegelijkertijd daalt het kwik flink in heel West-Europa. Ook in de Lage Landen zijn vanaf morgenmiddag sneeuwbuien mogelijk. Tegelijkertijd warmt Turkije en het Zwarte Zeegebied flink op en later ook Spanje, Italië en Zuid-Frankrijk. Er gaat een grote sneeuwsmelt optreden in flinke delen van Europa zoals je op de 2 kaarten hierboven kunt vergelijken. Alleen in de Noorse Fjorden groeit het sneeuwdek nog enorm aan!

Hieronder de 16-daagse ensembles van het Alpengebied…

[fbphotos id=355330711167807]

Zie het mooie piekje in de Dolomieten! En de extreme piek aan het einde in het Oostenrijkse ensemble! Veel te ver weg. Komende zaterdag kan ook een sneeuwdag worden. Gaan we scherp in de gaten houden.

Jullie weeranalyses in de reacties op dit bericht zijn zeer welkom vandaag!!!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

22 reacties

Gesloten voor reacties.