[fbphotos id=355332841167594]

Even snel een kort weerbericht tussendoor. Vanaf morgenmiddag tot in de nacht sneeuwt net weer aan de noordkant van de Alpen. Prachtig nieuws is dat het in de nacht op maandag ook aan de zuidkant wat intensiveert en dat de geliefde Dolomieten in Zuid-Tirol een mooi laagje verse sneeuw tegemoet kunnen zien. Zie de rechter kaart hierboven.

Tegelijkertijd daalt het kwik flink in heel West-Europa. Ook in de Lage Landen zijn vanaf morgenmiddag sneeuwbuien mogelijk. Tegelijkertijd warmt Turkije en het Zwarte Zeegebied flink op en later ook Spanje, Italië en Zuid-Frankrijk. Er gaat een grote sneeuwsmelt optreden in flinke delen van Europa zoals je op de 2 kaarten hierboven kunt vergelijken. Alleen in de Noorse Fjorden groeit het sneeuwdek nog enorm aan!

Hieronder de 16-daagse ensembles van het Alpengebied…

[fbphotos id=355330711167807]

Zie het mooie piekje in de Dolomieten! En de extreme piek aan het einde in het Oostenrijkse ensemble! Veel te ver weg. Komende zaterdag kan ook een sneeuwdag worden. Gaan we scherp in de gaten houden.

Jullie weeranalyses in de reacties op dit bericht zijn zeer welkom vandaag!!!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

22 reacties

Gesloten voor reacties.