fonnajump

Onderaan dit bericht de video van de jump van Johan Berg in het Fonna Glacier Ski Resort afgelopen weekeinde. Zo blij zijn de Noren dus dat hun zomerskigebieden open of weer opnieuw open zijn. En hoe mooi is het daar. Kijk even mee…

fonnaopen

Fonna Glacier Ski Resort op 9 juni jl. Op 7 juni heropende het skigebied…

Heropende want 1 mei 2015 was er al een opening voor de zomer. Zie video. Maar begin juni blies er 3 à 4 meter sneeuw over de skilift waardoor het gebied weer een aantal dagen moest sluiten.

fonnaheropen

Een klein ongelukje van moeder natuur… Werk aan de winkel en dat kostte het skigebied veel omzet. Lees hierrr het commentaar van de manager van het gebied Andres Skogseth.

zomerski1506

Ook het skigebied Galdighøppen bij Jotunheimen is intussen open. Meer info over zomerskiën in Noorwegen zie hierrr. Lijkt me een leuke afwisseling tijdens een rondreis. Jullie?

stranda1506

En dit is het superleuke skigebied Strandafjellet. Geen zomerski. Wel sneeuw. En dan nu naar de beloofde video…

Flip off human – flip on to human with Johan Berg today! 🙂 FONNA

Posted by Øystein Bråten on donderdag 11 juni 2015

Wie gaat het komende winter (of dus in de zomer) proberen? 😉 PS Vannacht nog eens een laagje verse sneeuw in Noorwegen!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.