fonnajump

Onderaan dit bericht de video van de jump van Johan Berg in het Fonna Glacier Ski Resort afgelopen weekeinde. Zo blij zijn de Noren dus dat hun zomerskigebieden open of weer opnieuw open zijn. En hoe mooi is het daar. Kijk even mee…

fonnaopen

Fonna Glacier Ski Resort op 9 juni jl. Op 7 juni heropende het skigebied…

Heropende want 1 mei 2015 was er al een opening voor de zomer. Zie video. Maar begin juni blies er 3 à 4 meter sneeuw over de skilift waardoor het gebied weer een aantal dagen moest sluiten.

fonnaheropen

Een klein ongelukje van moeder natuur… Werk aan de winkel en dat kostte het skigebied veel omzet. Lees hierrr het commentaar van de manager van het gebied Andres Skogseth.

zomerski1506

Ook het skigebied Galdighøppen bij Jotunheimen is intussen open. Meer info over zomerskiën in Noorwegen zie hierrr. Lijkt me een leuke afwisseling tijdens een rondreis. Jullie?

stranda1506

En dit is het superleuke skigebied Strandafjellet. Geen zomerski. Wel sneeuw. En dan nu naar de beloofde video…

Flip off human – flip on to human with Johan Berg today! 🙂 FONNA

Posted by Øystein Bråten on donderdag 11 juni 2015

Wie gaat het komende winter (of dus in de zomer) proberen? 😉 PS Vannacht nog eens een laagje verse sneeuw in Noorwegen!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

7 reacties

Gesloten voor reacties.