Op Facebook stuitte ik toevallig op de fotoworkshop die vandaag in Val Gardena in Zuid-Tirol van start gaat. We zijn niet allemaal zo getalenteerd als onze Ab natuurlijk die dagelijks ruim meer dan 100 likes trekt op zijn landschapsfoto’s op zijn Facebook pagina. Wel goed eigenlijk dat berggebieden zich met fotografie bezighouden! Wie van jullie heeft wel eens een fotocursus in de bergen gevolgd. Het licht is inderdaad vaak erg speciaal en dan met die rotsformaties erbij!

Luigi-Vitale

Val Gardena pakt groot uit met tweee internationaal vermaarde professionals die de cursus leiden. Zie de website van Luigi Vitale (niet te verwarren met de gelijknamige voetballer) en Fabrizia Postiglione. Vandaag al start het fotoweekeinde à 390,-pp en als je nu in de auto stapt ben je nog op tijd voor de dolomiti full immersion cursus van 8 t/m 13 september à 760,-. Wie gaat? Of wie post zijn of haar mooiste bergfoto in de reacties op dit bericht?

PS Ronaldo doet vanavond het weerbericht!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.