Op Facebook stuitte ik toevallig op de fotoworkshop die vandaag in Val Gardena in Zuid-Tirol van start gaat. We zijn niet allemaal zo getalenteerd als onze Ab natuurlijk die dagelijks ruim meer dan 100 likes trekt op zijn landschapsfoto’s op zijn Facebook pagina. Wel goed eigenlijk dat berggebieden zich met fotografie bezighouden! Wie van jullie heeft wel eens een fotocursus in de bergen gevolgd. Het licht is inderdaad vaak erg speciaal en dan met die rotsformaties erbij!

Luigi-Vitale

Val Gardena pakt groot uit met tweee internationaal vermaarde professionals die de cursus leiden. Zie de website van Luigi Vitale (niet te verwarren met de gelijknamige voetballer) en Fabrizia Postiglione. Vandaag al start het fotoweekeinde à 390,-pp en als je nu in de auto stapt ben je nog op tijd voor de dolomiti full immersion cursus van 8 t/m 13 september à 760,-. Wie gaat? Of wie post zijn of haar mooiste bergfoto in de reacties op dit bericht?

PS Ronaldo doet vanavond het weerbericht!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.