Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Les menuires
Lees verder >

Vakantiepret voor jong en oud!

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Zell am see
Lees verder >

Boek nu een prachtige zomervakantie.

Doet Cristobal ons de zomer herontdekken?

check ook eens

22 Reacties

 1. Robin schreef:

  Frederic wat een prachtig verhaal weet je van jouw bericht te maken! Echt dikke complimenten voor de opbouw, structuur en wat je erbij haalt. Een genot om te lezen.
  Wat Christobal betreft; in het eerste weekeinde in september heeft mijn (schoon)familie altijd een familiedagje, dat vaak uitmondt in een weekeinde in Putte. Dus op de Belgisch-Nederlandse grens. Dat is tot op heden altijd een weekeinde met mooi (uitzonderlijk mooi soms zelfs) weer geweest. Wij danken daar oma voor, maar dat terzijde. En ook dit jaar heb ik er alle vertrouwen in dat het weer goed komt. Jouw verhaal ondersteunt dat nadrukkelijk!
  Realistisch? Waarom zou ik? Hoopvol en vol (naïef?) vertrouwen, dat zeker!

  • Frederic schreef:

   Thx voor de complimenten @Robin.
   Voorlopig ziet je familiedag er prima uit. GFS12 en GEM12 gaan volop voor een stevige nazomer!
   EC12 doet het rustiger aan en houdt het op aangename droge dagen.

 2. Spyfromthesky schreef:

  Zitten er koudere nachten in vanaf 5 september?! Iets lijkt op een warmte overdag, maar mogelijk vanuit een noordoostelijke aanvoer frisse nachten.

  Bij de Azoren lijkt of lijken zich een laag of laagjes zich bezig te houden. In de fantasie, dat is dus al lang na een mogelijke betrouwbare fase lijkt een groot hoge rug zich te verbinden.

  Wordt het een soort van vroege winter in Rusland?!
  Nee, daar zullen we in september meestal niet aan denken.

  Nu vooruit ik geef het wel een kansje. Ik ga in dit fictieve gebeuren voor een drogere periode. Ik word ondersteund doordat het 9 september volle maan is en ja een weeromslag is wel eens vaker aan de orde geweest.

  En laten we eerlijk zijn. We hebben wat droogte nodig . We moeten nog oogsten.

  Spyfromthesky

 3. Wouter C schreef:

  Wederom een mooi bericht Frederic. Ik ben al met duimen begonnen.

 4. Hajo schreef:


  We hadden zondag al zwart ijs in Krommenie!

 5. Joost Amsterdam schreef:

  Zo dat is een topfoto! Ik zou bijna mijn schaatsen ui het vet halen.

 6. Frederic schreef:

  Jongens jongens, wat een regen vandaag. Moest heel de dag half binnen / half buiten werken. Kletsnat geworden. Vandaag alleen al zo’n 50mm gevallen + dan nog de 20mm van gisterennamiddag en avond erbij. Pffft.

 7. michel schreef:

  Ten eerste Frederic weer een top bericht leest lekker weg, en wat een verschil tussen het noorden en de rest van Nederland en met name het zuiden des lands. Heb vandaag nog lekker kunnen genieten op het terras in de volle zon, en alle terrassen hier in Groningen waren vol.

  Ook is dit leuk voor het Noorderzon festival, zaterdag ga ik er weer na toe dus als het kan tot en met zondag toch mooi weer (een klein buitje is niet erg).

  Langzamerhand ben ik hier weer vaker, de wintersport kriebelt weer, zeker na de vele filmpjes van Eric.

 8. Leo schreef:

  Andermaal een applausje voor het ECMWF, de verwachtte neerslagtotalen zoals door het kaartje in dit (mooie) bericht weergegeven komen vrijwel exact uit!

 9. Spyfromthesky schreef:

  Bijna een etmaal regen en er is bijna geen droog moment geweest. En ja, in het laatste uurtje toch nog een zonneschijn.

  Dordrecht is duidelijk goed getroffen. Al weet ik wel dat er gebieden zijn die nog steeds in de nat zit.

  We zaten op een gegeven moment in een draai van buien. Het werd naar ondergedrukt, maar op een gegeven ogenblik ook weer naar boven van een andere frontjes.

  Was wel een bijzondere krulletje. Zo zie je ze niet vaak en zeker niet in augustus.

  Morgen kunnen we even bijkomen. En een fris nachtje zit er ook wel weer in.

  Spyfromthesky

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.