transatweek

Transat? Is dat niet een oversteek over de oceaan naar Amerika? Ja dat klopt maar het is ook Frans voor de zonnestoelen die op het dek van een cruiseschip niet mogen ontbreken. En dus heeft het sneeuwzekere Les Menuires in het hart van de Trois Vallées een speciale transat week. Die duurt lekker lááaang van 6 tot en met 17 april. Zie hier de muzikale line-up op de croisette.

781995-diaporama

Komend weekeinde is er ook al een spetterend event: de Derby Bon Appetit. Dat is een event gebouwd om het ludieke tweetal afkomstig uit Les Menuires dat in Frankrijk met bonappetitski.com een succesvol online freeride programma heeft neergezet dat kan wedijveren met TV.

DerbyBonAppetit_2014_11

Zie hier alle info van het event waar iedereen die een beetje offpiste kan skiën aan deel kan nemen.

menuires2503

Hoe zal het weer en de sneeuw zijn met deze events? Op dit moment is het ahum…. tikkie mistig. Maar de sneeuwhoogte is 65cm en dat steek gunstig af bij het overzichtje van de laatste jaren:

  • 2010/2011 :    20 cm
  • 2011/2012 :    25 cm
  • 2012/2013 : 100 cm
  • 2013/2014 :    50 cm

Qua weer gaan de Franse Alpen de hele aankomende periode sterk profiteren van het zogenaamde knietje van het hoog. Dat houd de bewolking regelmatig weg terwijl het oostelijk Alpengebied langdurig in de wolken kan zitten. Begin april lijkt er wel minstens 1 front goed tot de Franse Alpen door te dringen. Dat kan dan weer een vooraadje sneeuw opleveren om daarna heerlijk te combineren van ’s ochtends op de ski en ’s middags in de transat! Kijk eens op Bizztravel naar het aanbod eind april in Les Menuires en kijk ook naar de sfeervolle chalets van chalet.nl in het dorp. Tenslotte is er nog de online boekingscentrale van Les Menuires zelf. Bedenk dat de liften van de hele Trois Vallées draaien tot 24 april en dat Les Menuires in het hart van dit grootste skigebied ter wereld dus ook precies zo lang open blijft.

PS Op dit moment is de winnaar van de prijsvraag voor Les Menuires Mark van Gorp in Les Menuires met de 3 vrienden die hij mocht uitkiezen. Daar komt ook nog een artikel van!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Gesloten voor reacties.