storm-ab

Niets zo spannend vandaag als het wachten op de mooiste foto’s van de storm aan de kust! Deze kiekte is gisteren geschoten door Marcel Kooiman, een maat van Ab. Ab is zelf helaas te druk vandaag om erop uit te trekken…. maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus wie weet…

windkracht9

Niet ver van waar ik zit te tikken waait het windkracht 9. Storm dus!

storm-gb

En vanuit heel West-Europa stromen de mooiste foto’s binnen. Deze is van de Severe Weather Europa Facebook pagina. Kijk ook in ons nieuwe virtuele weercafé!

sneeuwbuisauerland

Afsluitend graag aandacht voor deze mooie sneeuwkiek uit Sauerland van gistermiddag. Op dit moment is de sneeuwval helemaal naar Moskou geblazen en zit de hele Wintersport Arena Sauerland in de regen. De sneeuw en de winter is daar pas zaterdag terug!

sneeuwmoskou

We kunnen het niet laten: hier de sneeuw in Moskou. De sneeuw dwarrelt verticaal naar beneden. Getuige van het feit dat het voor de Alpen (nog) niet heeft mogen zijn. Dit jaar kwam dé storm gewoon pas erg laat. 12-12-2014. Vorig jaar: 28 oktober en 5 december remember! Makkelijk te onthouden. Voor de toekomst heb ik een nieuwe categorie “storm” toegevoegd, bedoeld voor Laagland stormen. Makkelijk voor het overzicht.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

19 reacties

Gesloten voor reacties.