storm-ab

Niets zo spannend vandaag als het wachten op de mooiste foto’s van de storm aan de kust! Deze kiekte is gisteren geschoten door Marcel Kooiman, een maat van Ab. Ab is zelf helaas te druk vandaag om erop uit te trekken…. maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus wie weet…

windkracht9

Niet ver van waar ik zit te tikken waait het windkracht 9. Storm dus!

storm-gb

En vanuit heel West-Europa stromen de mooiste foto’s binnen. Deze is van de Severe Weather Europa Facebook pagina. Kijk ook in ons nieuwe virtuele weercafé!

sneeuwbuisauerland

Afsluitend graag aandacht voor deze mooie sneeuwkiek uit Sauerland van gistermiddag. Op dit moment is de sneeuwval helemaal naar Moskou geblazen en zit de hele Wintersport Arena Sauerland in de regen. De sneeuw en de winter is daar pas zaterdag terug!

sneeuwmoskou

We kunnen het niet laten: hier de sneeuw in Moskou. De sneeuw dwarrelt verticaal naar beneden. Getuige van het feit dat het voor de Alpen (nog) niet heeft mogen zijn. Dit jaar kwam dé storm gewoon pas erg laat. 12-12-2014. Vorig jaar: 28 oktober en 5 december remember! Makkelijk te onthouden. Voor de toekomst heb ik een nieuwe categorie “storm” toegevoegd, bedoeld voor Laagland stormen. Makkelijk voor het overzicht.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.