Région Dents du Midi
Lees verder >

Sneeuwzeker en toch veel ook onder de boomgrens. Heel knus dus. Grote variatie aan accommodatie van luxe hotel tot betaalbaar pension.

Zell am See - Kaprun
Lees verder >

Wellicht de mooiste wintersportdorpen van Oostenrijk. Zell am See en Kaprun prachtig door de bossen en met de gletsjer Kitzsteinhorn als buurman altijd sneeuwzeker.

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Prachtige sneeuwzekere Zwitserse dorpen binnen het grote skigebied Les Portes du Soleil: Champéry, Val d'Illiez, Champoussin, Les Crosets, Morgins.

De plek om te vliegen met de luchtballon! Ga jij dit jaar ook?

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

Ontdek de Alpen in al hun facetten!

Betoverend mooi!

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Sneeuwzeker en minder filegevoelig.

Val Gardena
Lees verder >

Beleef een top vakantie in Val Gardena. Geniet van de Dolomieten in dit winterparadijs.

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

Dodelijke midzomerlawine bij cursus bergredding roept grote vraagtekens op

check ook eens

11 Reacties

 1. KG schreef:

  En dit gaat dan nog over mensen met kennis van zaken. Gisteren in de Wilder Kaiser. Op een graat op ongeveer 1700/1800m, ijskoude regen & hagel, natte glibberige rotsen en spekgladde smalle modderpaden. Alles de hele dag in de mist en een koude wind. Wandelaars op sportschoenen met in één hand een wandelstok en de andere een paraplu. Tja….

  • Hajo schreef:

   Waarbij je weer niet moet onderschatten dat bij diegene die NIET gehinderd is door kennis en die daar op zijn gympen staat met paraplu allerlei overlevingsmechanismes gaan werken die misschien meer gut feeling toelaten dan bij die goed opgeleide goed uitgeruste mensen die e.e.a. vaak te rationeel benaderen. Die redenen gaan zoeken waarom het op dat moment wel OK is om X te doen . terwijl heel je gevoel schreeuwt dat X niet ok is. Waarbij we terug zijn bij het klassieke: “Let op de berg weet niet dat jij een expert bent”.

 2. Siem schreef:

  Vandaag trouwens een top 10 koude maximum voor de Bilt, plaats 7 😉

  • Siem schreef:

   Eigenlijk slaan die top 10 noteringen nergens op, als je tijd en/ of zin hebt kijk dan eens naar het aantal top 10 noteringen dit jaar qua maximum temperatuur, je zal verbaast zijn
   Hoeveel dit er zijn 😉

   • Hajo schreef:

    Nee hoor. Niet verbaasd. Ik ken die getallen ook uit usa. Gaat om honderden records soms! En zowel warmte als kouderecords op dezelfde dag!

 3. Hajo schreef:

  Hier het hele verhaal van het ongeval plus foto’s van de verongelukten: http://kurier.at/chronik/oesterreich/aus-uebung-wurde-ernstfall-retter-loesten-die-toedliche-lawine-aus/137.634.807

  Hier nog een bio van de omgekomen opleider: http://www.carnicoalpin.com/kontakt/hans/

  Het leven is hard 🙁

 1. 24 mei 2016

  […] weer sneeuwen in de Alpen. Herinner je je de sneeuw nog vorig jaar op 21 juni? Daar kwam zelfs een dodelijke lawine van. Kijk ook even naar de absurd natte en koude maand mei in Washington D.C. en de eerste […]

 2. 16 juni 2016

  […] hier de beelden! Niets in vergelijking met de dump vorig jaar 21 juni waarbij nog eens vier personen omkwamen in een lawine. Maar zeg nooit nooit. Wandelaars in het hooggebergte moeten gewoon goed […]

 3. 22 september 2017

  […] 21 juni 2015 overleden een docent en vier deelnemers aan een cursus bergredding in een lawine van net vers gevallen sneeuw. Op 15 september van dat jaar overleden in de Ecrins vier Duitse en drie Tjechische klimmers, In […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.