Région Dents du Midi
Lees verder >

Haute Routes des Familles: zo heette de Portes du Soleil in het begin. Je kunt er eindeloos rond skiën verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. Vele honderden kilometers piste staan tot je beschikking!

Région Dents du Midi
Lees verder >

Superieur sneeuwzeker zijn de pistes van de Région Dents du Midi. Dorpen liggen ruim boven 1000m en de Portes du Soleil reikt tot 2466m. En natuurlijk worden de pistes elke dag opnieuw perfect geprepareerd.

Zell am See - Kaprun
Lees verder >

Wellicht de mooiste wintersportdorpen van Oostenrijk. Zell am See en Kaprun prachtig door de bossen en met de gletsjer Kitzsteinhorn als buurman altijd sneeuwzeker.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Wandelen, langlaufen, biathlon, het kan allemaal in Filzmoos. Eindeloze mogelijkheden.

Waar je na het skiën nog op stap kan met de Lama's! Een heerlijke belevenis voor jong en oud!

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Sneeuwzeker en minder filegevoelig.

Wil je een unieke ervaring? Probeer dan de Hochjoch Totale! Nog voor de liftjes openen knal jij al over de langste dal afdaling in het Montafon!

De bergen ontdekken bij het vallen van de avond, dat kan in het Montafon!

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en übergezellig!

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Val Gardena
Lees verder >

Het maakt niet uit welk type wintersporter je bent hier! Ontdek Val Gardena en wordt verliefd!

Dodelijke lawine op steenworp van de plek waar Friso omkwam

check ook eens

5 Reacties

 1. Haroldvdb schreef:

  Dit zijn weer de mindere berichten maar aan de andere kant ook weer goed dat iedereen er weer op gewezen wordt altijd allert te blijven.

  Spijtig dat het gebeurt maar al lijkt er geen vuiltje aan de lucht de natuur doet nog altijd wat ie wil.

 2. niels schreef:

  Ik denk dat we hier mogen spreken over een geval van rest risico
  Of niet?

  Desalniettemin geen leuke berichten.

  • Hajo schreef:

   Inderdaad: restrisico maar heel duidelijk omschreven in het lawinebericht. Daarom ziet het er somber uit voor de berggids. Hij is verplicht het lawinebericht voor zijn toer te lezen en als er dan een ongeluk gebeurt precies op een plek zoals genoemd als gevaarlijk, dan heb je een groot probleem zeker als je daar de gebruikelijke afstand niet hebt gehouden zoals expliciet in het lawinebericht genoemd. Het is vaak zo dat een berggids ook in karige condities toch noch bijzondere plekken weet te vinden met mooie poedersneeuw. Het is wat dat betreft aan te nemen dat de bochtjes die ze draaiden echt kicken waren op die schaduwhelling. I’ve been there! Of het was toch korstige sneeuw en leidde daarom tot een val van 1 van de 3 waarna de lawine losging en de andere twee werden meegesleurd. Ook dit staat expliciet in het lawinebericht. Zo blijf ik bij mijn conclusie dat 9 van de 10 dodelijke lawines – waaronder mijn eigen – het gevolg is van een kolossale stupiditeit. Ik ben blij dat ik niet in de schoenen sta van de berggids…. als ik die vader was zou ik die gids ook niet gauw vergeven…. of mezelf…. want je moet altijd zelf blijven denken ook als je met een gids op pad bent….

 3. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Hajo, bedankt voor je deskundige uitleg en advies.

 1. 27 december 2013

  […] droevige berichten uit de gebieden waar het wél dik heeft gesneeuwd. We herinneren ons allemaal de lawine onlangs in Lech bij lawinegevaar 1. Dat zijn toch echt uitzonderingen. Vandaag hebben we weer de harde balans van […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.