Dave contentbattle Les Menuires

Een week lang in de huid kruipen van een wintersportreporter, wat een dreamjob. Wintersportweerman.nl en Les Menuires zochten zowel koningen en koninginnen op de ski’s als achter het toetsenbord. De deal? Een gratis wintersportvakantie met alles er op en eraan in ruil voor een week fantastische content uit de sneeuw in Les Menuires. Sturen we onze WSWM-reporter alleen de piste op? Zeker niet! Samen met een lievelingsskipartner gaan 2 teams de strijd met elkaar aan. Ze zullen proberen om elkaar te overtreffen op de piste, maar zeker ook op social media. En wat als je wint? Je hebt natuurlijk al een gratis topvakantie – om nooit meer te vergeten – op zak, maar als jouw team als winnaar uit de bus komt na de contentbattle win je ook nog eens een massage én een uitgebreid diner in een Mongoolse yurt. Tof! Zeker de moeite waard, toch? Een paar weken lang hebben alle sneeuwfanaten de kans gekregen om zich online aan te melden voor deze te gekke week en hebben we bijzondere, lachwekkende en verrassende aanmeldingen mogen ontvangen.

Elkaar overtreffen op de piste, maar ook op social media

Tientallen teams solliciteerden op deze droombaan, maar we konden helaas maar 2 teams belonen voor hun aanmelding. Het was bést lastig kiezen voor de WSMW-jury. Uiteindelijk hebben we gekeken naar enthousiasme, wintersportervaring, originaliteit van de aanmelding en schrijfstijl. Daar zijn 2 overduidelijke winnaars uitgeskied. Dít zijn de wintersporttoppers die ons in april een week lang gaan voorzien van mooie sneeuwplaatjes, sterke skiverhalen en de beste wintersporttips uit Les Menuires. We stellen ze graag even kort aan je voor zodat je je alvast kunt verheugen op hun verhalen die in april zullen verschijnen.

Annemieke en Steven

Dit komische skiënde én boardende duo belooft socialmedia-updates die je doen glimlachen (terwijl bij hunzelf de tranen over de wangen biggelen van het schateren). Vorig jaar waren ze te vinden in Val Thorens en dit jaar maakten ze Mayrhofen onveilig, waar Annemieke Steven om 04:00 uur van de bar moest plukken toen het licht aanging. Uitrusten? Dat doen ze in de lift, want er moeten zoveel mogelijk kilometers gemaakt worden. Een skileraar en een dame die alles weet van wintersport-equipement door haar werk in een wintersportzaak: dat kan niet meer stuk!

12642779_1033971466665200_7748850281133595109_n

Dave en Bastiaan

Twee gezellige Limburgers die zich regelmatig voordoen als journalisten om persaccreditatie te krijgen. Het mooie is dat het ze nog lukt ook! Nu gaan ze dan écht als twee reporters voor Wintersportweerman naar Les Menuires. De één commercieel, de ander creatief. Een prater en een doener.

Dave en Bastiaan

Bekijk zelf maar wat Dave van zijn GoPro-beelden weet te maken:

Fieberbrunn 2013 from Dave Delissen on Vimeo.

Verheugen jullie je net zo op deze contentbattle als wij? Heb je al een favoriet?

Ps. op 1 maart hebben we iedereen gemaild. Heb jou nou – denk je – niets ontvangen? Dan is de kans groot dat je een hotmail- of live e-mailadres hebt. Hierbij worden onze mails regelmatig tegengehouden door de spamfilter waardoor ze niet bij je aankomen hebben wij gemerkt :(.

Categorieën: Les Menuires

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

15 reacties

Gesloten voor reacties.