Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Skiën, touren en vliegen... ontdek de mogelijkheden van Loser.

Dit zijn de dagen en hoop op verlenging nog niet voorbij!

check ook eens

109 Reacties

 1. Arjan Ischgl schreef:

  Hele lichte sneeuw maar ik verwacht dat de zon het wel gaat winnen in stuben am arlberg.

 2. Thijs p schreef:

  @Hajo leuk die live berichten. Maat je moet je camera draaien, dan krijgen we jou hele pc er op. 🙂 Misschien een idee om hem als je live gaat en je jouw analyse bespreekt om hem op een statief te zetten. Beetje knutselen nog. Voor de rest ga zo door !!!

 3. Ab schreef:

  Heb vanmorgen met zonsopkomst voor het eerst op het ijs gestaan wel dan langs de randen waar het kennelijk al dik genoeg. En dat in het westen van het land in De Lier bij het Kraaiennest een recreatiegebied met een groot stuk plas water 😉 Aan de randen was het ijs 4 cm dik net genoeg om er op te staan. Ondanks de wind heeft zich daar dus wel ijs gevormd vergeleken met andere plassen hier in de buurt in het Westland. Hier een aantal foto’s van vanmorgen genomen dus In De Lier bij het Kraaiennest.


 4. Leo schreef:


  Het lake-effect snow komt op gang! Hierboven Warnemünde in het noorden van Duitsland (H/T Wetteronline).

  Hier de buien mooi te zien!

  Vanaf vanmiddag zullen ze, door de instroom van de zeer koude bovenlucht, ook boven de Noordzee gaan ontstaan.

  Het zit mooi in alle modelberekeningen nu. Moeilijk te zeggen waar precies en hoeveel er gaat vallen maar lokaal kan het tot woensdagmiddag ruim 20 centimeter worden. Ook de Waddeneilanden zullen wat meepakken!

 5. Alberto schreef:

  Je video beelden zijn vsn te slechte kwaliteit helaas

  • Aart Compagne schreef:

   Jaren 90-00 keren terug, met 56k6 of isdn lijntjes . Het idee is leuk, nu de uitvoering/voorbereiding nog even finetunen Hajo.
   Vergeet ook niet dat er volgers van deze website zijn die FB niet (willen) gebruiken, zoals ik.
   En, al eerder hier gemeld, draai je smartphone aub 90 graden. Nagenoeg alle schermen/schermpjes tegenwoordig zijn bedoeld om in de breedte te kijken (16:9 beeldverhoudeing).

 6. Henry schreef:

  Facebook…. Pfffff 🙁

  Alleen deze week dus, was ook te mooi om waar te zijn. Maar eerst zien natuurlijk, misschien een paar dagen extra.

 7. Leo schreef:


  Niet zo fraai als die van Ab maar het gaat om het idee. In Rotterdam (Nesselande) een vergelijkbaar beeld. Hier voor circa 50% dicht nu. Waar gisteren al (een dun vliesje) lag nu 2 tot 3 centimeter. Het verschil is goed te zien: ongeveer midden op de foto de scheiding. Daarachter nieuw ijs; slechts enkele millimeters. Uiterst linksboven nog open water.

  Al met al dus wel een kleine tegenvaller; ik had er op gerekend dat het vandaag op de meeste plaatsen geheel dicht zou liggen. Hoe moet dat verder? Ik denk nog steeds dat de pluim redelijk representatief is. Te zien is overigens ook dat hij weer bijgesteld is; actueel 0 centimeter. Vanaf nu zal het echter hard gaan met de lage (dauwpunt) temperaturen ook overdag en geleidelijk minder wind. Bijkomend voordeel daarvan is ook dat de temperatuur al vroeg in de avond sneller daalt. Hoewel nog niet helemaal zeker (er is in de pluim nog een behoorlijk clustertje dat de vorst laat doorgaan) lijkt de kans groot dat vrijdag of zaterdag de dooi -hard tot zeer hard- invalt met waarschijnlijk wat sneeuw, snel overgaand in regen. Donderdag, en mogelijk ook woensdag en vrijdag worden dé schaatsdagen zo lijkt het.

  • Geert schreef:

   Die ijspluim is alweer wat slechter idd. Hoop wel dat jullie daar toch een paar dagen de schaats op kunnen. Jullie hebben echt wel heel mooie waterpartijen en landschappen daar in Nederland die er tijdens echte winterdagen nog feeërieker uitzien.

  • fred schreef:

   Je had het eerder over de wind, ik heb weer eens op de buienradar op verschillende plaatsen gekeken maar de kans op windkracht 7, is vooral op de donderdag toe genomen.

 8. Karin schreef:

  Heb niets van het bericht voor de Alpen meegekregen. Hopelijk volgende week beter, maar dan ben ik druk aan het skiën in het heerlijke Val di Sole dat helaas het Val di Pioggia e Neve zal zijn vrees ik…

 9. Arjan Ischgl schreef:

  Boven dus in de zon, en in het dal nevel. Wel koud -10 gemiddeld.

 10. Klasie schreef:

  Mooie beelden Ab en Leo! Hopelijk grooit het komende nachten verder dicht. Hier inmiddels aan de schaduwkant 7cm en open water in de zon. Kinderen toch een beetje wintersport tijdens hun vakantie 🙂

 11. Stefan Kaptein schreef:

  Hier op zee 90 km boven Schiermonnikoog sneeuwt het nu.

 12. Daniel schreef:

  Alle grotere wateren nog open, vrees dat het echt pas donderdag gaat worden voor er acceptabel gereden kan worden. Denk aan Nieuwkoop, Vogelplas Starrevaart, etc.

 13. fred schreef:

  Het heeft even geduurd maar daar is code geel voor de Waddeneilanden, Volgens mij had Leo het daar al een paar dagen terug over?, zo ja goed gezien.

 14. Vincent schreef:

  In Silbertal (Montafon) al hele dag motsneeuw. Toch aardige intensiteit afgelopen uur. 2-3cm nu. Altijd leuk, onverwachte sneeuw

 15. Roland Bodegraven schreef:

  Wald am arlberg in de ochtend uitsneeuwende mist/wolken. Sinds de middag continue sneeuw. De meest fantastische poeder die je zo van je auto kan blazen.
  Nu in afwachting van de koude van morgen.

 16. Jorne schreef:

  Vandaag werd er bij mij thuis om de hoek al geschaatst! @iedereenindeLL geniet van de winterse omstandigheden deze week!
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1313782172100453&id=364787370333276

 17. Joke, Riederalp schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/2E4B507A-A2AD-429A-B15D-B12823F4A50C.jpeg
  Vanochtend mist en lichte sneeuw. Vanmiddag topweer en nog niet koud. Nu min 8 en weer mist!

 18. fred schreef:

  Code geel is uitgebreid, toch meer sneeuw dan eerst werd gedacht.

 19. Jan schreef:

  Het sneeuwt nu best wel stevig door maar ik zie geen buien op, de radar het begint hier in hoogezand nu wel wit te worden.

 20. Dennis schreef:

  In Uitgeest Noord Holland. kon je vandaag al een beetje schaatsen. Ik kon het zelf niet laten en ben ook nog even gegaan.

 21. SnowMil schreef:

  Saas-Fee begon half bewolkt. Maar in loop van dag begon het, vooral onder de 3000 m., steeds mistiger te worden en ook te sneeuwen. Temperatuur is OK, zeker niet erg koud nog.
  Gisteravond prachtig zicht op gletschers en sterrenhemel: https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/F5164560-C66C-4633-A297-D31D6C7F9A6D.jpeg

 22. nils schreef:

  Hier in les pds eerst lage bewolking daarna zon. harde goede pistes en nog niet koud.
  ‘s morgens het grote gebied en ‘s middags met de kleine in het kleine maar superleuke gebiedje in la chapelle.
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20180225_093935.jpg
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20180225_151340.jpg

 23. Ronald schreef:

  Sneeuw in Assen. Begint heel langzaam wat wit te worden. Wel grappig om weer eens te zien dat het meteen wit wordt en dat ieder vlokje blijft liggen. In plaats van eerst een uur sneeuwen voordat zich een dekje vormt.

 24. Daniël (Heerhugowaard NH) schreef:

  Kop Noord-Holland nog sneeuwkansen of pertinent uitgesloten? (Lijn Heerhugowaard-Assen)

 25. Ab schreef:

  Wie de weermodellen nog niet heeft gezien wat ze er nu uit persen een aantal ervan zal het niet verbazen. Want zei zoiets gister al eenmaal in de vorstperiode belandt hebben de weermodellen vaak moeite met ”virtuele” dooi aanvallen. En dat lijkt ook heden avond weer te gebeuren. Vanmorgen kwamen ze allemaal met een geslaagde dooi aanval op 2 maart. Maar nu begint de twijfel te komen want UKMO 12z laat het laagje niet doortrekken naar het noorden toe met hier gewoon op 120h vooruit een oostelijke wind en daardoor blijven de LL in de kou (vooral NL) bij UKMO.
  En zojuist ook EC 12z laat nu ineens toch weer een duikende laagje zien op 144h vooruit getuige deze kaart

 26. Wouter schreef:

  Inmiddels tikken we de -20,6 aan hier in kappl (paznaun tal). Wel op de berg. Verwacht dat het nog wel verder omlaag gaat…… brrrrrr morgen ochtend !

 27. Daniel schreef:

  Weg met die sneeuw; als die eind van de week komt kunnen we weer niet schaatsen. Het is dan nog niet dik genoeg om overal met schuivers te gaan rijden.
  Laat het maar lekker droge strenge vorst blijven!!

 28. Raymond schreef:

  Whahaa zou toch heerlijk zijn, nu heerlijk skieën en bij thuiskomst op de schaats

 29. Daniël (Heerhugowaard NH) schreef:

  Mijn erf mag ook zeker als “decor” dienen hoor! Bring it on! 🙂

 30. Daniël (Heerhugowaard NH) schreef:

  MOD: Deze reactie hoort onder het bericht van Eklop van 19:32 uur

 31. Jorne schreef:

  -12 geeft het kwik hier in Livigno in het dal al aan! Ben benieuwd waar de teller morgenochtend om half 8 op staat. Iemand een gokje wagen? Ik ga voor -20

 32. Jorne schreef:

  En nog een nieuwe poging voor de foto’s vandaag: ‘s ochtends bewolking en verlaten pistes met nog wat lichte sneeuwval.

  Daarna trok het langzaam open en liet de zon zich steeds vaker zien

  Totdat na de lunch de echte klapper kwam die alle bewolking direct opruimde: koude droge lucht maakte zijn entree

 33. Frederic schreef:

  Ben momenteel ook wel benieuwd naar de pluim van Ec
  Gaat ongetwijfeld ver onderin zitten en kans dat die uit gaat komen is veel kleiner dan het GFS scenario. Maar onmogelijk is het niet 😉

  • Frederic schreef:

   Wel bij opmerken dat EC scenario nog altijd voor dooi gaat in zuidelijke helft van LL. Enkel noordelijke provincies gaan hier voor een verlenging van de kou met nachtvorst en overdag temps net boven nul

 34. Roland Bodegraven schreef:

  Hier toch al vanaf 11u sneeuw. De mooiste poeder die ik ooit heb gezien. It’s so fluffy I’m gonna die!! Zo luchtig dat je het gewoon van de auto of wat dan ook kan blazen. Net als de zaadjes bij een zonnebloem.

 35. Hajo schreef:

  Ik zit nu even alle reacties terug te lezen. Misschien doen we nog een avondupdate…

 36. Wouter (2) schreef:

  Hier in Sölden vandaag een heerlijke dag. Net terug van de pizzeria, begint behoorlijk koud te worden met -23 en een flinke wind… morgenochtend verwachten ze temperaturen van -31 op de top bij windkracht 5. Heeeerlijk om een keer mee te maken!

 37. Rob schreef:

  In Bartholomaberg (Montafon) sinds 2e helft van de middag inmiddels ook een dikke 5 cm donssneeuw. Inderdaad Roland dit heb ik nog niet vaak gezien, je blaast zo je auto schoon. Vanochtend in skigebied Valisera redelijk wat zon gehad, vanmiddag op de Hochjoch geweest. Alleen de Kreuzjoch stak toen nog boven de wolken uit, met heel wisselende omstandigheden (nevel, lichte sneeuw, helder zicht onder het wolkendek etc.). Kou was te doen doordat er nog weinig wind was. Ben benieuwd naar morgen (temperatuur nog wel zo’n 10 graden lager en volgens de radiozender van Vorarlberg ook nog wat meer wind…

 38. Dede schreef:

  Vandaag in Montafon eerst boven nog zon, als snel steeds dichter en vanaf ca 13u sneeuw. Na het skiën nog even sleeën met de jongste, beste koud!
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/6961F314-4959-490D-BCA4-F8DFFA1EF3C6.jpeg

 39. Paul A Club 1989 schreef:

  Mühlbach strak blauw geweest en steenkoud nu.

 40. danisnow schreef:

  Hey Jorne, jij hebt vorig jaar toch in St François Longchamp gezeten? Is daar nog wel eens iets te beleven qua apres ski? Wil wellicht eind maart nog paar dagen skien en natuurlijk af en toe een feestje mee pikken

  • Jorne schreef:

   Studentenfeestjes zijn het voornamelijk, dus meer savonds feestjes dan apres ski. Maar dit jaar hebben husk e.d. er minder reizen naartoe dus als je ook nog wat feestjes wilt zou ik eerder st. Sorlin of risoul aanraden, die zitten ongeveer in dezelfde prijscategorie

 41. Evelyne schreef:

  Vandaag -19 boven op de berg in Heiligenblut. Moet zeggen dat het me (goed ingepakt) eigenlijk nog best meeviel. Kom maar op met die -25 van morgen!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.