Het uitzicht vanaf het bergstation van de Nebelhornbahn in Kleinwalsertal vanochtend. Lekker temperatuurtje ook. Hier op de Penningberg bij Hopfgarten is het -10ºC. Fred Dommel meldt -18ºC ui -18 Pec pod Snezkou in Tsjechië! Hieronder mijn videoanalyse….

Ik ga nu even 5km skating langlaufen in de dwarrelende sneeuwvlokjes en ben dan terug voor verdere analyse op basis van het Europese model.

Hier dan de kersverse pluim van het Europese model voor noordoost-Nederland. Wederom een zachte uitbijter dus en 100% zeker gaan we de komende dagen ook nog een keer een koude uitbijter zien. Let ook op het lijntje dat de -24ºC aantipt in de nacht op 8 maart!

Er zijn flink wat lijntjes die richting -10ºC gaan in de eerste twee decades van maart. Hoe extreem is alleen da al? Kijk zelf maar! Heb even voor Leeuwarden op gevoel een lijn door de data getrokken. Het is steeds weer de klassieke gang van het klimaat met kou eind jaren zestig begin jaren zeventig; flinke opwarming richting 2000 en nu weer de overgang naar afkoeling.

Zien jullie de halo vannacht rond deze fotowebcampositie? Fijne zondag allemaal. In de reacties commentaar op de GFS06 graag. Tot vanavond!

Categorieën: Analyse

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

109 reacties

Gesloten voor reacties.