Mijn naam is Bond…..James Bond!! Tja, dat is een uitdrukking of gezegde die we allemaal wel kennen. Maar iedereen kan tegenwoordig James Bond zijn. Mijn naam is Smit….Hajo Smit, of Nat….van der Nat, had net zo goed gekund. 😀 . Duinsoaren is zóóóó juni 2013. Flyboarden wordt dé hit deze zomer. Wil je zelf boven het water vliegen als een James Bond, kijk hier maar eens. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=m4Bm3cs9TFo

Wees eerlijk, is dit niet helemaal vet?? Binnenkort ga ik naar Italië en laten ze daar nou ook zo’n “Flyboard School” hebben. Eigenlijk had ik Hajo belooft om te gaan parasailen. Maar hé, dit is toch eigenlijk (voor het oog) veel spectaculairder. Flyboarden is als Kitesurfen. Alleen bij Flyboarden wordt geen gebruik gemaakt van een natuurlijke kracht of bron, maar wordt één en ander mechanisch aangedreven. Wat je nodig hebt is een set van zogenaamde “flyboard equipment” (speciale schoenen en een dikke waterslang) dat gekoppeld wordt aan een Jetski. Deze zorgt voor de opwaartse kracht die nodig is om te vliegen als een vogel en te zwemmen als een dolfijn. Wie wil dat nou niet, of ben ik nu iets te enthousiast? Laat maar eens weten wat je ervan vindt en schiet ons lek in de reacties!!

Zo, nu naar het weer. Eigenlijk heeft Arjan ons gisteren al helemaal bijgepraat omtrent het weer de komende dagen in zijn bericht van gisteren. Dat staat nog als een huis, dus daar hoeft geen enkele aanvulling op te komen. Laat ik dan de moeite nemen om eens naar de vakantiegebieden te kijken. En wat gebeurd en nog meer in de wereld??

[dc_slider slider=”19915″ captions=”true”]Spanje en Portugal:

Fraai zomerweer overheerst ook in deze landen met temperaturen die makkelijk boven de 30° C uitkomen. In de Algarve en Andalusië (Zuid Spanje) kan het enkele graden warmer worden. Temperaturen tegen de 40° C zijn veelal mogelijk. Op woensdag vormt zich boven Spanje een thermisch lagedrukgebied. Hierdoor kunnen er wat onweersbuien ontstaan boven het vasteland van Spanje en deze kunnen ook wat neerslag brengen aan de Costa Blanca (Benidorm), de Costa de Almeria en de Costa del Azahar (Valencia). De zuidelijke Costa del Sol en de noordelijke Costa Dorada en de Costa Brava blijven zo goed als droog. De Pyreneeën zijn aan de zuidwestelijke rand ook gevoelig voor wat neerslag. Het is met een thermisch hoog echter niet te berekenen of en waar de neerslag gaat neerdalen. Het kan ook zo goed als droog blijven. Met deze hoge temperaturen kan het zijn dat het niet meer dan bewolkt is en dat de neerslag de grond niet eens bereikt.

[dc_slider slider=”19908″ captions=”true”]Italië:

In Italië wordt het niet zo warm als in Spanje en Portugal. Door een noordoostelijke stroming in noord Italië is dit gebied de komende week gevoelig voor bewolking. Ik denk niet dat het tot hevige buien komt. De luchtdruk is relatief hoog de komende periode dus dan is er minder kans op heftige neerslag. In de berggebieden geldt dat echter niet doordat stuwing kan optreden. Toch denk ik niet dat men zich rond het Gardameer, of één van de andere meren zorgen hoeft te maken. Ook hier zit de zomer vast in het zadel. Zuidelijk Italië (Toscane en zuidelijker) hebben helemaal geen klagen. Zomerzon is wat de klok slaat.

[dc_slider slider=”19899″ captions=”true”]Griekenland, Turkije en de Balkan:

Er is maar één land waar het werkelijk prachtig weer is. En dat is Turkije. Oeps, correctie, ook de Griekse Eilanden doen mee. De Balkan en het noorden van Griekenland zien er wat minder uit. Daar is iets meer bewolking en ook kans op een (onweers)bui. Veel zal dat niet zijn. De lucht is daar iets onstabieler dan de rest van de Mediterranee. Toch zal ook hier de zon overheersen.

[dc_slider slider=”19904″ captions=”true”]De Alpen:

Dit is een lastig verhaal. Doordat het hogedrukgebied boven ons hoofd komt te liggen, komen de Alpen in een noordoostelijke stroming te liggen. In de loop van de week neemt het hogedrukgebied een iets westelijke positie in, waardoor de luchtdruk in de Alpen geleidelijk daalt. Hierdoor komt de weg vrij voor een intensiteit van buien. Geen heftige regengebieden, maar meer convectie tegen de Alpenrand en de hoofdkam. Daardoor neemt de kans op een (onweers)bui geleidelijk toe. Het kan per dal verschillen. Dat komt door de grilligheid van het bergmassief. De hele week is er kans op een bui. Hier en daar. Bij mij is het altijd meer hier dan daar, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

[dc_slider slider=”19925″ captions=”true”]Scandinavië:

Door de hogedruk in onze omgeving zijn de lagedrukgebieden genoodzaakt om een noordelijke koers te kiezen. Het zuiden van Noorwegen en Zweden zien er nog het beste uit. Maar richting het noorden begint het weer te verslechteren. De Noordkaap is niet meer zo mooi en warm zoals de laatste weken het geval is geweest. De temperatuur gaat daar drastisch omlaag en gebieden met neerslag zijn daar meer normaal dan uitzondering. Ik zou zeggen: daar hebben ze hun portie meer dan gehad. Basta!!

[dc_slider slider=”19928″ captions=”true”]USA:

Het westen van de USA blijft ook de komende week krankzinnig heet. Temperaturen van 40° C overdag in Nevada (Las Vegas) zijn geen uitzondering. Ook in California is het nog erg warm. Zelfs in het noordelijk gelegen San Francisco is het erg warm. Dik 30° C komt ook daar voor op de thermometer. En dat terwijl SF juist in de zomer vrij koel is. Nu dus even niet.

Het oosten van de USA is een heel ander verhaal. Daar overheerst de invloed van de warme Atlantische Oceaan en is met name Florida gevoelig voor hele dikke onweersbuien. Een paar jaar geleden ben ik in Orlando geweest. Je kon de klok er op gelijk zetten dat het tussen 17.00 uur en 19.00 uur heftig onweer gaf. Niet altijd recht boven je hoofd, maar zeker dagelijks rond hetzelfde tijdstip. Warm en vochtig weer is wat daar de boventoon voert.

hangmat[1]

Rest voor mij te zeggen dat dit tot zover mijn bijdrage is aan het weer de komende tijd. Deze weerman gaat lekker genieten van een welverdiende vakantie. Wellicht dat ik op locatie nog een berichtje post, mits er wifi voorhanden is.

Geniet allemaal van het weer de komende dagen een fijn weekend en voor degene die op vakantie gaan: Fijne vakantie! 


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

17 reacties

Gesloten voor reacties.