De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

Boek nu de ideale gezinsvakantie in het Montafon.

Gezelligheid troef in dit leuke skioord. Of je nu gaat met vrienden of jouw gezin!

Dit weekeinde toch een echte bak sneeuw in de Alpen

check ook eens

83 Reacties

 1. Henri schreef:

  Beste Hajo, tot op de Weissensee dan, ik schaats ook op de 28e. Heb je ook al gezien dat het grote meer dicht gevroren is. Daar ligt nu een mooie zwarte plaat ijs. Als het voldoende goed blijft vriezen zie ik het nog wel gebeuren dat de tocht ook het grote meer op gaat. Misschien zelfs naar Dolomitenblick. Dit is eigenlijk het mooiste. Ook extra pittig omdat daar de zon niet boven de bergen uitkomt, waardoor het altijd voelt alsof je een vriezer in schaatst. Het belangrijkste voor nu is dat het niet gaat sneeuwen…..

 2. 'tkanvriezen schreef:

  Kijk bij gebrek aan winter doen we de Elfstedentocht op de Weissensee. Dus ook zonder sneeuw maar met een beetje creativiteit kan je ook beste een alternatieve sneeuwpop maken. Hop gewoon je tuin, stadspark of de polder in en gaan!

 3. Skiwi schreef:

  Uit de nietszeggendheid van het bericht leid ik af dat de ochtendruns weer prut zijn…

  …en inderdaad: zowel GFS00 als EC00 geven na het (toegegeven: vrij mooie) opfrissertje voor de Alpen dit weekend weer terugkeer van de hogedruk boven de Alpen en 0,0 hoop op enige beterschap.
  (Geweldig als je volgende week in de Alpen zit, maar net iets minder als je nog een paar weken moet wachten)

  De LL zien er na het weekend wel goed uit: ijs en winter daar moeten we niet op rekenen, maar tenminste toch geen regen of wind en wat zon voor een paar dagen!

  • Chantal schreef:

   Het is bijna geen weerbericht meer. Ik blijf nog wel kijken hier, vooral omdat hier nog weleens gespeculeerd wordt over de mogelijke weerontwikkingen op de lange termijn. Leuk, aangezien we pas 21 februari gaan. Maar voor een echt weerbericht (met toch ook nog wat aandacht voor de wat langere termijn) check ik toch graag de Alpenweerman. In mijn herinnering had de wintersportweerman ‘vroeger’ (vorig jaar ) meer de insteek van die Alpenweerman…

  • Jannes schreef:

   @Skiwi, het is ook nooit goed? Prut? Eerst een goede opfrisser en dan zon, prut? Wat zou dan niet prut zijn?

   Vorige week in Frankrijk geweest, al vaak genoeg gezegd maar nogmaals: Het is daar fantastisch, én een bak zon! Sneeuw is nagenoeg perfect. Dit weekend een steeds groter wordende opfrisser, dus blijft zo. Oostenrijk hoor ik qua landschap sneeuw nodig, maarrrr fantastische pistes ondanks de karige sneeuw (van horen spreken). Dit weekend 20-40CM in Oostenrijk… Als dat gebeurt heb je voldoende sneeuw voor de drie weken zon erna. Dus iedereen die dan gaat, jummie!

   Eigenlijk al bij al volgens mij best wel een topwinter. Kleine voetnoot, zie voor mijn bestemming volgende week (Kitzski) dat nog niet alle pistes geopend zijn. Hopelijk na dit weekend 🙂 Ik zie het vol goede moed tegemoet, kom maar op!

   @Chantal, ik snap je opmerking wat betreft “vroeger” en kan zeggen dat er binnenkort wel iets staat te gebeuren wat je wel zal bevallen denk ik 😉 Het één hoeft het ander niet te bijten…

   • Chantal schreef:

    Ben benieuwd 😉

   • Skiwi schreef:

    Inderdaad @Jannes, voor wie volgende week in de Alpen zit geweldig, maar voor wie nog 2,5 week moet wachten (zoals ik) prut…
    Zeker vergeleken met de GFS12 hoodrun van gisteravond, toen zat er nog wel sneeuw in meteofictie

    • Wessel schreef:

     En zo kan dat komende run weer terug komen Skiwi, alles springt nog lekker op en neer. Geen zorgen al begrijp ik ze wel. Ik ben afgelopen 2 maanden meermaals naar de Alpen geweest en conditie’s echt top! Waar ga jij heen?

    • Pascal (Harelbeke) schreef:

     Ah, Ik moet nog wachten tot de krokusvakantie, maar blijkbaar is mijn bestemming een sneeuwzekergebied, en ik bekijk er regelmatig de webcams en alles ziet er sprookjesachtig uit. Dus! (Obertauern)

    • nils schreef:

     Jij gaat toch naar Val D’isere/ Tignes Skiwi??

   • Jorne schreef:

    Ik snap het gevoel ook heel goed, in mijn optiek is het gewoon een hele saaie winter. Op de spectaculaire zuidkantsneeuw in november na hebben we zo goed als geen bijzondere dingen gezien. Maar hee, vooral voor de Alpen duurt het seizoen nog heel lang 😉

 4. MierenN--ker schreef:

  Dag Hajo, succes met de tocht de 28e. In principe rij ik ‘m de 24e maar als de condities voor de 28e beter zijn dan rij ik ‘m de 24e rustig of kap ik ‘m af op 100 en dan ga ik de 28e voor een goede tijd. Met het grote meer dicht en zwart ijs dat is toch wel een droom.

 5. Wessel schreef:

  Kan ik serieus wat sneeuw verwachten hier in München komende zaterdag/zondag? De verwachtingen voor hier springen maar wat haha. Fijne dag!

 6. Jorne schreef:

  ZWindpluim is zwel zweer te kansloos zwerklijk zwaar, ZW tot in de eeuwigheid
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579079431.png[/img]

 7. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Tijd dat we de windvanen overal gaan verwijderen. Niet meer nodig. In de container ermee! De wind komt toch altijd uit dezelfde hoek. Less is more! 🙂

 8. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Gfs6h wederom gewoon totaal Antiwinters!Ik blijf het toch bizar vinden hoor,dat de modellen zulke slechte winterse kaarten laten zien in januari.Hogedruk en zonale patroon dat is de trend.

 9. Jeanette schreef:

  Sohee, heb ik even geluk. Op maandag vetrekken naar Westenwind. Sneeuw weer klaar, alles wit. Super!!

 10. Hjs schreef:

  Australie, verlichting onderweg, flinke regens onderweg aan de Oostkust, zal enorm helpen bij de branden.

  https://www.accuweather.com/en/severe-weather/downpours-to-help-douse-flames-as-more-than-100-australia-bushfires-continue-to-burn/661550

 11. Jorne schreef:

  Gfs06 zette de deur op een kiertje, gfs12 doet m open! Dagenlange stau vanaf de 23e, loves me loves me not 🙂

  • MvD schreef:

   Kunnen jullie me wat meer vertellen over de kansen op verse sneeuw in het Sauerland? Ik kan dit jaar helaas niet naar Oostenrijk, dus Winterberg is het maximale wat erin zit. Het is daar nu nogal triest gesteld. Is er daar een significante verbetering op komst? Ik haal dat niet uit de lange termijn verwachtingen. Dank!

   • Levi schreef:

    Vanaf dit weekend gaan de temperaturen terug naar het vriespunt, dus de kanonnen kunnen terug aan. Pas sneeuw van betekenis naar het weekend van 24/1. Dit volgens de laatste gfs run wel 😉

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Loves me not in mijn geval… wil wel de pas op kunnen 25-1 @arlberg!

  • Jeroen schreef:

   Ik zeg doen….+10

 12. Franka schreef:

  GFS komt met een mooie omega blokade ~23 januari, jammer dat hij niet doorzet aan het einde van de run ;).

 13. Jorne schreef:

  En de controlrun…. allemaggies [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579111051.png[/img]

 14. ThijsB schreef:

  GFS lijkt goed voor de Alpen. Dumpje op 19/20 jan en dan rond de 24e (ik weet het, meteofictie) nog een paar dagen sneeuwval vanuit noord (westelijke stroming). ECMWF geeft dezelfde stroming maar een stuk minder neerslag. Correct me if im wrong.

 15. Jorne schreef:

  Klopt ongeveer Thijs! EC is alleen wat later en brengt deze in de cliffhanger, zou ik ook niet ontevreden mee zijn. Maar dan liever het gfs scenario waar het GEM in mindere mate aan mee doet. Leuke runs toch weer vanavobd, nog even 24 uur doorzetten en dan doe ik morgen weer avondupdate!
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579119443.png[/img]

 16. Jorne schreef:

  Ha! En wat dacht je van deze, ensemble midden NL, dromen mag 😉
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579119837.png[/img]

 17. Jeroen amsterdam schreef:

  [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPNH12_384_42.png[/img]

  Gaat dit plaatje ons redden? De voorspellingen voor 10hpa van GFS zijn altijd zeer strak dus ik durf het wel aan. Het is op zijn minst een poolwervel verplaatsing.

 18. Karin schreef:

  @jorne thermo ondergoed mee, week van 25 januari??? Succes met de kaarten!

 19. Aart schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579121527.jpeg[/img]
  Voor wat het waard is, want meteofictie 🙂
  Een glijbaan 24-25 en 26 januari door Hoge druk invloed op Atlantic. Nagenoeg heel Duitsland een sneeuwlaag(je) met een dump in de Alpen rond de 25e.
  Zoals Hajo dan zegt: dromen mag 🙂 Prikpunt rechtse grafieken is overigens Serfaus.

 20. Patrick schreef:

  En morgenvroeg zijn het eer allemaal prut kaarten , zo gaat het al een hele tijd . Dromen mag inderdaad gelukkig maar , maar ken je het liedje van Marco Borsato ” Dromen zijn bedrog “

 21. Tjeerd schreef:

  Jorne,
  Begrijp jouw enthousiasme, maar pleaae, niet realistisch. Jammer, maar toch. Zeg dan eerlijk dat het niets is. Een klein blauw lijntje…

 22. nils schreef:

  Dat is nu juist wat deze site onderscheidt van andere wintersportsites. Voor realisme op korte termijn check ik die andere ook… maar hier kijk ik dagelijks omdat het ook gewoon vermakelijk is. En uiteraard hopen we dat dat ene lijntje wel een keer uitkomt!

 23. Jeroen amsterdam schreef:

  De avond run van de GFS rolt nu binnen en is er één om in te lijsten. Wel weer de meteofictie, maar wat in theorie kan, kan ook in het echt!

  Ik zal om niet te optimistisch te zijn even een kaart pakken van precies een week vooruit.

  [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU18_168_1.png[/img]

  Hoge druk op het continent verslapt even en meteen staat er steenkoude arctische lucht klaar om ons aan te vallen vanuit het noorden. Lucht is zo koud dat het ook gaat sneeuwen in nederland.

  Dan nu het smul kaartje:

  [img]https://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU18_264_25.png[/img]

  Prima toch. Geen schaatskaart(nog niet), maar een sneeuwkaart.

  • Jorne schreef:

   Wat een kaarten heh! Ik hoop toch zo erg dat deze beauty er morgen gewoon weer op staat. En opzich acht ik die kans best aanwezig want het terugtrekken van het hoog begint al op zo’n 150u vooruit, zegmaar middellange termijn. Ik ga in iederbgeval heerlijk slapen
   [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579129533.png[/img]

 24. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579128508.jpeg[/img]
  Tja, ik kan niet anders dan het verhaal van Jannes bevestigen. Uiteraard, want de oplettende lezer had al gezien dat we elkaar ontmoet hebben in Valloire. De pistes waren werkelijk super, niets maar dan ook niets te klagen. En wat een geweldig weer: zon, zon, zon. Heerlijk om maximaal te kunnen skiën!

 25. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579128919.jpeg[/img]
  Voor het eerst sinds best wel een tijdje weer eens wezen skiën dus blij, blij, blij 😉

 26. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579129013.jpeg[/img]
  En inderdaad, het was en bleef zo rustig!

 27. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579129111.jpeg[/img]
  Ik blijf nog even spammen 😉

 28. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579129239.jpeg[/img]
  Deze dan 😉

 29. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579129315.jpeg[/img]

 30. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579129512.jpeg[/img]
  En natuurlijk terrasjes-weer!!
  Wat heb ik genoten, heerlijk!

  • Jorne schreef:

   Mooi Leo, het is je gegund! Nu klaar om even wat winter naar NL te brengen? 😉

   • Martijn sonnenberg schreef:

    Prachtige foto’s @leo!
    En in de categorie, Demeester dromen:

    [IMG]http://images.meteociel.fr/im/7637/gfs-16-300_cqm2.png[/IMG

   • Leo schreef:

    [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579130155.png[/img]
    Dank je wel Jorne! En prima natuurlijk, kom maar door hoor!
    Nog niet het echte werk dit want gezien de temperatuurpluimen die er bij horen zal het voor het grootste deel om natte sneeuw gaan maar het valt me op dat al een run of 4 lang de sneeuwkansen in het EC ensemble flink stijgen. Vanavond iets minder dan vanmorgen; toen zelfs zo’n 30 tot 35 % vanaf de 26e.

    • Sanco schreef:

     Wat heerlijk Leo als je na een tijdje niet skiën weer zo een fijne week hebt mogen beleven. Daar knapt een mens toch van op! Dan kun je weer een flink aantal weken herfst in De LL aan.
     Hoop echt dat we nu toch wat van de positieve ontwikkelingen vanuit de fictie naar werkelijkheid zien kruipen en dat er wat verse laagjes bijkomen waar nodig. Nog ruim 2 weken en dan gaan we er ook voor in Tirol. Nu nog ff doorbijten qua weer en werk alhier, maar het aftellen is begonnen.

  • Mark (Breda) schreef:

   Erg fraai Leo! Je hebt het verdiend!

 31. Erwin schreef:

  Het GFS ensemble 18 tot in detail bekeken laatste half uur met alle members, dauwpunten van uur tot uur en 850 HPA en voor het eerst geloof deze winter schat ik de kans op sneeuw boven de 40% nu . EC komt nog met lagere percentages zoals Leo liet zien maar het laatste gfs ensemble ziet grotere sneeuwkansen. Voor bepaalde plekken in Nederland en de hoger gelegen delen verwacht ik zelfs meer dan 50% kans. Ziet er nu toch wel veelbelovend uit.

 32. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579132160.png[/img]
  Wow die GFS 18 inderdaad! Ik pak wel een kaartje iets verder weg maar hoe bizar is de koude-uitbraak!

  • Erwin schreef:

   Klopt maar wat een extreme overgang in deze oper Leo. 25-28 januari drie dagen met mogelijk sneeuw en een sneeuwdek en dan 24 uur later op 29-1 plus 10 graden! De kou-uitbraak is bizar maar de verzachting op 29-1 ook. in de oper.
   De sneeuwval wordt overigens in het ensemble alleen op 25-1 breed ondersteund.

 33. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579132246.png[/img]
  De hoofdrun op het 500 hPa-vlak loopt bijna van de schaal af!
  Maar er is opmerkelijk veel ondersteuning. Sneeuwkans voor oost-NL in dit ensemble op 25 januari 65%!
  Desondanks afwachten en volgen natuurlijk!

  • Erwin schreef:

   klopt Leo maar gezien de tijd. Nog 9 dagen 2 go moeten we niet te vroeg juichen met neerslag en sneeuw op die termijn. Laten we EC op 20% houden en GFS gemiddeld op 40 % nu dan is dat op deze termijn al heel wat! Ik geloof er voor het eerst deze winter wel in gezien de ondersteuning maar ook gezien de dauwpunten en timing van de neerslag… Maar details gaan alles bepalen. Eerst maar eens hopen dat het zo in grote lijnen allemaal gaat verlopen!

 34. Leo schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2020/01/1579132831.png[/img]
  En nog een virtueel sneeuwdek-kaartje. Behalve de pret valt (ook op de andere kaarten) ook op dat ondanks de bizar koude bovenluchten de temperatuur aan de grond vlak aan zee vrij ruim boven nul blijft. Het warme zeewater – tot aan Noorwegen toe zon 6 a 7 graden nul zal er debet aan zijn en zit overigens goed in het model zo lijkt me! De totale accumulatie (waar wel berekend) overigens wat minder; veel te enthousiast naar mijn idee. Dat lijkt me een probleem met de bodemtemperatuur,

  • Mark (Breda) schreef:

   Bam.

   Jouw droomplaatjes hebben de modellen goed gedaan Leo. En jouw positieve energie brengt ons nu winter hopelijk.

   Mooie berichten. Eindelijk wellicht een vuist van Thialf onze richting op. Duimen kan beginnen!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.