Sneeuwt het al ergens? In de Alpen dan… Nee dit is de Sinaï woestijn! Gekkenhuis momenteel.

Het wordt steeds leuker om deze kaarten pixel vor pixel te bekijken. Tenzij je te veel baalt van de sneeuwarmoede in de Alpen natuurlijk. Maar op dat gebied is er positief nieuws! De stuwing gaat meevallen. Er gaat weinig verloren naar Spanje en de Middellandse Zee!

Thuis gaat het net wel net niet dumpen…. 20cm in het dal doen we het voor…. wat gaat het landschap opknappen zeg!

En wat me hogelijk verbaast en ook een beetje pech is: aan de zuidkant komt ook een bak sneeuw. Binnen 24u dan. En net die 24u zit ik in Val Gardena voor een leuk event – ski-cashing – waarover later meer. Geen Dolomieten in beeld dus. Maar kijk eens hoe spectaculaire de zon weer terugkomt. In de hele Alpen!! Yummie gewoon. Ook fantastisch dat steeds meer mensen zich bij me melden om te gaan vliegen. Heb er een aparte agenda voor gemaakt.

Afsluitend: it giet oan! Ik doe mee…. 28 januari zelf en 29 verslag van de grote wedstrijd…. gezeten vanuit mijn rolstoel dan… Laters!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs" . Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 woont en werkt Hajo in Zell am See Kaprun.

83 reacties

Gesloten voor reacties.