Ach ik ben niet zo flauw dat ik jullie goed nieuws van de weerkaarten niet zou gunnen vanwege mijn BV die pas serieuze sneeuw vanaf 8 december belooft. Dus ik heb heus gezocht naar iets bijzonders om te melden misschien. Maar nee het is gewoon wat het is en het blijft nog even zo. Dus was ik blij iets nieuwswaardigs gevonden te hebben. Jaarlijks is er in Wenen samen met het Electric Area festival een ski en snowboard event op een megaramp. Het event heet Fridge Vienna. Hierboven de video van vorig jaar!

skidoo3.5305905

Door de zachte temperaturen momenteel (valt met +7ºC eigenlijk best mee toch?) was het niet verantwoord het event buiten door te laten gaan. Daar om heeft men besloten alleen een indoor event met snowmobiles door te laten gaan. Het is zowel vandaag en morgen aan de gang vanaf 14 uur. Er zal heus geen lezer van wintersportweerman.nl rondlopen maar gezien de link met het actuele weer leek het me relevant. Morgen nieuwe rondes nieuwe kansen!

Categorieën: Events

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

5 reacties

Gesloten voor reacties.