meteofiction-sneeuw-noorwegen

Carl Bosmans spotte hem als eerste. Pure meteofiction. De eerste echte arctische koudeuitbraak in een weermodel van laten we zeggen al winter 2015-2016. Met heuse sneeuw in Noorwegen daar waar de sneeuw het dus heeft gered door de hele zomer heen of die sneeuw nu 5 september komt of twee weken later. Rond die tijd gaat ook het arctisch zeeijs weer groeien. Met samen met 2014 weer een hoger minimum dan in de jaren daarvoor. Collega’s als Margot Ribberink weten dan nooit goed of dat nu goed nieuws is of slecht.

antarctischzeeijs2108

De allergrootste grap is dat er voor het eerst in jaren minder zeeijs is rond antarctica misschien wel samenhangend met de huidige sterke El Ninjo. Een spectaculair snelle afname! Dat zou normaal een kakafonie aan mediaberichten opleveren, ware het niet dat opperklimaatalarmist James Hansen net een paper heeft gepubliceerd waarin hij eindelijk -eureka – de verklaring had gevonden waarom in een opwarmende aarde het antarctisch zeeijs juist moet toenemen. Hilarisch toch? Wetenschap zonder humor is ook niks waard. Zie ook hierrr.

alpendinsdag

In de Alpen is er mogelijk dinsdagochtend al sneeuw rond de hoofdkam. Mag geen naam hebben. Het wachten is op de eerste echt leuke sneeuwval. Maar het kan begin volgende week altijd nog leuker uitpakken afhankelijk van wat de storm doet… waar  zo direct nog een bericht over volgt!

Afsluitend nog even een vergelijking tussen de super El Ninjo van 1997-1998 en de huidige. De huidige is spectaculair te noemen! Is het het begin van een nieuwe opwarmende fase op aarde of de grande finale van de afgelopen opwarmende fase? We weten het gauw genoeg.

PS Doit bericht netjes onder de categorie meteofiction gepost! Ik zal dat blijven doen… nu snel verder met het bericht over de mogelijk tweede kanaalrat van zomer 2015!


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

7 reacties

Gesloten voor reacties.