Er werd gespeculeerd of het vannacht zou gaan vriezen op 2m meethoogte. Niet gelukt. Maar wel dikke vorst aan de grond. Minus twee komma een in de Achterhoek.

En dan ben je al zowat in Duitsland en daar vroor het pas echt pittig aan de grond.

De Ardennen deden flink mee met hier ook al vorst op 2m hoogte… wat je inademt zeg maar. Die eerste ochtend van het jaar dat je adem een rookpluim vormt.

En ook Oostenrijk was van de partij zoals Hans ter Braak ons laat zien…

En komt er meer nu het hoog zich zo prachtig geïnstalleerd lijkt te hebben?

Nou volgend weekeinde de herkansing. Maar de komende dagen gaan we zien dat we in en fase in het jaar zitten …

.. dat een polaire uitbraak die sneeuw in de Alpen brengt bij ons de boel juist weer opwarmt .. simpelweg omdat de Noordzee nog zo lauw is. Bij weer uit het westen en zuidwesten over een dag of 10 kunnen we zo terug naar de 20ºC. En waarom ook niet! Bring it on!

PS Wie herinnert zich de ramp in Vajont in Italië op 9 oktober 1963 waarbij een aardverschuiving in een stuwmeer schoof en een vloedgolf van 200m hoog over de dam slaat en een compleet dorp van de aardbodem laat verdwijnen? Ik had er nooit van gehoord. Hierrr meer.

Titelfoto: Peter van Soest – photovansoest.com


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Aart · 10 oktober 2021 op 22:27

Nog maar even de link herhalen die Kirsten onder het vorige bericht plaatste: https://groningerkrant.nl/opinie/angst-regeert/
Ik kan het niet beter verwoorden, klip en klaar; zo is het.

  kirsten_dl · 10 oktober 2021 op 23:27

  Dank @ Aart om deze nogmaals te (her)posten. 🙂
  Zouden de klimaatdrammers vandaag tijdens de betoging te Brussel, met z’n 25.000 deelnemers aanwezig volgens de politie en 50.000 volgens de organisatoren, het ook lezen?
  Of zijn deze té druk met het klimaat redden ? 😆 😆
  Ik vraag mij af, hoe doe je dat eigenlijk, het klimaat redden?
  Geef deze deelnemers geen toekomst, pak hen alles af wat ze graag willen hebben. Hun liedje zal snel uitgezongen zijn, toch?

Gesloten voor reacties.